Йончева настоява: Делото срещу мен е поръчка!

"Отправеното искане е потресаващо. Клевети"
9 ное 2018 13:52,
113
Йончева настоява: Делото срещу мен е поръчка!
Снимка: BulFoto

За пореден ден червената депутатка Елена Йончева настоя, че искането за свалането на имунитета й е политическа поръчка.

"Запознах се подробно с искането на Главния прокурор да образува дело срещу мен. В това искане пише, че делото е по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров. Всички предприети действия на прокуратурата се базират единствено на твърденията на тези три лица. Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били извършвани незаконни действия. Нито един факт за извършени престъпления. Надявам се делото, възможно най-бързо, да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна", казва Йончева в писмо до медиите. 

"Отправеното искане е потресаващо. Клевети, които отдавна се лансират от депутати на ГЕРБ. Няколко пъти призовах съответните отговорни институции да направят проверка - призовах, както от трибуната на Народното събрание, така и пред представители на медиите", допълва тя.

Още по темата

Тя уточнява, че е запозната с методите на репресии на ГЕРБ и това е класическа схема.

"Твърденията за "вероятно пране на пари" идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали – вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории", обяснява още Йончева.

По думите и през последната година е внесла в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница.

Йончева обяснява, че в ДАНС, а и в прокуратурата е внесла и документи за създадената от Делян Добрев схема в община Хасково  - схема за усвояване на огромни финансови ресурси от приятелско-роднински кръг – аферата "Кумгейт".

"Клевета срещу мен е отправяна и от Бойко Борисов, за което беше осъден", казва още тя.

"Работата ми като журналист винаги е била публична, видима. Прословутият договор, за който депутати от ГЕРБ  са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника /камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура/. Тази техника е налична, както и цялата документация. В своята дейност по заснемането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня…. съм се срещала и с бандити, с престъпници. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити…Опитът за сплашване няма да мине", се казва в заключение на позицията на Елена Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
13
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Цацаров бе избран след дълги дебати и напълно демократично и прозрачно...- докато агент Гоцю си назначи тихомълком Борис Велчев... - това е предимството на ГЕРБ...
56
17
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Нинова заяви твърдо, че застава зад двамата крадци от БСП, защото видите ли те били остриетата на партията...
55
5
 
14
 
! Отговори
интересно преди 5 години
Или как прокурор 'ти си го избра' изпълнява политически поръчки на Делян Добрев за да окаля една журналистка интересното в случая че света още не е узнал БГ мафията че тогава лошо много лошо.....
54
10
 
17
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Защо Цацаратурата не се самосезира и за Дялянчо мамин? Има толкова много аргументи за това свързани със саниране и други обществени поръчки. Цацаратурата да покаже , че е независима и да повдигне обвинения на него и близките му.
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще я "опраскат" от цацаратурата! Тя Масларовата си плати да се отърве, ама тая ...
52
13
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Според БСП всички държавни поръчки трябва да се дават на тях... - иначе ще уличат ГЕРБ в шуробаджанащина...
51
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Цацата не може да свърши работата, баце ще прати и оня плешивия от КОНПКПИ...
50
16
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Соред БСП всички държавни поръчки трябеа да се дават на тях... - иначе ще уличат ГЕРБ в шуробаджанащина...
49
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елена Йончева разката фамилията на шайкаджиите.Показа кумгейта на хасковския Джукльо,разкри герберопатреотарския грабеж с оградата,показа и скромната къщурка на Байх... в Барселона.Но това,което вбеси трите прасета и цялото свинску стадо е европейската проверка,която Йончева издейства за качеството на магистралите преди няколко дена.И това докара прасешката хунта до невиждан дивашки бяс,в резултат на което Суджук Борисов и сие паднаха в капана.
48
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнусно е да се използват държавните институции за ликвидиране на политическите опоненти. Жалки опити на управляващите да ударят критикуващите ги.
47
8
 
17
 
! Отговори
всички знаят преди 5 години
По поръчка на се-льо-то незаконен депутат от Кум-гейт Хаскьоо !
46
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елуна Йончева се е изправяла лице в лице с такива опасни чеченци, но това да се пребори с българската мафия и корупция се оказва много по-горямо изпитание за нея. Прокуратурата е наясно с невинността й по тези обвинения, обаче за тях е важно да я дескридитират и очернят с лъжи и измислени разследвания, защото за управляващите тя става опасна с разследватията си срещу престъпленията им.
45
11
 
25
 
! Отговори
До 37 странджата преди 5 години
ОТ ХАСКОВО-ВСИЧКО ,КАЗАНО ОТ ЙОНЧЕВА Е ВЯРНО!
44
10
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Сега чакаме инвестиции от Британските Вирджински острови...
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Zazarov koi schte rasledva jena ti milionerkata ot plovdiv saschto deloto na zvetanov se premesti v sofia nali boiko i zezo te napraviha gl prokuror jena ti notarkata kolko dekara semi ima ss jalti stitinki zazarov vsemi otslabni mnogo di debel ne e ot glad no moje ot bolest da e kak tie holesterola kravnoto
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39Не си само ти. И аз отдавна имам чувството, че съм в матрица.
41
10
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Най бедният кyманиз е бати Серго Збогома... - само с два милиона...
40
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе,СТРАНДЖА,откога поройник като тебе взе да разбира от женска красота.Ти помирисвал ли някога жена бе,шмулю такъв.Като не ти харесва Йончева,ходи при красавици като Цецка Цачева,Менда Стоянова или Искра Фидосова.
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Elena jon4eva e nai dobrata smela jurnsliska bg narod se gordee s neja smela intel jena sabisnizite prostazite koito govorat donosnizite ot gerb da jasni prosti slobni lajli savisnizi strahlivzi ot bkp v sds pri simion pri dos v dps patroti i hop v boikovite partiizi herb prenojadissni nagada4i denili do koga schte tormosite i schte se podigrsvata s svesnite 4esni dostoini ne probojadisali se balgari ne se li sramuvate lila pavlova e sa prokoraturata s sanirane *** i uj remonti s mn dupki i
38
6
 
21
 
! Отговори
Жан КЛОН Юнкер преди 5 години
Наближава времето на магнитски и трите прасенца.Тогава ще се види кой кум,кой сват,кой на булката брат.