След коалиционния съвет: "Гражданска" от 1000 лева – спекулация!

Няма да се присъединяваме към пакта за миграцията на ООН
Обновена: 12 ное 2018 13:51 | 12 ное 2018 11:00,
386
След коалиционния съвет: "Гражданска" от 1000 лева – спекулация!
Снимка: Facebook

Цената на горивата не се формира от правителството, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след Коалиционния съвет в МС, свикан заради вчерашните протестите в страната срещу високите цени на горивата.

Финансовият министър Владислав Горанов обясни, че цените не зависят от България, защото тя не произвежда суров петрол. "Цените у нас следват тенденцията в света", поясни той.

По думите му очакванията са цените на суровия петрол да се успокоят, дори да има леки намалния в следващите месеци през 2019 г.

Още по темата

Той отбеляза, че не е изключено да се осъществи среща с петролната и газова асоциация, за да се обсъди веригата на доставки и да се докаже на българските граждани, че това са ценовите равнища, които могат да се прилагат в една пазарна икономика.

"Цена - 1000 лв. за гражданска отговорност, не стои на дневен ред. Подобна тема е спекулация, която цели създаването на обществено напрежение", отсече министър Горанов.

По думите му на Съвета е било застъпено мнението, че по-рисковите шофьори трябва да плащат повече. Той обаче отбеляза, че наредбата на КФН, която се обсъжда, е на много ранен етап и дали ще остане в този вид, с такава ескалация на "Гражданската отговорност", в зависимост от рисковото поведение на шофьорите, тепърва щяло да се анализира.

"Дебат за 1000 лв. "Гражданска отговорност - няма, и такива цени в момента няма", категоричен бе Горанов.

Що се отнася до данъците за старите автомобили, министърът обави, че увеличението ще е с до 10 лева.

Цветан Цветанов коментира, че във вчерашния ден на протести е имало доста провокации и в не малко от случаите се е целял сблъсък между протестиращи и тези, които са блокирани на пътя.

Той отбеляза, че гражданите са достатъчно интелигентни, за да преценят откъде и кой би искал и има интерес да има политическо състресение, криза или хаос.

"Всеки има право да избира какво желае - да имаме политическа криза и хаос или да имаме стабилност", заяви Цветанов.

Коалиционният съвет днес е решил още, България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция на ООН. Според решението на Съвета, този документ застрашава националния интерес на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
1
 
16
 
! Отговори
И преди 5 години
ХОРА В ТУРЦИЯ ЦЕНАТА НА НАЙ-СКЪПИЯ ДИЗЕЛ Е 6 ,00 ЛИРИ= 1,90 ЛВ.....И ТЕ НЯМАТ ПЕТРОЛ.....А В БГ С БЛИЗО ЛЕВ ПО-СКЪПО.....
285
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата в пазарна икономика може да влияе по един начин - да бъде част от пазара. Ако държавата беше запазила собствеността върху нефтохима и върху една верига бензиностанции, можеше да регулира пазара когато и както поиска, при това без да изневерява на пазарните принципи. Но не го направи - разпродаде всичко на безценица и сега е играчка в ръцете на частни фирми, които си разиграват коня както поискат.
284
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме от ГЕРБ, това, очакваме от ГЕРБ онова.НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗА ТРИ МАНДАТА, ЧЕ ОТ ТИЯ КОЖОДЕРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ НЯМА КАКВО ДО ОЧАКВАТЕ??ДОКОГА мислите да чакате? до 3000-та година?Българииииии, събудете се.Затова 500 години бяхми под турско, защото все очаквахме турците сами да си идат.
283
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ново увеличение на цената на застраховката Гражданска отговорност през последните три месеца изненада клиентите на половината от застрахователни компании, съобщава Монитор. През последните 90 дни абсолютно всички компании са оскъпили полиците си, но ако при половината цената се е повишила с едва няколко лева, то при четири компании ръстът е от 10 до 25 на сто повече. Най-драстичното увеличение е от 80 лева, а средната цена на задължителната застраховка е 280 лева....
282
2
 
13
 
! Отговори
Владислав Горанов преди 5 години
Една малка десетолевка за вас, едни големи милиони за нас.
281
1
 
10
 
! Отговори
Владислав Горанов преди 5 години
Спокойно, няма да е 1000лв. - само 999лв., а за изрядните шофьори с отстъпка... 998лв.
280
5
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
1000 лева гражданска ще има само за тези с червени книжки. Защото те са джигити.
279
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 288Не си прав.Ако държавата освободи горива от резерва(той не е толкова голям)ще повлияе само временно на пазара.След това ще се наложи да попълни този резерв но на по високите цени.Ще го направи с пари от бюджета.Пак от нашите
278
1
 
6
 
! Отговори
Боко преди 5 години
Че ми чупите държавата бе мискини
277
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Цветан Цветанов и Владислав Горанов вдигането на данъците за старите коли в парично изражение е малко. "1 лв. на месец или 80 ст. на месец не са от значение", смятат представителите на ГЕРБ.
276
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата може да освободи количества горива от резерва и да натисне цената, обаче има ли държавата?
275
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2022 г. ГЕРБ трябва да плащат изтегления външен дълг от Дянков и Горанов и търсят пари.
274
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да значи 1000 лв. гражданска, с това излезнаха дружеството на застрахователите, гари и спекулата. Вярно е, че за да ти дадат малко трябва да искаш двойно повече, ама това на нищо не прилича.
273
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горанов,не ни наливай лимонада в ушите-защо монопола на митнически складове се държи от Лукойл,защо Лукойл няма печалба 10год и се правите на луди всички
272
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Стабиуност" се постига с действия и труд, а не с послания в медиите ! Очакваме от кабинета ББ 3 да покажат видими резултати в борбата с корупцията, РЕФОРМА на здравната система и държавната администрация, докато тези три ясни на всички черни дупки не се реформират не виждам смисъл да се работи по каквото и да е друго, оттам не виждам смисъл и от "стабиуност", така че по-добре криза, докато не дойде някой, който има желание да работи в полза на народа, а не в полза на родата.
271
2
 
17
 
! Отговори
Наивен читател преди 5 години
"Цената на горивата не се формира от правителството, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов"....Напротив г-н Цветанов.Правителството има доста механизми за да регулира пазара на горивата.Като пример ще ви дам правителствата на Франция,Германия,Белгия...да не изреждам всички,които през 2008г когато беше големия бум на световните борси,намалиха ВРЕМЕННО даначните ставки и акциза на горивата,като мярка за овладяване на кризата.Можете и Вие,но не Ви изнася.
270
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премахването на облекчението за автомобили с катализатор до 100 к.с. ще качи данъците със 100%. За какви десет лева говори това злобно човече.
269
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само бесило пред министерски съвет ще оправи положението!!на Боко като започнат да му се клатят свободно краката да видитеще посмее ли следващият който дойде на власт да краде.
268
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко! Ще дойде Нинова с Карадайъ, ще намалят застраховките,ще вдигнат пенсиите,ще оправят здравеопазването,заплатите - двойно,образованието..,ще ликвидират корупцията,парното,тока ще поевтинеят! Идат,идат дни честити,дни на баници и пити!
267
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А да попитам защо заплати,пенсии, детски не следват европейските, а все си седят нашенски. Щом нямате сила да оправите заплащането на хората, не сте за тези места на които седите.