Пленум, протести и рокади: БСП се готви за властта?

Атанас Мерджанов: Нищо чудно да дойдат предсрочни избори!
Обновена: 12 ное 2018 10:52 | 12 ное 2018 10:30,
71

Вчерашните мащабни национални протести съвпаднаха и с политическо събитие – пленумът на БСП. От Левицата не пропуснаха да подкрепят исканията на хората, наричайки ги справедливи и правилни и допълниха, че са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на ГЕРБ, Бойко Борисов и "Патриотите".

Проблемите на обществото и поведението на управляващите мина без особен отзвук, защото пленумът се отдаде на смяната на главния редактор на партийния вестник "Дума".

Още по темата

"Вчерашният пленум потвърди необходимостта от адекватни политически действия – както вътрешнопартийни, така и в парламента. Надделя усещането, че политическите действия на БСП трябва да бъдат възприемани като алтернатива на сегашното управление. Ако Столетницата не е припозната като стабилна и единна във вътрешнопартиен план – никой няма да я възприеме като алтернатива", отбеляза левият Атанас Мерджанов.

Пред Bulgaria ON AIR той поясни, че главният редактор на вестник "Дума" е много важна част от БСП, тъй като чрез него се прокарват идеите на БСП сред обществото.

"БСП трябва да се готви за властта. Нищо чудно в тази скандална ситуация да дойдат предсрочни избори. Като че ли се отдалечаваме от образа на алтернатива на властта. Румен Овчаров правилно определи БСП като страдаща от самодостатъчност и агресивна посредственост", подчерта Мерджанов.

"На следващия конгрес БСП трябва да излезе като далеч по-обединена. Партията е показала, че в ключови моменти може да се консолидира и да постига значителни резултати. БСП трябваше да излезе със своя декларация за тези 29 години преход", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли някой, който вярва, че баш тая пасмина - корнелия техноимпексова, таско и киро добрев ще му вдигнат доходите и ще му направят живота по-добър?
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОНСТАНТИНОВПокажи няколко знаещи, ножещи и достойни българи.Щото иначе звучиш доста клиширано.Това е проблемът - НЯМА КАЧЕСТВЕН МАТРЯЛ.
42
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ако си мислят, че като не искам Бойко, съм умрял за тях, много жестоко се лъжат...
41
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти си гледай милиардите на Тиквата, че ще ти избодат очите.
40
6
 
29
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
39
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерджанов -изпарявай се! Искаме си Нинова!Видяхме до къде ни докарахте с Овчаровци и Станишевци.Трябва да ни води човек с хъс и характер, а не меки китки като вас. Ако зависеше от вас и Истанбулската конвенция щяхте да подпишете начело със Станишко.САМО НИНОВА!
38
3
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Сериозна работа ... :)
37
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успеха на Нинова е 50% от Бсп структурите и Нова формация с Президента Радев и Омбутсмана !Без Мерджанов,Михов,Станишев,Свинаров,Лечева,Р.Овч и тям подобни - с тея е провал и тя го знае.Много е трудно,но не е невъзможно
36
7
 
18
 
! Отговори
Mmmml преди 5 години
Курито къса синджира...не издьржа
35
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ЩЕ СЕ ГОТВИ.Поведението и некадърността на Борисов, кражбите и цялата бълвоч, които сътворява ГЕРБ НЕ МОЖЕ ДА ДОКАРА ДО НИЩО ДРУГО, ОСВЕН СМАНА НА ВЛАСТТА.Въпреки, че не са за завиждане. ГЕРБ оставя след себе си такова блато и ***, че който и да поеме властта, ще има много проблеми.
34
8
 
23
 
! Отговори
тт преди 5 години
До Анонимен-29Какви са тия фантасмагории? Как го виждаш червения *** да назначава в евентуално служебно правителство честни и неопетнени хора???
33
5
 
25
 
! Отговори
TT преди 5 години
"БСП страда от агресивна посредственост"Без да съм фен на Р.Овч., не мога да му отрека в случая изключително точното попадение.Право в десятката....
32
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сегашното управление не е идеално , но щом в него не са БСП, ДПС, Местан и десните *** от бившето СДС е перфектно.
31
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладна кокошка просо сънува....Никога повече на власт БСП+ДПС
30
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този път Корнелия ще трябва да се целува на Орлов мост с Карадайъ дето трудно говори български.
29
10
 
29
 
! Отговори
Така като гледам преди 5 години
единственият шанс на бесепарите е оставка на правителството и служебен кабинет назначен от президента им, затова толкова напират.. после тоз служебен кабинет може да изкара няколко години докато окрадат всичко каквото има да се краде и да кажат ама ние не сме управлявали то нали служебен кабинет имаше
28
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата политическа класа, която 30г. вече се върти във властта, трябва да слезе от сцената и да поеме отговорността за разрухата на държавата. Президентът да назначи служебно правителство, но не тип "Орешарски", а интелигентни и неомърсени от прехода хора с експертни качества. Много от можещите и достойни българи избягаха, но тук все още има образовани, честни и кадърни хора, отговорни пред Отечеството, които ще работят за спасяването му.
27
15
 
11
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
И като има избори,да не ги спечелите ???!!! Ние имаме Костинброд ,бе Нинович !!!
26
5
 
34
 
! Отговори
Лозан преди 5 години
Тази партия трябва да спре да съществува. Като чуя името й и си представям *** крадлив дядка, на който като излезе да говори в народното събрание му се подиграват щото отдавна му е извряла водата...
25
7
 
40
 
! Отговори
българин преди 5 години
Не харесвам ГЕРБ и не гласувах за тях , но за тази червена популистка сбирщина гладна за власт -НИКОГА!!!!!!!!!!!!!!!!!ИДВАНЕТО ИМ НА ВЛАСТ ЩЕ Е ТОТАЛНО ПАДАНЕ В КАНАЛА!