Президентът пак: Не мога да ставам обединител на неправдата!

"Управляващите не чуват гласа и болките на хората"
Обновена: 12 ное 2018 18:13 | 12 ное 2018 14:30,
468
Президентът пак: Не мога да ставам обединител на неправдата!
Снимка: Архив, БТА

Протестите са демократично право и те възвръщат и надеждите и достойнството на българите като граждани и затова вече са закономерни, каза президентът Румен Радев пред журналисти в Карлово.

Още по темата

Според него властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Той уточни, че "гласът на гражданите, техните болки, техните тревоги не се чуват и някак си недостигат до управляващите".

Според него властта губи сензорите си, усещането за проблемите на хората и ако няма чуваемост, ако няма съответни мерки, ако продължават изявления арогантни и цинични, ако продължава неразбирането на проблемите на хората - закономерно е тези протести да продължават.

Той не коментира дали протестите са политически режисирани, но добави "че никой не може да изкара хората насила на улицата".

Според него оставката в момент на растящи цени, на инфлация, увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност. Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягство от проблемите поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново, каза още Радев и добави: "Очаквам правителството и Народното събрание да посочат изход от тази ситуация".

На въпрос как ще коментира изказване на Цветан Цветанов, че не е обединител, а разединител на нацията президентът отговори: "Обединител не мога да ставам на неправдата, обединител не мога ставам на политически партии. Аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите болки, притеснения и надежди и ако някой не е разбрал това - си е негов проблем".

Днес президентът и главнокомандващ на българската армия Румен Радев посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Той прие строя на почетните роти на бригадата и се запозна с въоръжението и техниката, с която военнослужещите изпълняват задачите си. Във военното формирование бяха и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов.

Срещата в Карлово е по повод предстоящия празник на Сухопътни войски - 19 ноември и 100 години от края на Първата световна война, за което президентът положи цветя пред паметника на загиналите във войните.

На срещата си с него военнослужещите са поставили въпроси свързани не само със социални и битови проблеми. Те мислят за бъдещето на България и техните проблеми са в насоката как да станат по-добри в своята дейност, да придобиват нови и съвременни способности, уточни президентът. По думите му проблемите са комплексни и искат един всеобхватен подход за тяхното решаване.

Според Радев най-тежкият проблем в Българската армия е недокомплектът на личния й състав, който може, по думите му "да има изключително негативен ефект върху нашата система за национална сигурност". Мерките са комплексни и освен социалните са необходими и условия за водене на пълноценна подготовка, нова техника, нови способности и мотивация на хората, обобщи държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
0
 
1
 
! Отговори
Андре преди 5 години
Тоя *** само харчи пари в опит да се снима покрай някой от световните лидери и като гледам колко хора му се връзват на празните приказки и големи лъжи скоро и той ще е милиардер на гърба на наивниците които ще гласуват и сляпо за каквото им каже
395
0
 
1
 
! Отговори
ДД преди 5 години
ЗА БАЩА МУ ИМАШЕ ПРАВДА
394
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
радев - самозабравилия се президент
393
1
 
2
 
! Отговори
30 години стигат преди 5 години
Това е вече края на дългата измислица че сме живели в рая на всички времена.Това е вече края на тази сива приказка,която ни остави на края на света. Отлетелите мечти връщат се при нас. Вдигни очи,вдигни очи...Вдигни очи,виж този свят,животът днес върви напред, а не назад.Вдигни очи,светът е с нас!Вдигни очи изнай, ти имаш шанс.
392
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
много точна и правилна констатация на президента ген.РАДЕВ,за първи път от 29 двадесет и девет години имаме,достоен човек за ПРЕЗИДЕНТ,въпреки че е със ограничен от КОНСТИТУЦИЯТА по отношение на пълномощията си.
391
5
 
4
 
! Отговори
Резидентът ни яко преди 5 години
Е Абил език в *** на ПутинСигурно иска да стане губернатор на Задунсйсйая
390
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много импотентен президент е генерала
389
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На погребенията има платени оплаквачки, тука същата работа платени плювковци. И все пак Радев е номер 1.
388
16
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Оооохххх, как са се наточили гладните *** :))))))))))) и кРадев.Това са 24 милиарда евро валутен резерв. Ох котьоооооооо, само да дойде служебния кабинети + ДПС, малииииииииииииии!!!!! Ох 50 милиарда лева ...... от теч на слюнка!
387
5
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Президентът ГЕРБ и пишман-патриотите ли трябва да обединява? И с кого? Хората протестират, защото не виждат управляващите да правят нещо добро за тях, а само как да им бъркат до-дълбоко в джоба. Червеното знаме щял да развява червенотиквеника. Ами хайде - развявай го, да те приберат на четвърти километър - там ти е мястото.
386
8
 
13
 
! Отговори
Червенотиквеник преди 5 години
До Сата НАТО"А краят ви наближава неспасяемо....." На кой? Не се разбира? По стар партизански обичай пак ли сте готови да избивате? Как не ви е срам каскети непоръбени! Пак със заплахи и слюнка на устата заплашвате! Погледнете *** от снимката и всички сте като него! Не съм бойковист но вас *** червена, мързелива и крадлива не мога да ви понасям! Вие е..хте м..та на тази държава и пак държите да развеем червеното знаме под опеката на руския-татарски шовинизъм и алкохолизъм!
385
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
разедени ни герб и пшевнелиев, но с този президент с ген.Радев България има бъдеще !
384
18
 
17
 
! Отговори
николай преди 5 години
Толкова елементарна пропаганда на Радев. Разединител, но това му е ролята. Да насъсква едните срещу другите. Защото с нетърпение чака, да се разпадне управлението, да назначи служебно правителство. И тогава какво лапане и бързане ще настане! Ще бързат да изядат всичкия резерв на държавата. Какви наглеци са от БСП!!!
383
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е президента............100 %!!
382
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румене ти си президент на БКП, ти си разединител на България и срам за страната ни! Много си смешен на снимката с Тръмп в Париж, стоиш като микроб, а той ти е подпрял рамото да не се разпаднеш.
381
12
 
27
 
! Отговори
Е преди 5 години
Колкото и да се напъват червените ***,не могат да ме убедят да гласувам за БСП и коалиционния им партньор ДПС!
380
23
 
23
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Герб заминават в затвора!
379
19
 
28
 
! Отговори
Без коментар преди 5 години
Радев = бла - бла - бла ....
378
30
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е един достоен Българин
377
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е президента .....................100 %!