Цветан Цветанов на нож с БСП, вини ги за протестите

Колко беше цената на горивата през ноември 2013-а?
13 ное 2018 10:23, Нели Христова
179
Цветан Цветанов на нож с БСП, вини ги за протестите
Снимка: Булфото

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини БСП в подклаждане на протестите в цялата страна и защити правителството, което нямало нищо общо с формирането на цените на дизела и бензина.

"Високите цени на горивата зависят ли от българското правителство? Колко беше цената на горивата през ноември месец 2013 г.? Тогава минималната работна заплата е била 310 лв, а сега е 510 лв.", попита той и допълни: "С тази цена на горивото от 2013 г. е можело да си купиш много по-малки количества гориво, но днес с 510 лв. минимална заплата, можеш да си купиш повече. БСП категорично стои зад тези протести. Има и други политически формации извън парламента, които искат предсрочни парламентарни избори. Има и немалка част от хората, които се самоорганизират. Има определена организация и тя е много ясна. На срещата между БСП и Корнелия Нинова с техните кметове са имали следните послания - 11-ти идва - да ги изметем, можем да предизвикаме избори, искаме предсрочни избори и т.н.", посочи Цветанов пред bTV.

Шефът на депутатите от ГЕРБ не пропусна да коментира и изказването на Румен Радев: "Президентът прави такива внушения, които не му правят чест. В цяла Европа се ограничава дизеловото гориво и автомобилите с такова. Това означава, че всички тези автомобили ще дойдат в България. Този законопроект, който президентът Радев коментира подсказва неподготвеност и непознаване на начина, по който се гласуват законите в България. Този законопроект е въпрос, който се поставя от пет години. Той е пуснат за обществено обсъждане от 30 август. Къде беше президентът да коментира тогава?", попита Цветанов.

По думите му един президент да си позволи подобно невежество означава, че той просто е вън от реалната ситуация в страната.

"Той ще защити ли тези, които горят в кварталите парцали, дрехи и гуми? Столичната община подмени автопарка на всички автобуси, които в момента са екологични чисти, те правят всичко възможно да ограничат твърдите прахови частици. Няма битка с президента, има спор. Аз смятам, че в спора трябва да се ражда истината. В момента една част от гражданите ще останат с него, а другата част - не. Президентът тика държавата към предсрочни избори, за да може да си направи служебен кабинет и да взима еднолични решения", настоя Цветанов.

Той отново обясни, че "Гражданската отговорност" ще се вдигне минимално за старите автомобили и цени от порядъка на 1000 лева са нереални.

"Ние затова правим политики. Обявяването на 1000 лева застраховка не отговаря на истината, нито за предстоящата година някой предвижда да има такива полици на пазара. Когато казваме увеличение на данъка на автомобилите, става въпрос за среден клас, който е достатъчно стар и говорим за от 6 - 8 до 10 лева. Разберете, че 1 лев на месец или 80 ст. не са от значение дали ще бъдат платени, но нека все пак се придържаме към някакви мерки и да даваме възможност да се правят политики от държавата и местната власт на база постъпленията от тези данъци", настоя Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
12
 
23
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
ОСТАВКА!
65
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвъчко най бедни сме в Европа , стига си говорил глупости а вдигнете стандарта на живот в България
64
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На космонавта звездите му пречат. Може да вините за протестите само себе си, защото хвърлихте страната в хаос с некадърното си лобиско управление. Не давате 5 пари за живота на хората, а сега някой друг ви е виновен. Крайно време е да се изметете не само от правителството, а от политиката изобщо. Ако аз бях ЦЦ щеше да ме е срам да се покажа камо ли да говоря
63
5
 
6
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До Oleee 72Не, не всеки друг! БСП и АТАКА изобщо не се различават от ГЕРБ! Същите наглеци и лъжци!
62
17
 
5
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
Не са виновни БСП,ДПС и други мафиотски червени кръгове. Просто изпълняват заповеди ,така са решили от москва.
61
12
 
