Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента

Нинова вини ГЕРБ, че той не защитава нито България, нито ЕС
Обновена: 9 ное 2018 14:51 | 9 ное 2018 12:37, Камелия Цветанова
75
Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента
Снимка: Reuters

Спор в парламента и за глобалния пакт за миграция на ООН.

Червената шефка Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни кой, защо и кога е решил България да го подкрепи, а Христо Гаджев от ГЕРБ й отговори, че няма такова решение на правителството и темата тепърва предстои да бъде обсъждана при това в Народното събрание.

Според Нинова този пакт въобще не защитава националния ни интерес, нито пък този за ЕС.

Още по темата

"Европа и ние като член на ЕС преживяхме много кризи - финансова, икономическа социална, но Европа отслабна и се раздели не толкова от тях, а най-вече от мигрантската криза. Гордостта на Европа, ценността на Европа, да се премахват стени се обезличи и започна ново вдигане на такива", коментира тя.

Соцлидерката смята, че в глобалния пакт, който предстои да бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко, има и някои добри решения, но проблемът бил, както и с Истанбулската конвенция, че зад някои от текстовете се прикриват други намерения.

"Става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция и класифицира същата като добро и неизбежно явление. Нещо повече, решението оттук до мигрантските въпроси се свежда в това нелегалната миграция да се трансформира в легална такава", заяви Нинова.

Тя упрекна управляващите, че не подлагат на обсъждане темата. Според нея е важно да се знае, че става въпрос не за бежанци от войни, а за мигранти.

"Махалото тръгна от едната крайност към абсолютно другата крайност – популизма, анархизма, националистически формации и т.н. Задачата пред разумните български и европейски лидери днес е да спрем махалото, където е интереса на Европа и разума, а той е съюз на равноправни европейски държави, както беше основан", допълни още лидерът на БСП.

Христо Гаджев отговори на критиките на Нинова като й обаяни,че пактът е необвързваща рамка и няма решение на правителството да го подкрепи или не.

"През другата седмица ще има дискусия в парламента за пакта и Народното събрание ще вземе решение кой да участва в делегацията за Маракеш, така че решението дали България ще подкрепи или няма да подкрепи пакта, предстои да бъде взето", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб за пореден път и бе българите, ами когато се обърнат да видят кой тоя голям и ач? Кой пак пое ангажимент от нале име и за наша сметка след като Австрия, Полша, Чехия и Унгария вече казаха не!
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни занимавайте с пактове! Какво става с ГО? Менда ще се беси ли?!
20
44
 
1
 
! Отговори
Либерал преди 5 години
България трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да подпише този пакт!! Ако откаже, трябва политиците да бъдат притиснати! Бежанците имат нужда от помощ! Миграцията е добро и неизбежно явление! Смесването на хора и раси ще ни обогати! Например, по наши изчисления, България има нужда от 150 000 мигранти годишно.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Настоящият парламент е пълен с нагаждачи, коне с капаци, влезли по волята на "вожда" заради заслуги към "вожда" , слугинаж по същност. Нищо чудно да ни вкарат в национална катастрофа , както от много акъл са го направили властимащите преди 100 години.След войните тогава от България са се изселили повече от 2 милиона дупи.
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да иде в Берлин и да събира подписи по улиците срещу Истанбулската конвенция да спрем този произвол на ЕС и ООН веднъж завинаги, победа дрогари.
17
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ако и Израел започнат да приемат мигранти.
16
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Polska 14Абе, полски..........ти пък къде се буташ???? Това, че еуропката, а и всеки един континет и държава ги правят хората, това си е чиста правда! Но КЪДЕ ТИ ОТИДЕ СТРЕМЕЖА към мултикултурализъм, глобализъм, транснационализъм....и всички там разни бла-бла-бла......що изведнъж се сетихте за някаква "еуропка"??? А и продажните поляци сега пък се подлагат на краварите.....така че ЗАБРАВЕТЕ за еуропката!
15
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак се търсят някакви сензации, Нинова да иде пред ООН и да им каже че в ООН са в огромна грешка с бързия влак от Каспичан кой я спира.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, и ? Който е писал пакта да си бере гайлето.
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова, що се кахъриш?? На бате бойко училката - меркелица, си заминава точно по причина на неконтролираната миграция! Може би нашичкият и ЗАВИЖДА на "лаврите"??? Той така и така ще си остане в историята като най-корумпираните правителства (аш 3!!!!), защо пък да не "остане" и като ГРОБокопач на българщината?????
12
1
 
15
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Защо Премиерът не даде изявление затози пакт.Нима тази гласност щешеда се таи и от президент.Тихомълком искаха да станем п....и и да обичамесодомския полог.За едното ръкостискане сега ще стане същото, нопреведено през друг коридор.
11
1
 
40
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Винаги помнете, че Европа - това са хората населяващи този континент! Народите населяващи този континент! Не сградите, не чиновниците, не мигрантите. Европа е това което е, защото НИЕ сме Европа, земята на нашите деди! Ако ни подменят ще изчезне и Европа. Може да се преименува на Африка или на Азия, но със сигурност няма да бъде повече Европа!
10
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България кога ще спре легалната миграция на руснаци по българските земи чрез братушковияметод, а същевременно гони българите да се скитат немили-недраги по Света !
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние не сме чергари, не сме ци ..ни. Българите са стрили градове, траките са били уседнали племена с развита култура, славяните не са чакали наготово...Напливът на бедни и озлобени към по-богати не е по вина на България.
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейците не са тръгнали към Близкия изток, черна Африка и Азия, коментира юристът. Той смята, че ООН провежда нов вариант на плана на Джордж Сорос, който предвиждаше Европа да приема по един милион бежанци годишно приток, който да ликвидира християнския характер на континента. Бившият конституционен съдия е категоричен, че правителството не може да подпише пакта без решение на парламента, защото той засяга националния ни суверенитет и решава глобални въпроси
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобалният пакт на ООН, който предстои да бъде подписан на 10-11 декември в Маракеш, Мароко, е лудост и цинизъм! Това е мнението на юриста Георги Марков, бивш конституционен съдия и депутат от ГЕРБ, един от безкомпромисните противници на безконтролната миграция в Европа. Аз няма да го подкрепя, категорично заяви Георги Марков
6
8
 
5
 
! Отговори
Сган преди 5 години
Тези от войните да си стоят от където са си, но хората от държави в които няма войни са свободни да ходят, където си искат.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормалните хора оказаха съпротива на ратифицирането на Истанбулската конвенция. Сега пак трябва да го направим.
4
31
 
4
 
! Отговори
Тази персона преди 5 години
с леви претенции за пореден път доказа, че няма нищо общо с лявата идеология, хуманизма и социалното начало. Червен фашизъм лъха от всяко нейно публично изявление. Само пред избирателите-***.и реве за сиромашията, пенсиите и лекарствата. Гнъс!
3
1
 
41
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НЕ ПОДКРЕПЯМЕ ТОЗИ ПАКТ ТИКВА(И ВЗЕМИ ДА ГО ПРОЧЕТЕШ)