След коалиционния съвет: "Гражданска" от 1000 лева – спекулация!

Няма да се присъединяваме към пакта за миграцията на ООН
Обновена: 12 ное 2018 13:51 | 12 ное 2018 11:00,
386
След коалиционния съвет: "Гражданска" от 1000 лева – спекулация!
Снимка: Facebook

Цената на горивата не се формира от правителството, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след Коалиционния съвет в МС, свикан заради вчерашните протестите в страната срещу високите цени на горивата.

Финансовият министър Владислав Горанов обясни, че цените не зависят от България, защото тя не произвежда суров петрол. "Цените у нас следват тенденцията в света", поясни той.

По думите му очакванията са цените на суровия петрол да се успокоят, дори да има леки намалния в следващите месеци през 2019 г.

Още по темата

Той отбеляза, че не е изключено да се осъществи среща с петролната и газова асоциация, за да се обсъди веригата на доставки и да се докаже на българските граждани, че това са ценовите равнища, които могат да се прилагат в една пазарна икономика.

"Цена - 1000 лв. за гражданска отговорност, не стои на дневен ред. Подобна тема е спекулация, която цели създаването на обществено напрежение", отсече министър Горанов.

По думите му на Съвета е било застъпено мнението, че по-рисковите шофьори трябва да плащат повече. Той обаче отбеляза, че наредбата на КФН, която се обсъжда, е на много ранен етап и дали ще остане в този вид, с такава ескалация на "Гражданската отговорност", в зависимост от рисковото поведение на шофьорите, тепърва щяло да се анализира.

"Дебат за 1000 лв. "Гражданска отговорност - няма, и такива цени в момента няма", категоричен бе Горанов.

Що се отнася до данъците за старите автомобили, министърът обави, че увеличението ще е с до 10 лева.

Цветан Цветанов коментира, че във вчерашния ден на протести е имало доста провокации и в не малко от случаите се е целял сблъсък между протестиращи и тези, които са блокирани на пътя.

Той отбеляза, че гражданите са достатъчно интелигентни, за да преценят откъде и кой би искал и има интерес да има политическо състресение, криза или хаос.

"Всеки има право да избира какво желае - да имаме политическа криза и хаос или да имаме стабилност", заяви Цветанов.

Коалиционният съвет днес е решил още, България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция на ООН. Според решението на Съвета, този документ застрашава националния интерес на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
1
 
2
 
! Отговори
гост преди 5 години
До ???абе те да си протустурстват като искат, нали УЖ е псевдо демокрация от бг вид - властта в ръцете на бай ***... ама бананчетата да почнат да ги поемат през правилния вход:))))
325
13
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Ако има как да взема властта ще направя гражданската отговорност на всеки комунист 2000лв!
324
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ???За какво протестирате?! Искахте банани и тоалетна хартия, имате ги.Тебе ако има как да те хвана и да те оставя без тоалетна хартия, съм сигурен, че ще ревеш като вдовица за ... хахахах смешен ***!
323
4
 
11
 
! Отговори
??? преди 5 години
За какво протестирате?! Искахте банани и тоалетна хартия, имате ги. За банани подрипвахте и ревяхте като мага рета по площадите и качихте на власт мафията. Сега защо протестирате?!
322
3
 
15
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Мдааааа, наистина трябва да се уточни кой отговаря за тоалетната хартия в коалицията!Нещо мноооооого се разфуня около тях: Хич да не е са се ос*ра*ли вече!П.П.Суджука / като силова мутра / пак ще се уреди след изборите, ама разните му " пайтриоти " ............ " ще духат супата".
321
1
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
I. 10. XI. 201829 години от преврата. 29 години от както българската нация се топи като ланшния сняг.29 години - години на разграбване, унищожаване и сриване на моралните устои на българина.II. А Андрей Луканов е казал:" Ако трябва да строим капитализъм другари, ще строим. САМО, че НИЕ ще сме капиталистите" . . .И З В О Д Тези които станаха партизани на 10. Септември. 1994 г. и ВЪРЛИ демократи след 10. Ноември 1986. опропастяват България
320
7
 
16
 
! Отговори
ТИКВА 00Д преди 5 години
не 1000 ами 1500лв ще е , поне докато сме на власт ще дойм народа
319
2
 
13
 
! Отговори
НЕ СПИ ЗЕЛЕНЧУКА.. преди 5 години
Ако народа се вдигне срещу горивата и застраховките и не им стане номера-- ще му го натр....скат чрез здравната каса-- явно е че търсят едни пари въртят се сондират може и такса смет да е или нещо друго Боко не спи ,а мисли.....
318
4
 
30
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Че те заплатите по цял свят се увеличават само при нас се намалят...1992г.заплата 160лв.- баничка 0.16ст.=1000банички2018г.заплата 600лв.-баничка 1.30лв.=550банички Е га си и увеличението ............
317
3
 
17
 
! Отговори
Аиии стига бе.... преди 5 години
Еее това българите много сте зле--то излезе ,че няма никакви увеличения ,тея хора от коалиционния съвет сега за пръв път чуват за такива увеличения и се чудят от къде тези фалшиви новини ...
316
3
 
13
 
! Отговори
Стили преди 5 години
Да нема дае 1000лв. 800 лв. ще е спете спокоино
315
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПитай Валю Златев, той ги разбира котировките.
314
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато цените на нефта се вдигат, в България скача цената на горивата. Когато цените на нефта пада, в България цените на горивата си остават същите. Това Горанов нарича "Цените у нас следват тенденцията в света".
313
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar PowerМислиш за пенсионирането ама няма да го доживееш че нали 10 години по-малко ще живееш :) язък за платените пари по застрахователите . Може пък да те поддържат жив само за да продължиш да им плащаш а ?
312
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горанов много лъже бе, повече от обикновен гербераст.
311
0
 
10
 
! Отговори
До Solar Power преди 5 години
Ти какво си, промит мозък, манипулатор или просто не разбираш. 10 години по-малко ще живееш, заради всичко друго, но не и заради колите. В твоето село малкото коли колко ти замърсяват въздуха? В София има най-много коли, но пак са малко по стандартите на ЕС, а и са относително нови - днес тък пишат, че новорегистрираните коли в София са почти всичките по Евро 5 и 6. При това ако все пак има някакво малко по-голямо замърсяване, то то е заради некадърността на Фандъкова да организира движението и
310
11
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Ще си платите като попове и граждански и данъци и горива и всичко което са ви измислили....и ще ви изкарат под строй на изборите да гласувате за тях...и вие пак ще си ги избирете...защото робите нямат избор...как хубаво са ви сложили юздите и си играят с вас както си пойскат...лево,десно,на колене роби...после гърците били виновни,турците,румънците,Путин бил виновен,климата бил лош,все някой ви е виновен....е така на колене до като дишате...
309
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНай-вероятно е , което е жалко за самия него . Обаче това което е най-ценно и се видя че след всички експерименти , рекети и издевателства е че човешкия капитал е най-важен и народа все още е жив и мисли , оценява и все още има като цяло ценностна система.Тоя западен модел ни превърна в маймуни които само да мислят за печалба
308
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ся не разбрах, повервахте ли, че СИК били антикомунисти?Ха ха ха ха х а
307
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 314Соларът е партиен ***, затова се прави на ощипан. Изобщо не го чета.