Пленум, протести и рокади: БСП се готви за властта?

Атанас Мерджанов: Нищо чудно да дойдат предсрочни избори!
Обновена: 12 ное 2018 10:52 | 12 ное 2018 10:30,
71

Вчерашните мащабни национални протести съвпаднаха и с политическо събитие – пленумът на БСП. От Левицата не пропуснаха да подкрепят исканията на хората, наричайки ги справедливи и правилни и допълниха, че са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на ГЕРБ, Бойко Борисов и "Патриотите".

Проблемите на обществото и поведението на управляващите мина без особен отзвук, защото пленумът се отдаде на смяната на главния редактор на партийния вестник "Дума".

Още по темата

"Вчерашният пленум потвърди необходимостта от адекватни политически действия – както вътрешнопартийни, така и в парламента. Надделя усещането, че политическите действия на БСП трябва да бъдат възприемани като алтернатива на сегашното управление. Ако Столетницата не е припозната като стабилна и единна във вътрешнопартиен план – никой няма да я възприеме като алтернатива", отбеляза левият Атанас Мерджанов.

Пред Bulgaria ON AIR той поясни, че главният редактор на вестник "Дума" е много важна част от БСП, тъй като чрез него се прокарват идеите на БСП сред обществото.

"БСП трябва да се готви за властта. Нищо чудно в тази скандална ситуация да дойдат предсрочни избори. Като че ли се отдалечаваме от образа на алтернатива на властта. Румен Овчаров правилно определи БСП като страдаща от самодостатъчност и агресивна посредственост", подчерта Мерджанов.

"На следващия конгрес БСП трябва да излезе като далеч по-обединена. Партията е показала, че в ключови моменти може да се консолидира и да постига значителни резултати. БСП трябваше да излезе със своя декларация за тези 29 години преход", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
29
 
! Отговори
Бсп преди 5 години
Бесни стари пенсии
23
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-силния коз на червените са гробарите! Толкова са зле Гроб, че ще се наложи да гласуваме за БиеСиеПиету
22
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** да организира голи протести пред руското посолство само ПЕС и ЕС, да подкрепим Фемен.
21
25
 
7
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 5 години
В БСП вече има само умни но мъдри хора които не крадат нито лъжат! Това е така защото има нова процедура в партията - кратък курс за достоен член! Там новите попълнения се учат на обноски, прожектират им се презентации защо е лошо да се лъже и краде! Така всеки излиза с чисто съзнание! Защото каквито лидерите, такива трябва да са и партийците! Г-жа Нинова е европейски пример за честна но мъдра жена, която ще бъде новият министър-председател! Победа!
20
7
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Те една Курнелка не могат да свалят,ще свалят правителството!
19
8
 
13
 
! Отговори
Две сърдити старчета преди 5 години
Искаме си Корнелка! Ако може да е двайсет годишна момата...
18
8
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Майките прекалиха...
17
8
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Сговорна дружина - просо сънува...
16
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кресливите майки заслужават правителството да падне и *** да им подаде един голям среден пръст!
15
8
 
38
 
! Отговори
много ми е мъчно,ама преди 5 години
и да дойдат избори,бсп пак са аут!
14
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ ВОДЯТ ГАДНА ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ БЕДЕН НАРОД.
13
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама ще се целуват ли Станишеф и Местан на Орлов мост пак?
12
6
 
45
 
! Отговори
haha преди 5 години
Не дай се Боже комунист да се върне на власт ...
11
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не схванете, че БСП и ГЕРБ са едно и също и спорите едните или другите, все по-зле ще става. Всички в Народното събрание в момента са съучастници за влошаващата се икономическа ситуация. Дано на следващите избори Демократична България вкарат депутати - все пак няма други, освен тях, които доброволно се отказаха от властта и от министерските си места, понеже не бяха съгласни с управлението.
10
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладна кокошка просо сънува.
9
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАЗБУТАХА ЕДРИТЕ СПОНСОРИ НА ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ И ТЯХНАТА ОЛИГАРХИЯ СИ КУПИ ПРОТЕСТИ- ВАЖНИЯ ВЪПРОС- КОЙ ФИНАНСИРА ПОГРОМИТЕ, КОГА ОЧАКВА ДА ПОЛУЧИ КОМПЕНСАЦИЯ, ЦЕНАТА НА КОМПЕЕНСАЦИЯТА ПАК ЛИ НИЕ ВСИЧКИ ЩЕ Я ПЛАЩАМЕ ПРЕЗ ФИСКА- ЧРЕЗ ФОНДА ЗА КОМПЕНСАЦИИ НА ЕДНИ НЕБАНКИ- ДО СЕГА ИСТОРИЯТА ПОКАЗВА, ДОЙДАТ ЛИ ЧЕРВЕНИТЕ И ОБИРАТ СПЕСТЯВАНИЯТА НА НАРОДА.
8
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кутевската сбирщина огладня :)
7
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв преход 29 години. Преходът свърши отдавна ама комунистите не са разбрали още. И каква власт искат - връщане на ЗЗД, забрана и закриване на БСП.
6
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не дава Господ тези, заедно със своите партньори от ДПС да се върнат някога на власт отново. Надявам се народа да не е с къса памет и да си спомня фалита, който донесоха на България 97 година и тройната коалиция, която беше еманация на крадливостта и безочието.
5
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП-то едно не можаха да разберат, а то е, че хората може да са против ГЕРБ и разсипването на страната, но не са за БСП. Какво различно ще направят те? Навсякъде ще уволнят поставените от ГЕРБ и ще сложат свои хора, които пък от своя страна ще почнат да крадат, ще ударят по средните доходи с тези безумни подоходни облагания, ще вкарат всички пари в социалните системи и няма да има нищо за бизнеса. Просто трябва тотално да се смени икономическия модел, както и лицата, които управляват.