Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента

Нинова вини ГЕРБ, че той не защитава нито България, нито ЕС
Обновена: 9 ное 2018 14:51 | 9 ное 2018 12:37, Камелия Цветанова
75
Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента
Снимка: Reuters

Спор в парламента и за глобалния пакт за миграция на ООН.

Червената шефка Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни кой, защо и кога е решил България да го подкрепи, а Христо Гаджев от ГЕРБ й отговори, че няма такова решение на правителството и темата тепърва предстои да бъде обсъждана при това в Народното събрание.

Според Нинова този пакт въобще не защитава националния ни интерес, нито пък този за ЕС.

Още по темата

"Европа и ние като член на ЕС преживяхме много кризи - финансова, икономическа социална, но Европа отслабна и се раздели не толкова от тях, а най-вече от мигрантската криза. Гордостта на Европа, ценността на Европа, да се премахват стени се обезличи и започна ново вдигане на такива", коментира тя.

Соцлидерката смята, че в глобалния пакт, който предстои да бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко, има и някои добри решения, но проблемът бил, както и с Истанбулската конвенция, че зад някои от текстовете се прикриват други намерения.

"Става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция и класифицира същата като добро и неизбежно явление. Нещо повече, решението оттук до мигрантските въпроси се свежда в това нелегалната миграция да се трансформира в легална такава", заяви Нинова.

Тя упрекна управляващите, че не подлагат на обсъждане темата. Според нея е важно да се знае, че става въпрос не за бежанци от войни, а за мигранти.

"Махалото тръгна от едната крайност към абсолютно другата крайност – популизма, анархизма, националистически формации и т.н. Задачата пред разумните български и европейски лидери днес е да спрем махалото, където е интереса на Европа и разума, а той е съюз на равноправни европейски държави, както беше основан", допълни още лидерът на БСП.

Христо Гаджев отговори на критиките на Нинова като й обаяни,че пактът е необвързваща рамка и няма решение на правителството да го подкрепи или не.

"През другата седмица ще има дискусия в парламента за пакта и Народното събрание ще вземе решение кой да участва в делегацията за Маракеш, така че решението дали България ще подкрепи или няма да подкрепи пакта, предстои да бъде взето", каза той.


75
Още от Политика
Няма леви, няма десни! Китай, Виетнам... модел за България след 10-и?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
АзГ преди 1 ден
На всички трябва да е ясно, че потокът от мигранти се движи САМО В ЕДНА ПОСОКА КЪМ ЕВРОПА, и никой няма да тръгне към Сомалия, Гана, Конго, Нигерия,Афганистан, Пакистан и т.н. Така че в интерес е на повечето от тези 192 страни да подпишат пакта, за да се отърват от свръхнаселение и необразовани базработни ненужни млади хора, най-вече мъже. Нека протестите срещу такива временни проблеми, като цени на горива и гражданска отговорност ПРЕРАСНАТ в ПРОТЕСТ СРЕЩУ ГЕНОЦИДА НАД ЕВРОПЕЙЦИТЕ !
67
0
 
0
 
! Отговори
АзГ преди 1 ден
Ако пакта беше "необвързващ", тогава няма нужда ООН да събира всички страни в Маракеш. Веднъж подписан , ЕС и неговите васали ще кажат "Ние сме се задължили и трябва да спазваме нашите споразумения"...бла-бла-бла.. Знаем ги тези игри много добре.
ЗАЩО НЕ СЕ ДИСКУТИРА ПО ВЪПРОСА, както се прави в много други страни ? ПОЛША, АВСТРИЯ, ЧЕХИЯ, САЩ, ДАНИЯ, АВСТРАЛИЯ И УНГАРИЯ категорично отказват да подпишат, Хърватска, Италия, Холандия - не са въобще сигурни, че ще го подпишат.
66
4
 
29
 
! Отговори
ГНУСНО преди 6 дни
Явно е, че Борисов е обещал на началниците си да подпише Глобалният акт, както подписаха тайно джендървската истанбулска конвенция.
ДОБРЕ, ЧЕ НИНОВА РАЗКРИ НАМЕРЕНИЯТА НА ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ ОТ ГЕРБ.
65
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ОКАЗА СЕ, ЧЕ НИНОВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЛЪЖЕ.
64
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Цинuк

Японците са умни и мъдри хора. Но еврозелките ги тресе колониален комплекс. Искат да изкупуват стари грехове като затрият белия човек. Тъпaнари! Друга възможна причина е плана Калегри. Трета причина е, че алчните вечно ненаяли се корпорации искат ефтина работна ръка. Четвърта възможна причина е САЩ. Сорос? Тайни общества? Извънземни? Какво е? И ЗАЩО ПОДЯВOЛИТЕ? Да им *биииииииип* ненормалниците.
63
0
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 дни
Пустиняка е врачанско селянче с претенции за непогрешимост.Много бяха такива на гарата в Мюнхен - които замеряха половината афганистанци с цветя и плюшени мечета ....ще попитате защо половината?
Другата половина - буквално хванаха къpa - скочиха от влака и избягаха - още преди да ги регистрират службите!
62
4
 
