МВР трябва да убеди българите: Полицията e на народа!

Зор да се върне честването пред Паметника на Незнайния войн
8 ное 2018 22:22,
102

Полицията отбелязва професионалния си празник. В София беше отслужена литургия и бяха поднесени венци в памет на загиналите полицаи при изпълнение на задълженията им. През 1998 г. празникът е бил възобновен, след като близо 50 години не е честван.

"Тържествата за българската полиция се правеха пред Паметника на Незнайния войн. Там стоеше министър-председателят, президентът на републиката, председателят на Народното събрание, всички депутати, българският патриарх. Обръщам се към ръководството да върне обратно честването пред Паметника на Незнайния войн, там където ще дойдат гражданите. Българската полиция служи на този народ и той трябва да я види", категоричен беше ген. Васил Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ръководството на министерството трябва да убеди, че полицията трябва на народа, защото изпълнява задължения, които никоя друга структура не изпълнява.

"Трябва да се положат много усилия. Материалното оборудване на полицията е изостанало с десетилетие. Българският полицай трябва да има стабилна заплата и да има пакет социални придобивки, които да пази. Той няма право да работи друго, затова трябва да се пристъпи към този диференциран подход", коментира Бившият директор на "Национална полиция" пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи по този начин всеки ще си пази мястото. Според него, за да си вършат работата служителите, не трябва да бъдат забавяни заплатите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
10
 
! Отговори
бе мамавидае преди 5 години
ГНУС МЕ Е .... от МВР
41
0
 
17
 
! Отговори
№ 2 преди 5 години
Знам цяло село на което къщите са изцяло разбити и изкрадени включително моята -на която всичко е взето --един път не съм се оплакал в полицията ,на ваш колега къщата/следовател/ от София след като почина също я обраха и то до шушка --гледам как поцайте правят авто--обход който е смешен -няма хващане на крадец по тази система--поне ни оставете сами да действаме да се защитим -- а то какво --тикате ни в ръцете на сотове , е ние почваме да обичаме сотаджиите , що да обичаме полицията...
40
7
 
4
 
! Отговори
един преди 5 години
Ако за народа най- големия проблем е МВР, нека ги мразят!Нека народа си обича работодателите, които ги оправят и "ша" ги оправят!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
батко е полицаи сега вече никои не смее да ме бие то и аз съм полицаи ама досега ядях бая голям пердах
38
2
 
12
 
! Отговори
№ 1 преди 5 години
Има едно нещо което ме дразни --пишат някои ,че като станело нещо и сме викали полицията... викаме е ,не че всеки път е нужно и не можем да се оправим и то с много тежки последици за ,,лошия,, а защото тези които зорлем са ви направили наши защитници -- по закон ,ако се справим сами веднага ни тикват на едно място ,просто по-закон , а и по /принуда / трябва да ви звъним , може би не знаете ,че хората ви търсят от 10--пъти един ,може и въобще даже да не ви търсят....
37
1
 
21
 
! Отговори
Ели преди 5 години
До: 40,Защото им отнеха достойнството, кадърни кадри напуснаха системата. Неподкупните - също. Не може шефовете им да слугуват на "криминалния елит" и да очаквате, че този човек ще си изпълнява задълженията, без да го смачкат колегите му.Морал и ценности се градят с десетилетия.Криминалите ги пребиват, защото са получили заповеди отгоре да не отвръщат.Когато си върнем държавата, прокуратурата, съдебната система, достойнството - тогава ще имаме Полицияне може другите да са ни виновни 30 годи
36
2
 
2
 
! Отговори
marto преди 5 години
роми става ли
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо във всички останали държави полицайте са нормални и се държат като възпитани хора а в България се правят на големите бабаити и кисели *** но само на хора които са порядъчни.Ако са роми бягат и не идват по сигнал ако са мутри им целуват краката.И винаги казват-политиците пазят ромите.Какво,лично Бойко Борисов им звънка по телефона -"Ако,куки искам да осигурите спокойствие на братята и сестрите ми докато дърпат жица и берат желязо"?
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите не са идеални, но истинските проблеми не са в полицията, а в съда и прокуратурата.БГ-съдебна система е много скапана................пропита с корупция.Има и изключения, разбира се!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм виждал двама свестни полицаи и съм чувал,че има един и във Варна.От София съм .
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, ама щом се е стигнало до това заключение. Какво говори това???Признание за едно провалено доверие което трудно се възражда ако въобще се възроди в този си вид и същност.
31
0
 
10
 
! Отговори
Артър Кларк преди 5 години
Това е смешен виц с елементи на НЕнаучна фантастика.
30
0
 
17
 
! Отговори
Веселин Маринов преди 5 години
Доверието на българите в полицията е 0.0001%. След мерките по убеждаване доверието ще нарастне двойно до 0.0002%. Това е грандиозен успех. Тоест освен мен, още един българин ще вярва че родната полиция го пази.
29
4
 
19
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
МВР са съвремените еничари. Ще дойде време и ще ги смачкаме
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията е градска/кметска служба.А МВРто е друго уиски.
27
0
 
1
 
! Отговори
GERBer преди 5 години
До директнияммда ти и баща ти не са проблема обаче нали?
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва, ама няма как да стане! Ако един народ е толкова слабoyмен, че да е възможно да бъде убеден в такава очевидна лъжа, то той най-вероятно не владее членоразделна реч.
25
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куките са организирана престъпна група за ограбване и смазване на народа! Специално въоражена и с извънредни правомощия!И няма свестни полицаи!Нито един!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в подзаглавието ви пише ЗОР, а според логиката би трябвало да е ЗОВ....карай все тая
23
0
 
18
 
! Отговори
Това е преди 5 години
МВР трябва да накара полицията да работи и да ги убеди че са на народа.