Няма леви, няма десни! Китай, Виетнам... модел за България след 10-и?

Нешка Робева и Стоян Михалев пред Bulgaria ON AIR
9 ное 2018 16:15, Анисия Иванова
76

10 ноември 1989 г. - тази дата сложи край на една епоха и постави началото на друга - т. нар. преход. На самата дата беше извършен преврат от партийната върхушка. Тодор Живков, който беше пречка за перестройката на Михаил Горбачов, беше отстранен. Но какво се промени - цели 29 години от началото на Прехода у нас и има ли перспектива?

Според треньора по художествена гимнастика Нешка Робева след 10-и ноември някои българи живеят по-добре от преди, но България не е София. Тя е категорична, че нещата не стоят толкова добре в провинцията, отколкото в столицата и другите големи градове.

"Аз съм от онези глупаци, които имаха големи, но вече разрушени илюзии. Капитализмът няма цвят. Ние можехме да тръгнем по пътя на Китай, където все още има комунизъм, но икономиката се развива по капиталистически образец", обясни Робева в "България сутрин".

Тя е на мнение, че в момента няма социалисти, няма демократи, няма нито леви, нито десни - има политици, които са честни, но и такива, които мамят.

По думите на музиканта и член на ДСБ Стоян Михалев няма голяма промяна в държавата и управляващите от времето на комунизма и сега.

Той смята, че службите, които са оперирали тогава, действат и сега, но просто са преустроени. Хората, които управляват, също не са се сменили до голяма степен.

"В последните години работих във Виетнам - и там комунисти са управлявали и в момента управляват. Те също са избрали китайския път на развитие. Но техните комунисти са мениджъри - развиват, правят конкуретна среда, а нашите комунисти освен да крадат, друго не могат да правят", допълни Михалев.

"Ние живеем по-добре със сигурност, но не заради тези, които ни управляват, а заради това, че влязохме в НАТО и ЕС. Паднаха границите и хората имат възможност да пътуват. Ако това не беше станало, щяхме да сме страна като Беларус. Този Преход беше направляван от тези, които управляваха по времето на комунизма", уточни Михалев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
10
 
9
 
! Отговори
БСП - ключови думи: преди 5 години
диверсии, саботажи, атентати, убийства, афери, завери, явки, корупция, кражби, шуробаджанащина, кьорсофри, инфлация, стагнация, национализация,колективизация, партизация, партизанщина, комунизъм, популизъм, волунтаризъм, лъжи, демагогия... - с една дума комунисти...
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Див капитализъм ли, за капитализъма са нужни пари и то много, див феодализъм и преход към феодална икономика покрити със васална политика към силния на деня такава политика не струва и една копейкa.
45
7
 
14
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бг няма леви няма десни ИМА ИДИOTИ !!!Боко-тиквата и под него калинки,калинки и само калинки.Събирани по кръстовища и поляни.Това е положението.От повече приказки полза НИКАКВА.
43
6
 
12
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
42
6
 
13
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България всичко е лешпром.
40
9
 
15
 
! Отговори
Деморация=корупция преди 5 години
Китай един милиард и нещо население ЕС на умирачка под корупционния Сороски ботуш. Дeмокрация=геноцид и затриване на цели европейски народи
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39: Браво бе ти откри топлата вода. Защо мислиш още буксуваме а не сме швейцария на балканите както предполагаха че ще се случи западните държави.....Мутризацията намери нови измерения последните години. Да не говорим че нов кокошкарник със стари кокошки не се прави.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 години див "капитализъм" творение на ДС и техните еничари резултата е налице, най бедната държава в ЕС с най много икономически емигранти.
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато динозаври като Нешка ни управляват няма да сме добре. Прав е Михалев - БКП още ни управлява. Независимо дали сега се казва ГЕРБ ,БСП ,ДПС ,ВМРО или по друг начин.А хората 1989 сие представяха ,не Китай и Занзибар , а Германия ,Дания ,Швеция.
36
13
 
10
 
! Отговори
комунизъм=бедност преди 5 години
Изводът е ***, където има комунизъм се живее бедно и безперспективно.
35
13
 
11
 
! Отговори
Куба-тъжно е! преди 5 години
В Куба средната заплата е около 460 песос(около 20 долара). Това е голямото постижение след повече от 65 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и достъп до интернет. Ето докъде води социализмът в чист вид !
34
3
 
23
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Да, ама в Китай когото хванат че краде го бесят.А при нас колкото повече крадеш, толкова по-високо се издигаш в обществото.И никой нищо не може да ти каже, защото всичко е оплетено в мафиотската мрежа.
33
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
там където има здрав комунизъм, разстрелват собственото си население по границите и живеят в нищета.Куба - купонна система за захар. 150 грама на месец
32
4
 
12
 
! Отговори
ха така преди 5 години
Значи Нешка Робева плаче за капитализъм но по китайски т.е. с ръководната роля на комунистическата партия .Сегашният капитализъм е с ръководната роля на ДС -държавна сигурност.Те една партийна червена клика да смени друга партийна клика
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямало ляво и нямало дясно, брей, че удобно! Всичко в природата се стреми към равновесие. Има ли ужасяващо бедни и безсрамно богати? Социалното неравенство расте ли? Расте! И ВЕЧЕ Е ПРОПАСТ без проходимост!Глобалисткото милиардерско малцинство има нужда от ултра десни и си ги произвежда, защото левите са истинската заплаха за богатството им...Нешке, деменцията те тресе яко!
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен28Ми тръгвай за Северна корея или Куба.
29
5
 
6
 
! Отговори
Нешка е грешка преди 5 години
Тази физкултурничка Нешка Робева е на всяка манджа мерудия. Тя от всичко разбира и за всичко ни дава акъл - за политика, за икономика, за изкуство, за философия и селско стопанство А тя просто е завършила физкултура и това, че беше метреса на Светлин Русев не я прави заслужила за културата и политиката.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПри СССР тип комунизма разстрелваха по границите като искаш да си тръгнеш и бяха взели собствеността на хората.