32
 
! Отговори
ГЕРБ СА ЗА ЗАТВОРА преди 6 дни
Герб внасят нелегално мигранти от Индия и Афганистан , защото те са еднакви с нашенските роми и така герб увеличава електората си !
61
0
 
35
 
! Отговори
Циник преди 6 дни
Миналата година третата световна икономика - Япония е дала политическо убежище на ЦЕЛИ 4 човека!
Европа е дядовата ръкавичка за всеки камилар , и гладен зулус.
Няма проблеми - ние ще ги храним !
60
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Пустиняк

Виж сега, и да офкаш и да не офкаш, мнозинството българи сме против ордите. България си има ДОСТАТЪЧНО проблеми. Господата африканци и азиатци да се БОРЯТ и да извоюват свободата си, да си оправят държавите. Нищо на този свят не идва на готово. Европейците са минали през сумати революции и кървища за да достигнат този стандарт. Европейките не са бягали в Африка след ВСВ, а са запретнали ръкави и са се справили сами. Най-лесно е да бягаш и да пренасяш проблемите си в други общества.
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Седяли 3-ма на бара- черен, евреин и бял. Явил се духът от приказките и обещал да им изпълни по едно желание. Черният поискал всички черни да се върнат в Африка, евреинът- всичките му сънародници -в светите земи.
- Ти какво искаш?, попитал духът белия.
- Ще изпълниш ли това, което обеща?
- Да, казал духът.
- Е, налей тогава по едно уиски.
58
3
 
22
 
! Отговори
месара преди 6 дни
мигрантите тръгнаха след като американците и техните европейски държанки разбутаха арабския свят и главно Либия. Всичко друго е парлама и тролщина
57
0
 
32
 
! Отговори
Циник преди 6 дни
Този "Пакт" взриви и Бундестага... брюкселдките предатели на собствените си нации си мислеха , че могат да го пробутат тихомълком.Интересна тема за размисъл - ако бъде подписан от повечето европейски държави - всеки африканец ще може да поиска "убежище" в Европа поради....СУШАТА И ЛОШАТА РЕКОЛТА! Така - Европа вече няма да е Европа - а бавно ще се превръща в нещо като Совето - ЮАР! Смяната на коренното население на Европа е в ход! Шепата тулупи по върховете действат! ИЗРАЕЛ И САЩ няма да подписв
56
31
 
1
 
! Отговори
Истински социалист преди 6 дни
Аз напълно подкрепям Глобалният пакт за миграция на ООН. Това е социалистическата идеология.
55
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Помнещ е напълно прав. Всъщност противниците на мигрантите искат страните им да са колонии но не им стига акъла и историческите им познания да го кажат ясно.
54
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ГЕРБ вкарва тайно мигранти в България. Бойко Борисов получава и изпълнява заповеди едновременно от Вашингтон, Израел, Москва и Евро комисията.
Всички искат да ликвидират Европа.
Европа отново (за пореден път) е превърната във поле за мащабни експерименти по социално инженерство.
В миналото бяха царе, крале, робства, нонстоп войни, фашизъм, комунизъм... сега мигранти от третия свят.
53
2
 
16
 
! Отговори
евро-жендер преди 6 дни
Гарантирано от (Г)рабиме (Е)вропа (Р)ушиме (Б)ългария!! Видими резултати!
52
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На мен ГЕРБ ми харесват. Има стабилност в държавата. Нещата могат да станат много по-лоши с тая приватизаторка.
51
12
 
7
 
! Отговори
Помнещ преди 6 дни
Комунистите, включително и нашите, са виновни за емигрантския проблем. Никой не се сеща и не говори за факта, че през втората половина на миналия век, ние харчехме значителни средства и начело със СССР упорито се борихме против колониализма. Като резултат се пръкнаха всичките недозряли и недоразвити африкански и други бивши колониални стани, които обрекоха народите си на глад и мизерия. Ако бяха стоели като колонии поне още 100 години, сега нямаше да го има тоз мигрантски проблем.
50
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен

"Всички знаем,че глобалният план за миграция е предназначен за да превърне европейците в африканци"
----
Можеш ли да обясниш от къде го знаем всички това???
49
2
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 6 дни
стига тролили бе гербави, Лъвов мост и Витошка са като арабски квартал. Нямало мамуни, айде стига, иди и виж сам