Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента

Нинова вини ГЕРБ, че той не защитава нито България, нито ЕС
Обновена: 9 ное 2018 14:51 | 9 ное 2018 12:37, Камелия Цветанова
75
Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента
Снимка: Reuters

Спор в парламента и за глобалния пакт за миграция на ООН.

Червената шефка Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни кой, защо и кога е решил България да го подкрепи, а Христо Гаджев от ГЕРБ й отговори, че няма такова решение на правителството и темата тепърва предстои да бъде обсъждана при това в Народното събрание.

Според Нинова този пакт въобще не защитава националния ни интерес, нито пък този за ЕС.

Още по темата

"Европа и ние като член на ЕС преживяхме много кризи - финансова, икономическа социална, но Европа отслабна и се раздели не толкова от тях, а най-вече от мигрантската криза. Гордостта на Европа, ценността на Европа, да се премахват стени се обезличи и започна ново вдигане на такива", коментира тя.

Соцлидерката смята, че в глобалния пакт, който предстои да бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко, има и някои добри решения, но проблемът бил, както и с Истанбулската конвенция, че зад някои от текстовете се прикриват други намерения.

"Става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция и класифицира същата като добро и неизбежно явление. Нещо повече, решението оттук до мигрантските въпроси се свежда в това нелегалната миграция да се трансформира в легална такава", заяви Нинова.

Тя упрекна управляващите, че не подлагат на обсъждане темата. Според нея е важно да се знае, че става въпрос не за бежанци от войни, а за мигранти.

"Махалото тръгна от едната крайност към абсолютно другата крайност – популизма, анархизма, националистически формации и т.н. Задачата пред разумните български и европейски лидери днес е да спрем махалото, където е интереса на Европа и разума, а той е съюз на равноправни европейски държави, както беше основан", допълни още лидерът на БСП.

Христо Гаджев отговори на критиките на Нинова като й обаяни,че пактът е необвързваща рамка и няма решение на правителството да го подкрепи или не.

"През другата седмица ще има дискусия в парламента за пакта и Народното събрание ще вземе решение кой да участва в делегацията за Маракеш, така че решението дали България ще подкрепи или няма да подкрепи пакта, предстои да бъде взето", каза той.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
19
 
! Отговори
Забрана на камилите преди 4 месеца
Враг пред портите,филм.Но този път е 3 та СВ.и ще е между ЕТНОСИ,сещайте се
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глобалният пакт на ООН, който предстои да бъде подписан на 10-11 декември в Маракеш, Мароко, е лудост и цинизъм! Това е мнението на юриста Георги Марков, бивш конституционен съдия и депутат от ГЕРБ, един от безкомпромисните противници на безконтролната миграция в Европа. Аз няма да го подкрепя, категорично заяви Георги Марков
6
8
 
5
 
! Отговори
Сган преди 4 месеца
Тези от войните да си стоят от където са си, но хората от държави в които няма войни са свободни да ходят, където си искат.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нормалните хора оказаха съпротива на ратифицирането на Истанбулската конвенция. Сега пак трябва да го направим.
4
31
 
4
 
! Отговори
Тази персона преди 4 месеца
с леви претенции за пореден път доказа, че няма нищо общо с лявата идеология, хуманизма и социалното начало. Червен фашизъм лъха от всяко нейно публично изявление. Само пред избирателите-***.и реве за сиромашията, пенсиите и лекарствата. Гнъс!
3
1
 
41
 
! Отговори
extremist преди 4 месеца
НЕ ПОДКРЕПЯМЕ ТОЗИ ПАКТ ТИКВА(И ВЗЕМИ ДА ГО ПРОЧЕТЕШ)
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разпад на държавността. Това е целта.
1
3
 
49
 
! Отговори
Polska преди 4 месеца
Този пакт има за цел в бъдеще да няма пречки пред преселението на народите. България трябва категорично да не го подписва! САЩ не само не го подрисаха, а представителите напуснаха залата! Унгария също не го е подписала! Събодете се! Този пакт е началото на края!