Ангелкова: Без безконтролни строежи на Витоша!

Ще се подменят само лифтове, предвиден е строг контрол
Обновена: 9 ное 2018 09:41 | 9 ное 2018 09:37,
23
Ангелкова: Без безконтролни строежи на Витоша!
Снимка: Министерство на туризма

Работната група, която трябва да промени в Плана за управление на "Витоша", цели да подобри достъпа до планината за софиянци, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя беше категорична, че няма да се допусне безконтролно строителство в планината.

"Планът за управление на "Витоша" трябва да бъде променен, за да могат да се подменят лифтовете и съоръженията. Там друго строителство категорично няма да има. Предвиден е изключително строг контрол и се гарантира, че ние ще следим за това. Ние сме длъжни обаче да осигурим достъп на столичани до Витоша. Това е едно огромно богатство, което не се използва", категорична бе Ангелкова пред bTV.

Още по темата

Тя посочи, че управлението е стабилно, а управленските приоритети се постигат. Тя даде пример с Бюджет 2019, където е заложен икономически ръст от 3,7% и ниска безработица.

Според нея изказванията на вицепремиера Валери Симеонов, по отношение на майките на деца с увреждания, са недопустими.

"Оставката е личен акт, аз не мога да коментирам неговите действия. За мен е важно да продължим да изпълняваме поетите ангажименти към хората с увреждания. Например, ние работим за осигуряване на максимална достъпност до морските плажове", каза Ангелкова.

Министърът на туризма отчете поредна година с ръст в туризма – над 5,5 млн. чуждестранни туристи са посетили страната ни, а летният ни сезон бележи ръст от 3,1%.

"Трябва да се изгради допълнителна инфраструктура, освен в съществуващите курорти – Пампорово, Боровец и Банско, да насочим вниманието към зимните ни курорти в Стара Планина. Там има изключително добри възможности и хората се надяват на това, за да може тези региони да дръпнат в икономическото развитие", посочи Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Савата преди 5 години
Надявам се, че този път законовите неуредици в плана за управление на Витоша ще бъдат разрешени и най-после ще бъдат подменени старите лифтове с нови.
21
2
 
0
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Че то по-добре безконтролно строителство отколкото под контрола на Ангелкова.
20
0
 
0
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Да строителството на Витоша няма да е безконтролно. ще добре организирано и контролирано особен в частта на прибирането и отчитането и деленето на парите от рушветите
19
1
 
0
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
На тая не и вярвам.Оправи курортите по морето,донесоха чужди работници,ходи чак до Америка.Та и Витоша ли няма да оправи?
18
1
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 5 години
Дано най-накрая се създадат условия да бъдат подменени лифтовете на Витоша, все пак многомилионен град е до тази планина.
17
1
 
0
 
! Отговори
Еми преди 5 години
Вие само контролирано сменте лифтовете, друго не искаме
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Например, ние работим за осигуряване на максимална достъпност до морските плажове, каза Ангелкова"О, да тя кметицата, май на Каварна беше вече е осигурила такъв достъп на скромната цена от 1000лв на метър за дъревната решетчица. Платил-данъкоплатеца, усвоил-шуробаджанака. По ТВ-то го даваха преди време, да сте чули за някакви последствия?
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази бяла птица(ама не лястовица)да дрънка другаде.Трасетата за лифтовете ги има - като е зор - да се инсталират нови. За чий бяс да се сече още. И без това къщите пълзят по баира. Ама там бутане няма.А ресторант с панорама си го има на Копитото - само дето 2-3 год е в ремонт.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унищожиха всичко на Витоша
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно вакерла/приказва ,ама нанайси доверие !На тея им нямам никакво доверие , после ще кажат ,че "георгиус георгиу " е набетонирал и ходи му вземи потника .По-добре дива природа отколкото бетонади за вечни времена
12
5
 
2
 
! Отговори
Роси преди 5 години
Следя темата от близо и остана Общината да се изкаже, за да се задейства машината и работа да се върши, достатъчно Витоша тъне в забрава
11
1
 
4
 
! Отговори
Контрола преди 5 години
се състои в това да се разрашава само на "правилните" хора. Т.е. тези дето са удобни на КОЙ
10
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Ангелакова всеки ден лъска макиажа иима резултат.Само,че тоновете се поставят от друг.Качването до" Копитотоще бъде приятно и реалните търсения успешни.Зелена "Витоша" ще ни радваблизо до "Черни връх".
9
3
 
3
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Браво. Умна жена. Да се затвори с бариери достъпа до Витоша, да е платен. 10 лв. на човек и 30 на лек автомобил. Да се събират пари от такси и така ще се облгородявава планината. Не некви кучкари и бабички по цял ден да ми цапат безплатно там.
8
1
 
6
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Разбира се, че не трябва да се строи безконтролно. Но да се подменят лифтовете трябва, те си плачат за смяна.
7
0
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А на финансовото министър къщата за 2 000 000 евро че я бутнете ли ???
6
0
 
9
 
! Отговори
Ангелкова преди 5 години
Ангелкова, чакай само да ти кажа че ние като идваме лятото влизаме с Американските паспорти че БГ са изтекли. За туристи ли ни броищ? Като нас хиляди. 5.5 млн посетили БГ знаеш ли кога, на 30 Февруари.Група сформирали, нямало да има това и онува ... колкото да замажат на хората о пардон на овцете очите.Хора събудете се вече моля ви.
5
0
 
7
 
! Отговори
jjj преди 5 години
На Ангелкова много, много вера не може да и се има хихихи Много Хитрее, ама много :D
4
0
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Ако се оправи лифтът от Княжево до Копитото, ако се направи на ТВ-кулата един панорамен ресторант и кафене, от които да се вижда цяла София - това ще е наистина безценна придобивка и за софиянци, и за гостите на София от страната и чужбина. Ще се изплати за нула време, ако цените са достъпни. Помислете и за това!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къщата на Горанов контролен строеж ли е? За един приятел питам