Захариева успокои: Пактът на ООН не узаконява миграцията!

Няма как да се присъединим към него без дебат в парламента
70
Захариева успокои: Пактът на ООН не узаконява миграцията!
Снимка: архив Reuters

Външният министър Екатерина Захариева опроверга червената шефка Корнелия Нинова, която по-рано заяви, че България ще подкрепи глобалния пакт за миграцията ООН.
 
Според Нинова документът не защитава националните ни интереси и превръща нелегалната миграция в легална.

Захариева обаче отсече, че няма решение на България за присъединяване или не към Глобалния пакт за безопасна, организирана и законна миграция към ООН.

Още по темата

МВР шефът Младен Маринов пък призова да не се спекулира със страховете на хората.

"Няма как България да вземе решение да се присъедини или не към подобен документ без дебат в парламента и без да сме сигурни, че той ще отговаря на всичките ни цели", коментира Захариева.

По думите й пактът няма на узакони незаконната миграция. По него се работи от две години и половина, като експерти правят преглед точка по точка на документа, за да се види дали има такива, които не съответстват на българските цели. Захариева призова БСП "да спят спокойно".

Според нея кампанията срещу пакта за миграцията е като тази на социалистите към Истанбулската конвенция, за която пък по време на парламентарния контрол обяви, че България е единствената страна, която не я е ратифицирала и заради това да се прилага в целия ЕС.

"Очевидно интересите са да бягаме от всичко, което е свързано съучастие на България в международни организации", обвини тя левицата.

Според външния министър българската позиция по този проблем е ясна - спиране на незаконна миграция, всяка държава да определя сама колко и какви мигранти да приема, обща международна борба с трафикантите.

Тя увери, че никаква друга позиция България няма и не може да има. На 14 ноември ще има дебат по пакта в парламентарната комисия по външна политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
проблема е че идват мюсюлманиНапълно неприемливо за нас и Европа
35
2
 
12
 
! Отговори
преди 5 години
Защо на снимката има мъже по долни *** ?Това новото модерно ли е ?
34
0
 
26
 
! Отговори
преди 5 години
Хванаха ги по долни *** и пак взеха да овъртат. То и за ИК беше едно пък се оказа друго !Радвам се, че има будни българи които наблюдават парламента !
33
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не я слушайте тази лаладжийка.. ГЕРБ е партия-членка на ЕНП, която пък е финансирана от Сорос. Ако ние като народ не се надигнем както срещу ИК за да се уплашат властимащите, те ще го подпишат! Чуждестранния натиск от разни тъмни сили не е за подценяване!Имайте предвид, че САЩ, Унгария, Полша КАТЕГОРИЧНО няма да го подпишат. Има нещо което не ни казват,! Да, пакта не е задължаващ, но има възможност слид време да се превърне в законова рамка. ООН е либерален шитхоул обслужващ третия свят!
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само лъжи и кражби от Хунтата!
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запариева направи си селфи със тия прилепи и ни се махай от очите.
30
0
 
25
 
! Отговори
Пак лъже преди 5 години
Този пакт е за ГЛОБАЛНА МИГРАЦИЯ!
29
0
 
30
 
! Отговори
Ау преди 5 години
Какви интелигентни лекари, инженери и информатици има на снимката!
28
1
 
33
 
! Отговори
некой преди 5 години
тази нахална и неграмотна личност - Захариева в прав текст излъга пред Парламента и Народа че България била единственната страна нератифицирала Конвенцията (Истамбулската) и заради това нямало да може да се прилага в ЕС! Дори си позволи да бъде 'саркастична' и каза нещо от рода - можете да сте щастливи или нещо подобно (интересно кого визираше - Народа който бе против или някоя политическа сила?)
27
1
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Искаме да подпишем пакт в който се разрешава стрелбата по границата!На къси и дълги редове...Може и плътно миниране.
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера имаше по сайтовете статии за това как се родило тия дни мелезче между магаре и зебра! Ужас! Като го гледаш - на нищо не мяза...Такива експерименти искат да си правят и някои окултни фенове на Амон Ра.. вкарвайки тия диваци в бала Европа, за да претопят самоидентификация и чувството за уникалност на народите и на бялата раса ! Няма нищо против пясъчните хора... но да си стоят в Африка
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, и ? Tова са нашиге нови евроатлантически братя, /чисти немци/ влизаме в Шенген и Еврозоната и си пътуват безпромлемно в целия ЕС. ЕС e най-великото човешко постижение на великия, квантов, либерален, ишиасен евроатлантически интелект.
24
0
 
31
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Таз бяла птица и за ИК разправяше едни небивалици, защо сега да и вярвам?!
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22Със или без Пакта на ООН Те идват...-Амин!
22
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със или без Пакта на ООН Те идват...и най-много си падат по русофили !!!
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива хубавци и на снимката ги иска само Меркел, тя иска да я оправят големи и черни, България иска само парите на европейците за да може мафията да си ги разпределя за бонуси.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не трябва ли Захариева да изгони aамериканския посланик задето американците предизвиката тия бежански кризи заради химическите оръжия на диктатора Садам. Нали му изеха оръжията на Садам америкнците каква работа имат тука или искат и у нас да заформят някакав конспирация с химически оръжия и да ни направят Пустинна буря страхуваме се и от американския посланик не само от бежанците.
19
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората ви казват, че нищо още не е решено и тепърва ще има дебати вие вече ги осъдихте ... *** простите четвени ***
18
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подписването на Пакта означава, че русофилите ще могат да избират не само Русия, а и Северна Корея, Венецуела, Луганската и Донецката НР за имиграция !
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Как тези на снимката ще допринесат с нещо за Европа?-като я "оцапат"