Йончева и Кърчев сдадоха имунитет. Наред са другите!

В деловодството на НС е влязло искането и за останалите
59
Йончева и Кърчев сдадоха имунитет. Наред са другите!
Снимка: БТА

Законотворците от БСП Елена Йончева и от ГЕРБ Борис Кърчев вече са дали съгласието си за сваляне на депутатския им имунитет, съобщи шефката на НС Цвета Караянчева.

Тя допълни, че в деловодството на парламента вече е постъпило искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на шестима народни представители.

Още по темата

Освен Елена Йончева и Борис Кърчев това са червеният Георги Михайлов, лидерът на "Воля" Веселин Марешки и неговите депутати Кръстина Таскова и Пламен Христов.

Готовност да се откажат от защитата си, за да продължи разследването срещу тях, вчера заявиха и Георги Михайлов и Пламен Христов.

Марешки и Таскова не дадоха категоричен отговор на въпроса дали сами ще се откажат от имунитетите си или ще остават въпроса да бъде решен с гласуване в пленарната зала.

Елена Йончева е разследвана от прокуратурата за пране на пари в особено големи размери и по-точно за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ. Разследването в специализираната прокуратура започна след сигнал от депутати.

Другият червен депутат - Георги Михайлов е обект на обвинението заради умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори. Те касаят Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София и са на стойност 24 359 808 лв. за периода 2015 г. - 2017 г., когато той е бил директор.

Разследването срещу Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов е за изнудване.

Главният прокурор иска и имунитета на Борис Кърчев за престъпления за неплатени данъци в особено големи размери. Проверката касае периода юни - юли 2015 г., когато в Стара Загора, като управляващ "Би Би Си Кейбъл" ООД избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 320 000 лева ДДС. Подадена била невярна декларация за ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
15
 
! Отговори
Димо Падалски 2 преди 5 години
... В подобие на "ДЪРЖАВА" , в която ... в рамките на 20 години може да мине един и същ НОМЕР с "ПРАВЕНЕ НА БАНКА" ... НЕЙНОТО "ФАЛИРАНЕ" в последствие ... И МЕГА КРАЖБАТА НА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ... И ДВАТА ПЪТИ ДА НЯМА ВИНОВЕН И ВСИЧКО ДА СЕ ЗАМИТА И ПОКРИВА ?!?! .... КАКВО ИСКАТЕ ДА СЕ СЛУЧИ ?!?! ... Тия , шестимата , няма да имат никакви проблеми ... В това може да сте сигурни !!! ...
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Демократ 10Точно в Бг демокрация НЯМА.На лице са всички признаци на диктатура и репресии.
10
18
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
На кой му пука за 2 милиона дементирали пенсионери които си мечтаят за социализма, нека си ровят в кофите. В България има демокрация, България е член на ЕС и НАТО!
9
4
 
22
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
Какъв "имунитет" ?!?! Какви пет лева , бе ?!?! Играете направо ТЕАТРИ , достойни за "АСКЕЕР" пред "гласоподавателите" и затъпелия и НЕмислещ БГ "Народ" ... А да ... И за пред - ЕС ... "МАЧКАМЕ" и "БОРИМ" престъпността ... НЕ ни пука дори и от "депутатите" ... Нали това е целта на "мероприятието" ?!?! ;) Хайде на бас , че на тия ... шестимата ... НИЩО НЯМА ДА ИМ НАПРАВИТЕ ... чисто и просто ще премине МЕДИЙНАТА ВЪЛНА И ОТЗВУК ... всичко ще се забрави ... И така ... Както винаги е било ! ... ;)
8
11
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Така при демокрацията, който се задяват с демократите - ще бъде смачкан и гонен до дупка.
7
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5Ако под цяла България визираж шепа дементирали БСП пенсионери, да. На никой иначе не му пука за тая :)
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Забрави Нинова
5
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай,Ленче!Цяла България е с теб.
4
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е сега вече Йончева ще им разкаже играта!Захапе ли,няма пускане!
3
8
 
27
 
! Отговори
ПР НА ЦАЦАРАТУРАТА преди 5 години
СЪГРАЖДАНИ, ТОВА Е ЧИСТ ПР ТРИК НА ЦАЦАРАТУРАТАПРЕДСТОЯТ ЕВЕНТУАЛНИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИНЕ ИСКАТ ДА РАЗВАЛЯТ КОАЛИЦИЙКАТА СИ С ОП И ЗАТОВА ОТКЛОНЯВАТ ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ С ФИКТИВНИ ПР АКЦИЙКИ. ВСИЧКИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ЧИСТИ КАТО МОМИНИ СЪЛЗИ. ВИЖТЕ ДЯНКОВ, ПАК ДЕЛОТО Е НАНИКЪДЕ. ИДЕЯТА Е ПРОСТО ДА НИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ С ГЕРБ НЯМА КАК ДА СА НЕДОСЕГАЕМИ. ЕМИ ВКАРАЙТЕ НЯКОГО В ЗАТВОРА ТОГАВА. НО ВСИЧКИ СА КОРУМПИРАНИ. ЕДИН, АКО ВКАРАТ, МНОГО ЩЕ ЗАГАЗЯТ. ЗАТОВА ВСИЧКИ СИ ПАЗЯТ ГЪРБОВЕТЕ.
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ред е на борисов , симеонов , каракачанов , цветанов , добрев , рашидов , кралев , димов , ангелкова , захариева , пеевски .....
1
12
 
19
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Бойко почна да действа като своя приятел Ердоган!