МВР трябва да убеди българите: Полицията e на народа!

Зор да се върне честването пред Паметника на Незнайния войн
8 ное 2018 22:22,
102

Полицията отбелязва професионалния си празник. В София беше отслужена литургия и бяха поднесени венци в памет на загиналите полицаи при изпълнение на задълженията им. През 1998 г. празникът е бил възобновен, след като близо 50 години не е честван.

"Тържествата за българската полиция се правеха пред Паметника на Незнайния войн. Там стоеше министър-председателят, президентът на републиката, председателят на Народното събрание, всички депутати, българският патриарх. Обръщам се към ръководството да върне обратно честването пред Паметника на Незнайния войн, там където ще дойдат гражданите. Българската полиция служи на този народ и той трябва да я види", категоричен беше ген. Васил Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ръководството на министерството трябва да убеди, че полицията трябва на народа, защото изпълнява задължения, които никоя друга структура не изпълнява.

"Трябва да се положат много усилия. Материалното оборудване на полицията е изостанало с десетилетие. Българският полицай трябва да има стабилна заплата и да има пакет социални придобивки, които да пази. Той няма право да работи друго, затова трябва да се пристъпи към този диференциран подход", коментира Бившият директор на "Национална полиция" пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи по този начин всеки ще си пази мястото. Според него, за да си вършат работата служителите, не трябва да бъдат забавяни заплатите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
22
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Тя е на народа който плаща големите им заплати и привилегии,но те все така не работят...
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"МВР ТРЯБА да убеди българите: Полицията e на народа!"---МВР ВЕЧЕ убеди българите: Полицията e на етноса! Да не му споменавам "ромското" име.НЕ МОЖЕТЕ ДА НИЗБЛУДИТЕ !
20
0
 
30
 
! Отговори
Чао преди 5 години
Да ама Не,късно е,пропаста е вече много голяма...
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера тъмни милиционери - днес бодри полицаи.Преходът е труден и няма да стане скоро.
18
1
 
42
 
! Отговори
Дионис преди 5 години
Репресивен орган ,който служи на властта ,мафията и капитала ,да се пази от народа. Даже създадоха и джандармерията специално за потушаване на вълнения.
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма метаморфоза се случи с нашата милиция вместо 89 г да бъдат разформировани и лустрирани те станаха полицай най вече това важи за началниците им --точно те бяха ударния юмрук на комунизма /имаше един надпис на едно място /..... в края на нещата --демокрация който иска да ги обича ,който иска да ги мрази.. аз лично не ги виждам поне в повечето време като охрана на реда , а като хора пратени да събират пари , чрез глоби на норма.А и те самите имат ли се за едно с този народ ?
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може само по 1 начин-да застане на страната на народа по време на бунт!
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мето шофьора празнува ли?
14
0
 
15
 
! Отговори
65 преди 5 години
Аз не се се щ ам къде обичат полицията.Но пожелавам успех на нашата в мераците си.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и култур трегери,ама има и бозуци
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямата част от инспектората е на ниво.Останалото обаче е по добре да го няма!По добре малка, но респектираща и качественна.
11
1
 
19
 
! Отговори
директния преди 5 години
До коментар 8-Да има и читави ченгета-И на мен и на баща ми са ни връщали ресто след подкуп от наша страна да не ни пишат акт :)
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията e на народа!-Полицията НЕ е на народа (отдавна махнаха "народна" от името)Държавата НЕ е на народа (отдавна махнаха "народна" от името)полицията по дефиниция е създадена да пази "управляващата каста" от "мат'ряла, докато в същото време тази "управляваща каста" го изтисква като лимон, чрез своите частни фирми, банки, доставчици на комунални услуги и т.н...и колкото повече частната държава мачка гражданите си, толкова повече пропастта между тях се разтваря!
9
0
 
21
 
! Отговори
jjj преди 5 години
там е проблема - НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА КОРУМПИРАНИТЕ ЧЕНГЕТА... Жалко за уважавана професия!
8
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе има и читави ченгета. Аз направо бях в шок като ме спряха през нощта за непозволен завой и ми простиха, и дори писаха че няма нарушение и викат айде бягай да слагаш дето да спи, щях да се просълзя и бяха интелигентни момчета
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията е на правителството!Не на народа!Така е било винаги , така и ще бъде.А дали правителството е на народа е "Нова тема". Предаване на Вучков.
6
0
 
19
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Полицията е като тоя дето го цитират. Сорумпирани. Тоя Василев беше държан6а на Барона. Уличаван в кражба на доказетелство с бързо професионално израстване. Кво говори това в страна като България. Всичко е демагогия и прах в очите на слепите а тук има цял един народ дето по-далеч от носа си не вижда и мисли с г...а си
5
1
 
21
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
На кои народ-шведите и политиците не са Българския измъчен народ.
4
1
 
25
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Винаги съм мразил милиционери и полицаи !!!
3
1
 
34
 
! Отговори
Ядосан преди 5 години
Подкупни мишки работещи само и единствено за собствен интерес.