Йончева настоява: Делото срещу мен е поръчка!

"Отправеното искане е потресаващо. Клевети"
9 ное 2018 13:52,
113
Йончева настоява: Делото срещу мен е поръчка!
Снимка: BulFoto

За пореден ден червената депутатка Елена Йончева настоя, че искането за свалането на имунитета й е политическа поръчка.

"Запознах се подробно с искането на Главния прокурор да образува дело срещу мен. В това искане пише, че делото е по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров. Всички предприети действия на прокуратурата се базират единствено на твърденията на тези три лица. Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били извършвани незаконни действия. Нито един факт за извършени престъпления. Надявам се делото, възможно най-бързо, да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна", казва Йончева в писмо до медиите. 

"Отправеното искане е потресаващо. Клевети, които отдавна се лансират от депутати на ГЕРБ. Няколко пъти призовах съответните отговорни институции да направят проверка - призовах, както от трибуната на Народното събрание, така и пред представители на медиите", допълва тя.

Още по темата

Тя уточнява, че е запозната с методите на репресии на ГЕРБ и това е класическа схема.

"Твърденията за "вероятно пране на пари" идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали – вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории", обяснява още Йончева.

По думите и през последната година е внесла в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница.

Йончева обяснява, че в ДАНС, а и в прокуратурата е внесла и документи за създадената от Делян Добрев схема в община Хасково  - схема за усвояване на огромни финансови ресурси от приятелско-роднински кръг – аферата "Кумгейт".

"Клевета срещу мен е отправяна и от Бойко Борисов, за което беше осъден", казва още тя.

"Работата ми като журналист винаги е била публична, видима. Прословутият договор, за който депутати от ГЕРБ  са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника /камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура/. Тази техника е налична, както и цялата документация. В своята дейност по заснемането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня…. съм се срещала и с бандити, с престъпници. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити…Опитът за сплашване няма да мине", се казва в заключение на позицията на Елена Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Хеким Ян преди 5 години
Вярно е че е поръчка. От Главния поръчител на Републиката Цацаров. Ленче, ти незнаеш ли че прокуратурата възбужда дела.
96
0
 
1
 
! Отговори
@ k.81 преди 5 години
До Дали тази женаЕлена Йончева син ли има или дъщеря? И защо трябва да се хили непрекъснато?! Има една вечно захилена вицепремиерка - Захариева от Татар Пзарджик. Не прави добро впечатление. Човек има чувството, че тя и нещо по-специално да види, ще се захили: А, виждала съм такова нещо, но в момента мисля за друго. Ако въобще може да мисли...
95
0
 
1
 
! Отговори
до к.98 преди 5 години
До Архянгел Михаил: Йончева искаше анализ на вложените материали в АМ, а шефовете не строителната Камара бурно реагираха. Ще напомня един случай: ако не се лъжа по времето на Лили П. на АМ като подслой на асфалта ннасипаха пепелина от ТЕЦ-а. Основната й компонента е СаО, който е мек, поглъща влага и не става за тая цел. В същото време шлакът на табаните на МДК и Кремиковци е калциев силикат, много твърд, дълговечен и с нулева себестойност. Ама трябваше десетки вагони да се натоварят и експедират
94
4
 
4
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Прецъфте Ленче, прецъфте! Нема кой да те поръча вече! Беше то едно време кога Станишко те возеше на матор ...
93
0
 
2
 
! Отговори
Архянгел Михаил преди 5 години
...делото е по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров...Питам се дали бих оставил някого от тези, когото дойде Денят на истината....
92
4
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
ДОСТОЙНА ЖЕНА,НО КОЙ ДА РАЗБЕРЕ..... АМА ВИЕ БЪЛГАРИТЕ СТЕ ДОСТОЙНИ ЗА ТАКИВА КАТО ВАЛЕРИ ,ДЕЛЯНЧО,ТОМЧО.....ЗАТОВА СТЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ.....НЕ СЕ УСМИХВАЛА.....А БЕ ВИЕ В РЕД ЛИ СТЕ? СОФИЯНСКИ МНОГО СЕ УСМИХВАШЕ,АМА КРАДЕШЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лено Московска, що си взела да ни тровиш живота. Като толкова много не ти харесва България, МАРШ у матюшката!
90
0
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
"делото е по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров". Когато делото приключи (но едвалище бъде скоро) Елена Йончева да ги осъди и тях като Бойко за клевета. Заслужават си труда.
89
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Jon,най-младия комунист влиза ли сред тях.
88
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Хари,вярвай си на тиквата,не е задължително,да вярваш на Йончева.
87
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
Йончева,друг път недей да съдиш слънцето,той не търпи истини,поръчката,е само негова.
86
3
 
5
 
! Отговори
Умрел преди 5 години
Всичко е една голяма поръчка не се притеснявай.
85
5
 
3
 
! Отговори
Кака Мара преди 5 години
*** що се косиш, Ленче?Н'ъл си честна?Или там,при талибаните...?
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
българинът не е толкова *** колкото го мислите и още малко ще ни трая, а накрая ще ви покаже "откъде изгрява слънцето", като на президентските избори.Ми то имаше парламентарни избори след президентските, но хората казаха друго!
83
3
 
4
 
! Отговори
гост преди 5 години
Тя била милионерка лелеееееееееее-!!!!!!!!!!!!!!Сега да лъснат и кирливите ризи на тази ,която се е наредила зад нея!
82
8
 
9
 
! Отговори
666 преди 5 години
нагла руска ***.цяла бг знае,че си крадла,а ти си толкова нагла,че отвращаваш цяла бг със физиономията си дори.поне малко срам да имаш.държиш се като комунист на разпит.
81
15
 
14
 
! Отговори
Хари преди 5 години
Аз не вярвам на йончева. Какво полезно за България е направила? Топлеше имиджа на Момата и се разхождаше по света, получавайки мнооого пари от нашите данъци, УЖ като смела журналистка. елено, твоята злоба, крадливост, арогантност и безкрайните ти лъжи освен, че ги ощетяват финансово всички българи, са обидни за всички мислещи българи.....
80
13
 
15
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Мнооого тъппо оправдание от Йончева, като свързва "атаката" с проверката на пътищата. И какво като я разследват нея лично, само тя ли може да подаде сигнал? Нали има един куп други хора в БСП, които могат да го направят, всички ли ще ги "атакуват"? Много плоско, другаре, много.
79
11
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тая много скъпо се оценява. Чак пък поръчка. Не бой се! Тебе и на вечеринка на стари ергени няма да те поръчат
78
10
 
11
 
! Отговори
Jon преди 5 години
За всички комунисти само едно е лечението АК-47.