БСП подкрепи исканията на протестиращите в страната

Хората правилно са по улиците, каза червената шефка Корнелия Нинова
11 ное 2018 18:21,
143
БСП подкрепи исканията на протестиращите в страната
Снимка: БТА

Хората правилно са по улиците и ние заставаме в подкрепа на техните искания, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с протестите в редица градове на страната срещу цените на горивата, повишаването на данъците и увеличаването на застраховката "Гражданска отговорност". Тя уточни, че това е позиция на Националния съвет на партията.

Още по темата

Нинова отбеляза, че исканията на протестиращите са абсолютно справедливи и правилни, те са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на Бойко Борисов и мнозинството от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Тя посочи, че от няколко седмици БСП изразява същите позиции като на хората, които днес са по улиците.

Казвахме "Не вдигайте данъка на старите коли", алармирахме за повишаването на цените на горива и храни, внесохме предложения как да бъдат компенсирани доходите на хората, но нищо не беше чуто от управляващите и мнозинството в парламента, каза лидерът на БСП, цитирана от БТА.

"Е, сега ще трябва да чуят гласа на хората", коментира Нинова и поздрави протестиращите за смелостта да излязат и да си кажат мнението за това управление и да поискат оставката на правителството.

Относно другите теми, обсъждани днес от Националния съвет на БСП, Корнелия Нинова посочи, е взето решение конгресът да се състои на 26 януари догодина и тогава да бъде приет окончателният вариант на "Визия за България" и платформата за изборите за Европейски парламент. В дневния ред на конгреса няма да има точка за промени в устава на партията и такова предложение днес не е имало, коментира тя. Социалистите са приели и процедурата, сроковете и правилата за номиниране на евродепутати.

Приехме да създадем медиен пул от всички наши леви издания и да стартираме конкурс за избор на титуляр за главен редактор на вестник "Дума", съобщи още лидерът на БСП.

Йордан Мичев e подал оставка като временно изпълняващ длъжността главен редактор и остава на длъжността зам.-главен редактор. До избора на титуляр, НС на БСП определи длъжността да се заема от Ивелин Николов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожа Лъжа подкрепя ама не УКРЕПЯ! Вярвайте и още, тя ви ОБИЧА! В танца с Бойко не и са достатъчно високи "токчетата" а той пък я настъпва по крачетата! А народЪТ глуеда и не набъбва с мъдрост!
96
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Мишо Шамара и Бисер Петното, сега Столетницата изкара на протест кварталните гаменчета и джигити. Протестирали срещу цените на бензина (най-ниските в Европа) и срещу това джигитите да плащат по-висока ГО.
95
3
 
12
 
! Отговори
Buzlij преди 5 години
Korumpiranata bg partiina stoletnica....hahaha.....
94
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че БСП подкрепя исканията на протестиращите в страната. Нали БКП плаща за тези протести.
93
3
 
8
 
! Отговори
До ББ 99 преди 5 години
Ако почна да я сравнявам с тиквата, това значи да гласувам за него. И двамата са .. ще ме изтрият ако споделя какво е мисля за тях
92
4
 
5
 
! Отговори
До ББ 99 преди 5 години
Ако почна да я сравнявам с тиквата, това значи да гласувам за него. И двамата са .. ще ме изтрият ако споделя какво е мисля за тях
91
5
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
До 99Искаш да кажеш гладна жена. Иска и тя да се нагрухти с държавни парички. И този филм вече сме го гледали. Хвани единия удари другия.....
90
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сложете за министър да се успокой и миряса и ако не е бият ще е чудо. гечев се отърва 97 г. но сега е друго. народа става все по нагъл... да не говорим да сиг.....
89
22
 
10
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Браво силна жена с воля, желая и успех. Вие който я критикувате просто я сравнете с Бастуна от Банкя
88
6
 
17
 
! Отговори
Ko4o преди 5 години
БСП подплати протестите, това трябваше да Ви е заглавието!!!
87
7
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Проблемите на България идват от североизток...
86
6
 
21
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Сергей Станишенко беше безочливо нагъл,но баба Корни ще го надмине.Кой я внедри в СДС на 25 години,и и подари Техноимпекса,който в последствие изтъргува по схемата "ала Баневи,стана поредната милионерка,а сега се прави на честната Калутка !
85
14
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Сега ако кажат ГЕРБ..Че БСП е организирало митингите..Ще е пълно безочие от тяхна страна! Аз не знам дали се е забелязало това..Но щом се появи някакъв проблем и хората протестират. ГРОБ винаги обвинява за това БСП..И троловете им вярват и си траят..Лошото е че тази им тактика работи! Дано прогледнат вече! -:) А митингите..Едва сега започват..След Нова година Борисов ще падне!
84
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как няма да ги подкрепи. Нали Путин за това вдигна цената на горивата за да помогне на Нинова в борбата за властта. Другарска почюмощ дето се вика.
83
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тия комунигогъзци ептен нямат срам бре брато! Егати и двукраките. Не мога да ги нарека хора.
82
3
 
14
 
! Отговори
До Визия за България преди 5 години
През Лукановата зима и при Жан-Виденовото управление имаше глад и мизерия.Сега има от пиле мляко, но те са недостъпни за две категории хора:- мързеливите, които не са имали късмета да се родят роми, та да им дават наготово пари от соц.фондове;- ограбените пенсионери, ограбиха ги червените некадърници, като нагло им отнеха парите от пенсионните фондове.Останалите се справят, макар много от тях да получават по-малко, отколкото са си изработили. но крупните работодатели са пак червенушковци!
81
4
 
14
 
! Отговори
БСП ги подкрепила преди 5 години
Има си хас да не ги подкрепи!Нали ги организира и спонсорира!
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нещо *** да каже за подарения Варненски ТЕЦ от червеният Папазов на Доган и за 43 милиона на Гергов от Варненската община...
79
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а бе тези всичките от БСП милионери.нямам нужда да ме подкрепят .аз искам крадливите гербаджий да се озаптят
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП(БКП) приемат всички гуйна след като те са ги забъркали.Най големите мафиоти.Най големите паралии.Най големите забърквачи и замазвачи на ... мармалад.Същият цвят.