4
 
! Отговори
Стар предприемач преди 5 години
До ПерничанинАми да кажат кого искат, да назоват име, после тоз човек да направи партия и народа да го избере.. То с крякане само не става, не искам това, не искам онова. Да ми ядат маркуча тогава! При бай Тошо такива не ги толерирахме!
60
5
 
14
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До Solar Power 61Точно пък заради колите живеем с 10 год. по-малко. Това много лесно може да се реши! Цецо и компания правят мин. данък 2000 лв. и проблема с колите е решен - такива няма да има и ти ще живееш още 10 год! Умник!
59
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мухата Цеце....
58
8
 
25
 
! Отговори
Oleee преди 5 години
***, когато вие организирахте протести - може, а когато хората излизат да ви махат - не може! Няма да ви търпим повече! Толкова сте некадърни, алчни, нагли и корумпирани, че всеки друг е по-добра алтернатива от вас!
57
8
 
22
 
! Отговори
Перничанин преди 5 години
Не знам дали се самозалъгват или са нагли, но явно не могат да вникнат в проблемите на народа. БСП не стои зад протестите, въпреки че се опитват да си ги преписват. Никой не иска и тях, а кабинет, който се вслушва в народа и взима мерки. Защото определено могат да подобрят много.
56
6
 
32
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
Слушах интервюто му по БТВ сутринта. За времето през което е във управлението на страната се е научил перфектно да говори. Смесва истини с полуистини и лъжи и накрая прави извод, че трябва да сме им благодарни за по-добрия живот. Но забрави да каже, какво сме можели да си купим с мин. заплата през 2013 и какво през 2018-та. Мин. заплата сега е по-висока, но няма стока, която да е поевтиняла. Така, че с по-високата заплата сега купуваме по-малко от 2013 - та. Ненаяли се тарикати!
55
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На крив герберски крадец с пенисовидна глава БСП и Радев му пречат.
54
5
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Toзи е толкова нагъл ако има малко човещина като прочете какво пишат за него и че народа го мрази ще се махне от властта но алчността му е голяма а навярно го е страх от истината,
53
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е велик Политик и държавник
52
17
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
А НЕ !!! Твърдо НЕ. Живеем с 10 години по малко от средното за Европа. Разкарайте старите и мръсни коли. Който не вярва отива на гугъл и пише "europe air quality".Вижте какво се случва. Няма да ни натресат всякакви трошки само защото бай *** нямал 2 лева. Като няма ще ходи пеш или с колетото. Искам да живея средно 84 години !
51
7
 
26
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Виновни за протестите са герберските простотии и алчност. Никога до сега България не управляван от алчни и прости хора! Като паднат от власт герберската върхушка и главатарите на т.н. патриоти да се изгонят от България!
50
4
 
25
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Вместо да вдигат данъка на старите коли,по-добре да вдигнат данъка на имащите повече от един апартамент. За всеки следващ- данъка да скача с десет процента. Да го видя тогава Грозника с шестте апартамента дали ще е доволен?
49
33
 
5
 
! Отговори
В. Магриотов преди 5 години
Браво Цецо, невежите пройдохи нямат думата ! Бизнеса сме с ПП ГЕРБ !
48
4
 
25
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Не се сърдете на Цвъто,он е възпитаник на Помощно училище...
47
3
 
24
 
! Отговори
Хх преди 5 години
До Анонимен 47.Така се оказва. Цц подхвърли, че президентът обичал международните срещи, к. всъщност му е част от задълженията, да ни представя като държавен глава. На практика управляващите го изместиха от важни форуми /като годишната сесия на ООН/, не се спряха да пътуват и харчат безразборно. Бойко непрекъснато лети нанякъде, катето по 2х на месец прескача с антураж до Щатите за едни и същи неща. Останалите го дават в същия стил. Харчене като за последно на гърба на данъкоплатците.