Президентът пак: Не мога да ставам обединител на неправдата!

"Управляващите не чуват гласа и болките на хората"
Обновена: 12 ное 2018 18:13 | 12 ное 2018 14:30,
468
Президентът пак: Не мога да ставам обединител на неправдата!
Снимка: Архив, БТА

Протестите са демократично право и те възвръщат и надеждите и достойнството на българите като граждани и затова вече са закономерни, каза президентът Румен Радев пред журналисти в Карлово.

Още по темата

Според него властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Той уточни, че "гласът на гражданите, техните болки, техните тревоги не се чуват и някак си недостигат до управляващите".

Според него властта губи сензорите си, усещането за проблемите на хората и ако няма чуваемост, ако няма съответни мерки, ако продължават изявления арогантни и цинични, ако продължава неразбирането на проблемите на хората - закономерно е тези протести да продължават.

Той не коментира дали протестите са политически режисирани, но добави "че никой не може да изкара хората насила на улицата".

Според него оставката в момент на растящи цени, на инфлация, увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност. Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягство от проблемите поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново, каза още Радев и добави: "Очаквам правителството и Народното събрание да посочат изход от тази ситуация".

На въпрос как ще коментира изказване на Цветан Цветанов, че не е обединител, а разединител на нацията президентът отговори: "Обединител не мога да ставам на неправдата, обединител не мога ставам на политически партии. Аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите болки, притеснения и надежди и ако някой не е разбрал това - си е негов проблем".

Днес президентът и главнокомандващ на българската армия Румен Радев посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Той прие строя на почетните роти на бригадата и се запозна с въоръжението и техниката, с която военнослужещите изпълняват задачите си. Във военното формирование бяха и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов.

Срещата в Карлово е по повод предстоящия празник на Сухопътни войски - 19 ноември и 100 години от края на Първата световна война, за което президентът положи цветя пред паметника на загиналите във войните.

На срещата си с него военнослужещите са поставили въпроси свързани не само със социални и битови проблеми. Те мислят за бъдещето на България и техните проблеми са в насоката как да станат по-добри в своята дейност, да придобиват нови и съвременни способности, уточни президентът. По думите му проблемите са комплексни и искат един всеобхватен подход за тяхното решаване.

Според Радев най-тежкият проблем в Българската армия е недокомплектът на личния й състав, който може, по думите му "да има изключително негативен ефект върху нашата система за национална сигурност". Мерките са комплексни и освен социалните са необходими и условия за водене на пълноценна подготовка, нова техника, нови способности и мотивация на хората, обобщи държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента е толкова образован,че в Париж не разбрахме и не чухме с кой е провеждал разговори! Видяхме му монолога пред няколко журналисти! За пред земляците става!
335
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е прав че няма чуваемост на проблемите."Чуваемост има, но слушаемост няма"
334
9
 
5
 
! Отговори
Версай преди 5 години
Така ли значи протестират непринудено за какво протестират тогава да не би цената на горивата да ги е принудrла да изязат на протест, колко стана петро-долара, че не мога се сетя. Нека Радев направи гол протест пред американското посолство за падане санкциите на Иран искаме евтино гориво г-н президент.а не срещи със Тръмп във Версай.
333
8
 
13
 
! Отговори
Аха добре преди 5 години
Искате да ни убедите, че за вас 500 лева гражданска е приемлива и това увеличение е справедливо? Според мен сте лицемери, платени или просто про сти. Тези хора на протеста вършат и вашата работа бе мър ши робски
332
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 автомобила на протести,това са 100 човека и 100 рокери! За цяла България! Не се връзвайте на такива акцийки!
331
9
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Не разбирам привържениците на герб - президентът е в пъти по-образован от Боко и Цвако, взети заедно, а пък те го обиждат. В същото време се кланят на пожарникар и повтаряч от помощно училище? Сбъркана работа
330
11
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Гусин преиздент, всичко в този живот си има цена!!!Грипена е по-скъп от Мига и е дест пъти по-надежден, следователно и цената му е по-висока!Могат да си го позволят само тези страни, които имат пари!Горивата струват пари, защото зад цената на петрола се калкулират войни,жертви, оръжия, добив и преработване, до като стигне в бензиностанцията!В живота няма правда и справедливост, има хора които винаги лежат и живеят на гърба на другите, има и некадърници,има и съвестни хора,има всичко!Лий!ЦРУ
329
5
 
6
 
! Отговори
Бъгс Бъни преди 5 години
Ако се напъне още малко и ще почне да събира по 700 коментара, като бившия прецедент после Деса ще го изостави с тия напъни да се подмаже на ЕС и НАТО.
328
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите са част от демокрацията когато не са средство за диктатура над останалата част на обществото,която не желае да протестира! Това,което виждам по телевизиите са групи от 50-100 човека,нека да бъдат200-300,блокиращи улици,пътища в името на свои искания и протести! Телевизиите потриват ръце и горливо разпалват атмосферата за да имат какво изключително събитие да покажат!
327
8
 
7
 
! Отговори
абе Зелен Чорап преди 5 години
кви обединители те гонят кви 5 лева ....ти гледай с буйното Деси да се обедините че да няма пак седане в колата на подпивнало и бегане от милицията
326
7
 
13
 
! Отговори
Личи, че преди 5 години
Е повече от възпитан, за разлика от деградиралото и зъбато герберастче цецо- бецо. Правили си сивите гербари сметка някаква .. Почакайте, ще видите откъде изгрява слънцето. Земята тясна ще ви се види. Народен съд ви чака, НЕуважаеми и НЕлицеприятни псевдополитици. Не можете да избягате от всички масово недоволни от некомпетентността ви, български поданици.
325
8
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
Що така бе колеги, плюете демокрацията и гласът на хората, избрали този президент? Вас не ви ли притесняват безпричинното поскъпване на всичко, умиращата нация и т.н. Какво ви харесва в това правителство, кажете едно нещо, което то е направило за подобряване на живота ни?
324
6
 
6
 
! Отговори
аман преди 5 години
какви болки има тоя народ,да краде все повече и повече да трупа имоти и пари,да не работи,да не плаща нищо,големи грижи са това да знаеш,лицемер
323
6
 
3
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Господин Президент, трябва ни Водач, но не ката т.н. цар.
322
6
 
11
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 338. Уф, стига с тия 16 млрд. И тази басня как герберите си отиват и ще плащат я слушаме от 2009 и нищо.
321
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мислех че предния президент беше най-лошото което може да се случи на България. Ама ето ***, то можело да стане и по-лошо.
320
14
 
8
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
За това Радев беше избран . Този човек идва от Демокрацията - завършил е в САЩ и ЕС .Който го критикува се разпознава от Хората че е от МАФИЯТА ГЕРБ .
319
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Службата му е изпила мозъка. Става само за шамандура.
318
14
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Мъдър човек е Радев! Трябва тези главорези герберасти да изпият горчивата чаша до дъно. Оставката за тях е спасение. Тепърва ще трябва да плащат сметката за некадърното си управление и тогава ще плащат с живота си. Иде сметка от 16 милиарда -кой и как ще я плаща???
317
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма мъгла му е в главата на ***. Може ли да си президент и да не знаеш кой плаща заплатите на работниците? Правителството плаща, заплати само на администрацията. Президента може да направи гражданите богати ако убеди олигарсите от БСП да увеличат заплатите на работниците си. Като видят че остават без работници заради по-ниските заплати и олигарсите на ГЕРБ ше ги вдигнат.