Йончева настоява: Делото срещу мен е поръчка!

"Отправеното искане е потресаващо. Клевети"
9 ное 2018 13:52,
113
Йончева настоява: Делото срещу мен е поръчка!
Снимка: BulFoto

За пореден ден червената депутатка Елена Йончева настоя, че искането за свалането на имунитета й е политическа поръчка.

"Запознах се подробно с искането на Главния прокурор да образува дело срещу мен. В това искане пише, че делото е по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров. Всички предприети действия на прокуратурата се базират единствено на твърденията на тези три лица. Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били извършвани незаконни действия. Нито един факт за извършени престъпления. Надявам се делото, възможно най-бързо, да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна", казва Йончева в писмо до медиите. 

"Отправеното искане е потресаващо. Клевети, които отдавна се лансират от депутати на ГЕРБ. Няколко пъти призовах съответните отговорни институции да направят проверка - призовах, както от трибуната на Народното събрание, така и пред представители на медиите", допълва тя.

Още по темата

Тя уточнява, че е запозната с методите на репресии на ГЕРБ и това е класическа схема.

"Твърденията за "вероятно пране на пари" идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали – вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории", обяснява още Йончева.

По думите и през последната година е внесла в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница.

Йончева обяснява, че в ДАНС, а и в прокуратурата е внесла и документи за създадената от Делян Добрев схема в община Хасково  - схема за усвояване на огромни финансови ресурси от приятелско-роднински кръг – аферата "Кумгейт".

"Клевета срещу мен е отправяна и от Бойко Борисов, за което беше осъден", казва още тя.

"Работата ми като журналист винаги е била публична, видима. Прословутият договор, за който депутати от ГЕРБ  са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника /камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура/. Тази техника е налична, както и цялата документация. В своята дейност по заснемането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня…. съм се срещала и с бандити, с престъпници. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити…Опитът за сплашване няма да мине", се казва в заключение на позицията на Елена Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
13
 
13
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Абе вие сериозно ли вярвате ,че има депутат честен..........особено от БСП...всички
76
8
 
8
 
! Отговори
Дали тази жена преди 5 години
се усмихва някога? А дали е истинско детето и съпругът й?К.Нинова все пак има и усмихнати снимки с мъжа си, сина си..Е.Йончева НИКОГА не сме я виждали на снимка с мъжа си, с дъщеря си.Видът й винаги е на "военна" от "една" армия.
75
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На лена сега не и харесва , че било политическа поръчка.! Но когато е политическа поръчка от Москва и харесва.
74
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ избра Цацата, сега и не само сега Цацата връща услугата.
73
12
 
18
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 години
Някак си версията на Йончева ми се вижда правдоподобна. Особено имайки предвид Делян Добрев за който всички с наясно, че купува изборите в хасковско. Повтарям за тия дето не са прочели по-горе - Делян Добрев купува изборите в хасковско. Напред Ленче и не се отказвай от независимия анализ на пътя!!!
72
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елена Йончева настъпи Бате Бойко по "мазола" и най-голямата му гордост магистралите. Проверката за фалшивите и нискокачествените магистрали, които тя предизвика, го направиха отмъстителен и е поръчана да я "опраскат".
71
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей алооо управляващите, българинът не е толкова *** колкото го мислите и още малко ще ни трая, а накрая ще ви покаже "откъде изгрява слънцето", като на президентските избори. Мафия.
70
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако излезнат два острова? Този на Боко и на онзи ***? Пак ли ще е манипулация?
69
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измишльотините на ГЕРБ да пришият някого към Цветан Василев, за да го дескридитират е всеизвестна тяхна опарна точка. Има ли някой българин да не го знае, *** доказвай с години, че си невинен. А къде е Цветан Василев някой задава ли си този въпрос? Защо още не е осъден? А КОЙ се възползва от кредитите на фалиралата КТБ и сега е милионер и няма да връща кредитите, с които си закупи на килограм медии? А? Ааа него не го разследват, щото видите ли всичко му било "чисто" (опрано). Ей циркаджийска про
68
15
 
11
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Някой изненадан ли е, че и тази говори за политическа атака. Как пък един не си замълча, докато излязат резултатите от проверката и тогава да говори? Ами ако излезе, че наистина има офшоркс и през нея са минавали мръсни пари?
67
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те шарките ги отвориха при вашето управление на Орешарски.
66
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Йончева клевети някого това е корупция. Когато нея сгащи законът това е политическа. репресия.
65
5
 
19
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
многознаещи тролчета,ша ви светна за една тайна:значи има закон/наредба/ у нас в радиус от 200м до училище да не се продават алкохол и цигари,а да видим:-до всяко училище има "ЛАВКА" залепена до оградата му-а какво продават в "лаФките" ?!?!-и на кого са "лаФкиге"-и дека е цацароФ-и дека са минисрЕте-и дека са дУпедатите най-веке о ОПГ герППППППППППП-Ъ?!?!
64
9
 
14
 
! Отговори
Тошо артиста- тато преди 5 години
Така беше Ленче поръчки политически и от Москва ги пускаха.
63
9
 
5
 
! Отговори
до странджата преди 5 години
абе и аз искам да застана твърдо зад нинова.и да и направя лашкенсон аркадан
62
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ленче, когато говориш неистини и обвиняваш другите не е поръчка, а сега за теб било поръчка......
61
10
 
8
 
! Отговори
чеченеца преди 5 години
-ельонче -По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити-признай си и за еването щото иначе не си обективна
60
10
 
9
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
И вчера в интервю Ленчето от БСП каза, че многократно е призовавала прокуратурата да направи разследване за нейния случай защото "била невинна"!?!? Ето сега прокуратурата се сезира и има възможност да докаже истината. А това, че делото е "поръчка" - ДА ТАКА Е : Делото е поръчано от самата нея! Ако не вярва да попита Цацаров!
59
11
 
11
 
! Отговори
луис армстронг преди 5 години
говори се че йончевото еленче била върла дудукчийка и искала да си излежи присъдата в пазарджишкия затвор.щяла да работи на две смени с кавал и зурна.на каскетите рязко им спират субсидиите и ниновото курвелче ще излети от поста си като ракетата союз юз
58
8
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Кyманиз говори, че е запознат с "репресиите" на ГЕРБ...- скандално и нагло...