Захариева успокои: Пактът на ООН не узаконява миграцията!

Няма как да се присъединим към него без дебат в парламента
70
Захариева успокои: Пактът на ООН не узаконява миграцията!
Снимка: архив Reuters

Външният министър Екатерина Захариева опроверга червената шефка Корнелия Нинова, която по-рано заяви, че България ще подкрепи глобалния пакт за миграцията ООН.
 
Според Нинова документът не защитава националните ни интереси и превръща нелегалната миграция в легална.

Захариева обаче отсече, че няма решение на България за присъединяване или не към Глобалния пакт за безопасна, организирана и законна миграция към ООН.

Още по темата

МВР шефът Младен Маринов пък призова да не се спекулира със страховете на хората.

"Няма как България да вземе решение да се присъедини или не към подобен документ без дебат в парламента и без да сме сигурни, че той ще отговаря на всичките ни цели", коментира Захариева.

По думите й пактът няма на узакони незаконната миграция. По него се работи от две години и половина, като експерти правят преглед точка по точка на документа, за да се види дали има такива, които не съответстват на българските цели. Захариева призова БСП "да спят спокойно".

Според нея кампанията срещу пакта за миграцията е като тази на социалистите към Истанбулската конвенция, за която пък по време на парламентарния контрол обяви, че България е единствената страна, която не я е ратифицирала и заради това да се прилага в целия ЕС.

"Очевидно интересите са да бягаме от всичко, което е свързано съучастие на България в международни организации", обвини тя левицата.

Според външния министър българската позиция по този проблем е ясна - спиране на незаконна миграция, всяка държава да определя сама колко и какви мигранти да приема, обща международна борба с трафикантите.

Тя увери, че никаква друга позиция България няма и не може да има. На 14 ноември ще има дебат по пакта в парламентарната комисия по външна политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито Истанбулската конвенция, нито този пакт ще навредят на България, страхливи ми сънароднико! Света не е толкова страшен, черен и конспиративен колкото си презставяш!
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом тази (тук стои названието на една домашна птица!) твърди нещо, значи е вярно ТОЧНО ОБРАТНОТО!
54
0
 
24
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Не и вярвам. Лъжлива е. Така лъжеше за ИК, че нямало нищо да стане. На предателите вече им се плете въжето. Прошка - никаква!
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
глобалния пакт за миграция е само бля, бля, но съпътстващия го "пакт за организирана, контролирана и законна миграция" е големия проблем, но Захариева не казва нищо за него.
52
0
 
22
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Аз на тази не вярвам , помня че тя подписа под някакъв Натиск в Турция Инстанбулската Конвенция за Джендърите , без Санкция от Парламента .
51
0
 
3
 
! Отговори
*_* преди 5 години
т ъ п наистина .
50
0
 
19
 
! Отговори
гост преди 5 години
много мразЯ някой неграмотен недоучил и *** да ме У С П О К О Я В А.хайде у лево како марийке
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много силно вярвам на захариева! Даже повече и вярвам отколкото на оная кукувица ангелкова!
48
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До menТака е например в "свободна и демократична" Германия. Трият мнения на поразия, даже уволняват хора и ги вкарват в панделата. Това си е жив комунизъм. Откъде накъде ще има цензура, хората имат право на мнение. Никой не е длъжен да харесва кaфявите и черните, щото някакъв ***-фетишист, който мечтае за бежански ласки, бил казал така и го направил на закон. Всъщност, всеки човек е расист малко или много, включително черните. Останалото е лицемерие.
47
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До TТия израелци незнам дали са приели и един бежанец . Обаче размахват пръст на останалите. Прочетете Талмуда и речи на израелски лидери. Ще ви настръхнат косите как гледат на нас "гоите". Тези *** са убили Христос дори, сатанинско племе. Искат да унищожат Европа, искат света да гори, докато те се наслаждават на гредката како Нерон над горящият Рим. В цялата си история само зло са правили на народите, които са ги приемали. Затова са ги преследвали още от древния Египет.
46
0
 
33
 
! Отговори
T преди 5 години
Значи Израел може да не подписва никакви пактове и конвенции, и за тях да е ОК, но другите, ако не подпишат и почват критиките. Докога с тези двойни стандарти?! Същото е и при корабите - забранено е да има на борда оръжие, но това правило не важи за израелски кораби.
45
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брао, брао Корни!И от теб да имало файда макар,че ние знаем ако управлявашещеше да пееш същата приспивна Екатеринозахариевска песен.Един дол дренки сте.Тези чакат какво ще им каже Брюкселското зеле,както на времето бащите им това на *** от Москва.
44
1
 
21
 
! Отговори
не е наша работа преди 5 години
не сме птици кога ни скимне да емигрираме ,всеки си тежи на родното място, срамота
43
0
 
34
 
! Отговори
T преди 5 години
Силните на деня видяха, че в Африка могат да си грабят спокойно, когато местното население живее в ад - убийства, хаос, мизерия, ужаси, диващина, болести, човешкият живот не струва стотинка. Сега искат да направят същото с Европа като прехвърлят африканско и арабско население в нея. Ще направят живота ни постоянен ад и страх, тотален хаос, и в това време ще могат да си грабят спокойно, защото ние ще сме заети да оцеляваме. Това е някакъв кошмарен сценарий.
42
1
 
23
 
! Отговори
не ни засяга преди 5 години
арабите си стоят в арабските страни в европа е пренаселено,мислете ги тези неща не може така
41
0
 
25
 
! Отговори
к преди 5 години
погледнете ги тези животни на снимката !!!!как нормален човек може да нарича тези *** "хора" и да ги пуска в дома си !!!???ПОВРЪЩА ми се от еврейската толерастия и "ценности" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKATA KONSTITUZIA.SAEDINENIETO PRAVI SILATA.GERB1930 godina.HIMN"SHumi Mariza".AzBukata predi1945 godina ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
39
0
 
27
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ционисткият план на Калерги за унищожение на бялата раса !!! Четете !!!
38
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кадафи спираше миграцията. Убиха го защото беше пречка пред преселението на народите. Преди да умре каза, че орди дивaци ще удавят Европа. Тогава умнокрасивите му се хилеха на пророчеството и злобееха. Вече не се хилят толкова. А кой го отрепа? Евреина Шаркоши и комуниста-либерален слуга Хюсеин Обама. Всичко е еврейски план. Незнам защо тези *** вече от 2000г. искат да унищожат този континент.
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
захариева навита ли е да я изпраскат на сандвич първия и последният от снимката, пред погледа на семейният и архитект?