Пленум, протести и рокади: БСП се готви за властта?

Атанас Мерджанов: Нищо чудно да дойдат предсрочни избори!
Обновена: 12 ное 2018 10:52 | 12 ное 2018 10:30,
71

Вчерашните мащабни национални протести съвпаднаха и с политическо събитие – пленумът на БСП. От Левицата не пропуснаха да подкрепят исканията на хората, наричайки ги справедливи и правилни и допълниха, че са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на ГЕРБ, Бойко Борисов и "Патриотите".

Проблемите на обществото и поведението на управляващите мина без особен отзвук, защото пленумът се отдаде на смяната на главния редактор на партийния вестник "Дума".

Още по темата

"Вчерашният пленум потвърди необходимостта от адекватни политически действия – както вътрешнопартийни, така и в парламента. Надделя усещането, че политическите действия на БСП трябва да бъдат възприемани като алтернатива на сегашното управление. Ако Столетницата не е припозната като стабилна и единна във вътрешнопартиен план – никой няма да я възприеме като алтернатива", отбеляза левият Атанас Мерджанов.

Пред Bulgaria ON AIR той поясни, че главният редактор на вестник "Дума" е много важна част от БСП, тъй като чрез него се прокарват идеите на БСП сред обществото.

"БСП трябва да се готви за властта. Нищо чудно в тази скандална ситуация да дойдат предсрочни избори. Като че ли се отдалечаваме от образа на алтернатива на властта. Румен Овчаров правилно определи БСП като страдаща от самодостатъчност и агресивна посредственост", подчерта Мерджанов.

"На следващия конгрес БСП трябва да излезе като далеч по-обединена. Партията е показала, че в ключови моменти може да се консолидира и да постига значителни резултати. БСП трябваше да излезе със своя декларация за тези 29 години преход", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се готвят за поредните загубени избори а най дибре и за затвора
63
1
 
5
 
! Отговори
маж преди 5 години
Само бсп ша ни опраи и заплати ша напраи над 2000лв пенсии минимална 500лв. мед и масло ша потече само да махнеме боико и живота ще тръгне перфектно
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имате много здраве,втора многоглава ламя не искаме,а и разберете бе,няма да имате възможност да управлявате с помоща на Мустафата и Ментата.Дори през 2005 година Станишев се принуди да прави триглаволамява коалиция зашото беше невъзможно да управлява с НДСВ-ТЕ НЕ ИСКАХА ДА СЕ ЦАПАТ С БКП!Само БКП и ДПС пък нямаха необходимите депутати и така стигнахме до 8--5-3!Като гледам обаче Корнела Станише братче е бил супердемократ,то това чудо Корнела като Берия бе,не ами направо Сталин!
61
2
 
11
 
! Отговори
:) преди 5 години
Мерджанов сам не вярва каво говори устата му.Нагли червени олигарси-БАСТА.
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП не са готови да управляват.Така са се оплели,че не знаят какво да правят.Но,само ГЕРБ да не е на власт.Утре да са на власт и тяхно чудо.Пиле в кълчища.Ще оправят за 3 месеца и майки и пътища и заплати и пенсий и данъци и бензин,абе всичко.Те са извънземни.
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗАСТАВАМЕ ЗАД ЗАКОНОТО ДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА СРЕЩУ НЕЗАКОННО ПРИДОБИТИТЕ МИЛИОНИ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ- УНИЩОЖИЛА ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ НА БГ НАРОД- НЕЗАКОННОТО СЕ КОНФИСКУВА А ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ В ЗАТВОРА.
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой ще ни управлява от БСП.Крадлата Курнелка,Курев,Онзи запецвашият ли,*** Зарков,зализаното комунустче,на ген.Кацамунски внученцето ли?.А,няма нужда от такава комунистическа ,неориентирана шайка.
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЛУ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ОБРАЛИ НАРОДА- С НАШИТЕ ХИЛЯДНИ ПРОТЕСТИ ЗАСТАВАМЕ СРЕЩУ НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИТЕ И ПОДКРЕПЯМЕ ПРОКУРАТУРАТА - ВСИЧКИ НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИ И НАТРУПАЛИ МИЛИОНИ НА ГЪРБА НА БЕДНИЯ НАРОД- КОНФИСКУВАТ ИМ МИЛИОНИТЕ И ГИ ОСТАВЯТ С ИДЕЯТА В СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ- И ВСИЧКИ ДО ЕДИН В ЗАТВОРА.
56
5
 
19
 
! Отговори
Шико преди 5 години
БСП готови за управление.Готови ама на пу...кин ден.Нагли същества.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС е протурска и антиконституционна партия и трябва да бъдат забранени!!Цацаров да не спи, ами да вземе мерки по въпроса!!
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време за избори.........да, но БСП да не си помислят да управляват пак с турската партия ДПС, че тогава и тях ще изгоним набързо.ГЕРБ не стават..............ясно, крадат много, самозабравиха се, но и БСП много не стават!!!
53
1
 
3
 
! Отговори
30231 преди 5 години
da
52
1
 
16
 
! Отговори
Shark преди 5 години
БСП първо да изрита от листите си хора с повдигнати обвинения, тогава да се готви за властта.
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и БСП не са ли двете лица на една комунистическа монета?
50
2
 
14
 
! Отговори
Забелязал съм,че преди 5 години
щом КУрнелчето се размърда,значи Боцко нещо я обърква!Тя плаши народа,и то много успешно!И щем не щем пак герб ще управляват!И до кога ще продължава тая идиотия не знам!За това на пролет-без мен!
49
3
 
19
 
! Отговори
Бесепар преди 5 години
Пак гледат как да спечелят от хорското нещастие. Не предлагат идеи, Ами се консолидират. Искат власта, искат да грабят, искат Доган на власт.
48
3
 
22
 
! Отговори
Иван Колев преди 5 години
Никога повече БСП + ДПС на власт! Те грабят още повече и НИЩО НЕ ПРАВЯТ!
47
3
 
22
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
БСП не може да управлява добре, даже и да иска. Защото кадрите им са с демоде соц, мислене, а са и некадърни - особено по места, където ще наслагат свои партийни функционери. И последствията ги знаем, защото този салам сме го яли - след няколко месеца глуппости от тяхна страна ще има масови протести, камъни и шут отзад.
46
16
 
8
 
! Отговори
Рамбо преди 5 години
Да живее БКП,и СССР,просперитета е там в соца
45
2
 
11
 
! Отговори
4epa преди 5 години
TE BSP SA VINAGI GOTOVI DA OPLIA4KOSAT TOVA KADETO SA SABRALI- I POSLE KAZVAT 4E OTIVAT V OPOZICIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!