Няма леви, няма десни! Китай, Виетнам... модел за България след 10-и?

Нешка Робева и Стоян Михалев пред Bulgaria ON AIR
9 ное 2018 16:15, Анисия Иванова
76

10 ноември 1989 г. - тази дата сложи край на една епоха и постави началото на друга - т. нар. преход. На самата дата беше извършен преврат от партийната върхушка. Тодор Живков, който беше пречка за перестройката на Михаил Горбачов, беше отстранен. Но какво се промени - цели 29 години от началото на Прехода у нас и има ли перспектива?

Според треньора по художествена гимнастика Нешка Робева след 10-и ноември някои българи живеят по-добре от преди, но България не е София. Тя е категорична, че нещата не стоят толкова добре в провинцията, отколкото в столицата и другите големи градове.

"Аз съм от онези глупаци, които имаха големи, но вече разрушени илюзии. Капитализмът няма цвят. Ние можехме да тръгнем по пътя на Китай, където все още има комунизъм, но икономиката се развива по капиталистически образец", обясни Робева в "България сутрин".

Тя е на мнение, че в момента няма социалисти, няма демократи, няма нито леви, нито десни - има политици, които са честни, но и такива, които мамят.

По думите на музиканта и член на ДСБ Стоян Михалев няма голяма промяна в държавата и управляващите от времето на комунизма и сега.

Той смята, че службите, които са оперирали тогава, действат и сега, но просто са преустроени. Хората, които управляват, също не са се сменили до голяма степен.

"В последните години работих във Виетнам - и там комунисти са управлявали и в момента управляват. Те също са избрали китайския път на развитие. Но техните комунисти са мениджъри - развиват, правят конкуретна среда, а нашите комунисти освен да крадат, друго не могат да правят", допълни Михалев.

"Ние живеем по-добре със сигурност, но не заради тези, които ни управляват, а заради това, че влязохме в НАТО и ЕС. Паднаха границите и хората имат възможност да пътуват. Ако това не беше станало, щяхме да сме страна като Беларус. Този Преход беше направляван от тези, които управляваха по времето на комунизма", уточни Михалев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 68А ти бе патерицо, имаш ли си на представа че в Минск жените си лягат с чужденец за 10-15 долара на час? В кое са по-напред е от вас? Че още е пълно с москвичи ли?
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя бастунь има ли представа каква държава е Беларус и колко по-напред е от нас по всички показатели?!?
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремиковци винаги е бил на загуба. Всяка година.Какво значи да не го затварят?Значи всяка година да взимат от всички останали едни пари и да ги наливат в кремиковци.И докога?Вечно.И държавата се пробва. и Сашо томов се пробва, и Прамод индиеца се пробва - все на загуба. Да бяха те сложили и тебе - пак щеше да е на загуба.Не му е там мястото на тоя завод.
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай е голяма държава и беше бил шута на съветския тип социализъм още през 70-те.А България още си е 16-та република.
63
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що е бългаски русофил комунист? -това е същество на което сърцето тупти в москва но парите се трупат в офшорки на запад.обичат русия но не и рублите.парите се обръщат само в западна валута.русофилът кара само западни коли и то маркови.презира тези сладите и москвичите .русофилът купува само западна техника и дрехи.умира да изглежда на западняк.първото нещо е да прати малкото русофилче да учи на запад с накрадените от любовта към русия пари от нас.за него е престижно да пътува на запад
62
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да ни дават за пример държави с по-нискъ БВП на глава и с все още ужасна мизерия на огромни части от населението е абсолютно безсрамно. Нешка да си гледа подрипването и да не се изказва по въпроси от които нищо не разбира.
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България нямаше шанс да тръгне по пътя на Китай и Виетнам, защото тези които извършиха преврата бяха назначени и ръководени от чужда държава. Китайските и виетнамски ръководители не са назначено от друга държава а служат на собствената си. Затова у нас като видяха че хората очакваха да тръгне по пътя на другите бивши соц страни, Андрей Луканов без никаква причина обяви фалит на държавата и ни закопа жестоко. С единствената цел да ни откъсне от света и остави на СССР, който обаче се разпадна
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помните ли Бареков, пак беше нЕма леви, нЕма десни. Със стиховете на Ботев и Вапцаров Бареков и Нешка, с откровено леви призиви примамваха народеца и му разказваха как техните богати приятели ронят горчиви сълзи и мислят с тревога за бъдещето му. Помните ли? Днес Бареков е пръв консерватор, десен до мозъка на костите си, готов с крайно десните да се съюзи, с националистите. С леви лозунги печелят избори и правят геноцидна политика...Парадокс е - беден народ, десни партии произвежда!
59
10
 
7
 
! Отговори
А зам.-президентът преди 5 години
Йотова постоянно "повтаря " как 2 млн. били заминали на ЗАПАД и в САЩ!!?? ЗАЩО да не заминат? Това е естествено движение на хората по света, САМО при ужасния РЕЖИМ на соцкомунистите БЕШЕ ЗАБРАНЕНО!!! Затова сега хората имат такава възможност, отиват и работят и получават пари за труда си.А ВАШИТЕ ДЕЦА , другари от БСП, които "оплаквате' излизащите да работят в Европа, САЩ, КЪДЕ СА? ТУК, в МОСКВА? Не сте споменали НИЩО, когато ги "оплаквате" българите, работещи в чужбина.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е кои са начело-др.Боисов Цветанов цачева Нинова и вся асталная *** все от идин дол дренки !
57
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябваше да затварят Кремиковци и другите големи заводи/ СДС и ГЕРБ са за народен съд. Армията също беше съсипана.
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 56. По руски модел. Учените от там додеха.
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Български мат. Треал е по добър от руския. Но модела е руски и работи на тоест работи на ИШЛЕМЕ.И затова дава фира / корумпиран/ много.73270
54
9
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Нито Китай и Виетнам,нито Тайван и Ю.Корея могат да ни бъдат някакъв модел,най-малкото защото българският мат'рял не е така работлив.Да не говорим че окончателно се скапа в последните 30 години...
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52 Прав си. И ще добавя. КЪДЕТО Е НАЙ ТЪНКО ТАМ СЕ КЪСА. - Българска народна поговорка.
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тя е на мнение, че в момента няма социалисти, няма демократи, няма нито леви, нито десни - има политици, които са честни, но и такива, които мамят."Пак се заблуждава - има политици които мамят и такива които мамят повече.
51
3
 
11
 
! Отговори
До48 преди 5 години
Не случайно капитализма посочен от мен беше в кавички, всеки да го тълкува свободно, ти като Феодализъм, аз като като тотална кражба и разсипия на всичко създадено през соца, добър или лош той беше Факт.
50
4
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава. --Атанас Буров
49
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 години ни управляват *** фондацийки и тяхната основна песничка е комунизъмот къде дойдоха финасовите ни министри , външните ни министри, някои от премиерите ниами виж ги сега в сегашното правителство - на пръсти себроят тия дето не са минали през соро-фондацийките- ама много силно крещят комуниститте комуниститев унгария не крещят комунистите защото орбан измете соропитешката *** и няма кой да кряка- ама у нас са навсякъде и докато не ги изметем все по-надолу ще слизаме
48
4
 
25
 
! Отговори
30 годишен човек преди 5 години
Десети ноември, ден на наивността !