Пленум, протести и рокади: БСП се готви за властта?

Атанас Мерджанов: Нищо чудно да дойдат предсрочни избори!
Обновена: 12 ное 2018 10:52 | 12 ное 2018 10:30,
71

Вчерашните мащабни национални протести съвпаднаха и с политическо събитие – пленумът на БСП. От Левицата не пропуснаха да подкрепят исканията на хората, наричайки ги справедливи и правилни и допълниха, че са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на ГЕРБ, Бойко Борисов и "Патриотите".

Проблемите на обществото и поведението на управляващите мина без особен отзвук, защото пленумът се отдаде на смяната на главния редактор на партийния вестник "Дума".

Още по темата

"Вчерашният пленум потвърди необходимостта от адекватни политически действия – както вътрешнопартийни, така и в парламента. Надделя усещането, че политическите действия на БСП трябва да бъдат възприемани като алтернатива на сегашното управление. Ако Столетницата не е припозната като стабилна и единна във вътрешнопартиен план – никой няма да я възприеме като алтернатива", отбеляза левият Атанас Мерджанов.

Пред Bulgaria ON AIR той поясни, че главният редактор на вестник "Дума" е много важна част от БСП, тъй като чрез него се прокарват идеите на БСП сред обществото.

"БСП трябва да се готви за властта. Нищо чудно в тази скандална ситуация да дойдат предсрочни избори. Като че ли се отдалечаваме от образа на алтернатива на властта. Румен Овчаров правилно определи БСП като страдаща от самодостатъчност и агресивна посредственост", подчерта Мерджанов.

"На следващия конгрес БСП трябва да излезе като далеч по-обединена. Партията е показала, че в ключови моменти може да се консолидира и да постига значителни резултати. БСП трябваше да излезе със своя декларация за тези 29 години преход", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
31
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Пфффффффффффффффф, БСП+ДПС пак се готвят да крадат, ама нъц!!!Глад и лабут за ***!!!
3
5
 
24
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Първо на 26 януари ще дръпнат столчето на кака *** и чак тогава ще се борят за власт.
2
8
 
25
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
Какъв пленум на забранена антибългарска гмеж,затвор и ЛУСТРАЦИЯ!
1
9
 
22
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
Какъв пленум на забранена антибългарска гмеж,затвор и ЛУСТРАЦИЯ!