Eвродепутат с надежда: В "Шенген" – скоро!

Уморих се да бъдем дежурният виновен, подчерта Андрей Новаков
Обновена: 9 ное 2018 21:57 | 9 ное 2018 21:10, Красимир Ангелов
21

1739 гледания   |  Още видео

На конгреса си в Хелзинки "Европейската народна партия" избра Манфред Вебер за свой водещ кандидат за изборите за Европарламент през 2019 година.

Още по темата
"ГЕРБ подкрепи Вебер. Той направи нужното, за да се извини и да обясни думите си. Премиерът Борисов направи изключително трезв анализ на всичко, което се случва в ЕС. Той лансира отдавна идеите си за справяне с няколко от проблемите на Европа, а сега се оказва прав. Той направи една от най-силните речи. Европа минава през един от най-трудните си моменти. Все по-трудно е да каже някой, че трябва да сме обединени и да търсим общото. Надявам се много скоро да влезем в "Шенген". Много колеги казват, че България е държана прекалено дълго на полусъединител", отбеляза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

В студиото на "Денят ON AIR", той подчерта, че има държави в еврозоната, други не, едни са в „Шенген“, други не, едни подлежат на мониторинг, други не, това показва, че очевидно има двоен аршин.

"За да станеш част от клуба на най-богатите в еврозоната, трябва да си показал много търпение. Никой не иска криза като гръцката. Банковата ни система засега изглежда стабилна. Ако питате мен, България трябва да бъде приета в "Шенген" утре. Тези, които изтъкват недостатъците ни, трябва да направят мониторинг у нас. Уморих се България да бъде дежурният виновен. Дори имаме странното удоволствие да ни критикуват", категоричен бе той.

По въпроса дали участието ни в ЕС е финансово изгодно, гостът уточни, че по груби сметки ще получим 4,5 пъти повече от това, което внасяме в евробюджета.

"Ако внасяме 1 млрд. лв., ще получим 5 млрд. лева. Парите от еврофондовете няма да секнат. Ако искаме да бъдем нормална държава, то нека се държим нормално. Компаниите, които си позволяват да третират хората от Източна Европа като второ качество хора – трябва да им се наложи много тежка глоба, а ако повторят – да им бъде отнето правото да продават в Източна Европа. Силата е в нас. Достатъчно е ние да си повярваме", заяви Новаков пред Bulgaria ON AIR.

Какво още каза евродепутатът ни вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига вече баламосване. Омръзнахте ни.
Не искаме да влизаме ни в Шенген, ни другаде. Искаме по-висок стандарт на живот.
От ЕС до сега нищо добро не сме видели. Само мизерия.