Цветан Цветанов на нож с БСП, вини ги за протестите

Колко беше цената на горивата през ноември 2013-а?
13 ное 2018 10:23, Нели Христова
179
Цветан Цветанов на нож с БСП, вини ги за протестите
Снимка: Булфото

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини БСП в подклаждане на протестите в цялата страна и защити правителството, което нямало нищо общо с формирането на цените на дизела и бензина.

"Високите цени на горивата зависят ли от българското правителство? Колко беше цената на горивата през ноември месец 2013 г.? Тогава минималната работна заплата е била 310 лв, а сега е 510 лв.", попита той и допълни: "С тази цена на горивото от 2013 г. е можело да си купиш много по-малки количества гориво, но днес с 510 лв. минимална заплата, можеш да си купиш повече. БСП категорично стои зад тези протести. Има и други политически формации извън парламента, които искат предсрочни парламентарни избори. Има и немалка част от хората, които се самоорганизират. Има определена организация и тя е много ясна. На срещата между БСП и Корнелия Нинова с техните кметове са имали следните послания - 11-ти идва - да ги изметем, можем да предизвикаме избори, искаме предсрочни избори и т.н.", посочи Цветанов пред bTV.

Шефът на депутатите от ГЕРБ не пропусна да коментира и изказването на Румен Радев: "Президентът прави такива внушения, които не му правят чест. В цяла Европа се ограничава дизеловото гориво и автомобилите с такова. Това означава, че всички тези автомобили ще дойдат в България. Този законопроект, който президентът Радев коментира подсказва неподготвеност и непознаване на начина, по който се гласуват законите в България. Този законопроект е въпрос, който се поставя от пет години. Той е пуснат за обществено обсъждане от 30 август. Къде беше президентът да коментира тогава?", попита Цветанов.

По думите му един президент да си позволи подобно невежество означава, че той просто е вън от реалната ситуация в страната.

"Той ще защити ли тези, които горят в кварталите парцали, дрехи и гуми? Столичната община подмени автопарка на всички автобуси, които в момента са екологични чисти, те правят всичко възможно да ограничат твърдите прахови частици. Няма битка с президента, има спор. Аз смятам, че в спора трябва да се ражда истината. В момента една част от гражданите ще останат с него, а другата част - не. Президентът тика държавата към предсрочни избори, за да може да си направи служебен кабинет и да взима еднолични решения", настоя Цветанов.

Той отново обясни, че "Гражданската отговорност" ще се вдигне минимално за старите автомобили и цени от порядъка на 1000 лева са нереални.

"Ние затова правим политики. Обявяването на 1000 лева застраховка не отговаря на истината, нито за предстоящата година някой предвижда да има такива полици на пазара. Когато казваме увеличение на данъка на автомобилите, става въпрос за среден клас, който е достатъчно стар и говорим за от 6 - 8 до 10 лева. Разберете, че 1 лев на месец или 80 ст. не са от значение дали ще бъдат платени, но нека все пак се придържаме към някакви мерки и да даваме възможност да се правят политики от държавата и местната власт на база постъпленията от тези данъци", настоя Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
34
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Чудя се кой ми е по-отвратителен тоя или Мента Стоянова !!!
45
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвъки, крадецо нагъл нещо взе да ви пари, събирай пачките и Беж докато не е станало късно.
44
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внимавайте с протестите,защото Бойко ще дакара пак камионите с прасетата на контрапротест.Нали вече се е случвало.Ама беше много смешно,нали?А всъщност е толкова жалко.Направиха ни на маймуни,затова всеки ден под прозорците им,докато не се нахнат завинаги.
43
3
 
18
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
що не обвините бай Тошо
42
2
 
43
 
! Отговори
Х преди 5 години
Цветанов пак се изложи. Изля цялата си злоба стаена в душата си. До такава степен изпростя, че се чудя как такива политици могат да бъдат лидери. Няма интелект , ерудиция, няма реализъм и позитивизъм. Сграбчили се в управлението, не виждат нищо около себе си.
41
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари за заплати и пенсии няма,но някои от тях(Цецо го каза тази сутрин),колко е умничък само,да налива масло в огъня,щели да се разходят до Япония,а пък други до Финландия.Плащаме им заплати,осиогуровки,жилища,режийни,всякакви глезотийки и вояжите дори.Затова-вън от властта сега и завинаги!Вече не се търпи.
40
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте му бе,дайте му къщи,апартаменти,имоти,коли...дайте му да се наяде,щот не се наяде гнусното ме.ке.ре.....стана милионер,субсидий ли не бяха за стотици милиони,подслушвания и рекети,какво ли още не....засрамете се бе хора,заради децата и внуците си се засрамете...какво ще им кажите един ден като ви питат как го допуснахте това недоразумение ц.ц.
39
5
 
42
 
! Отговори
Наглия преди 5 години
Този с апартаментите ли ви управлява??...хахахаха.....този ли??физкултурника милионер ли???срааам за народа да го остави толкова години да се подиграва...
38
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова сте ни опротивели вече,че не можем да ви дишаме.Сами няма да се махнете,затова ние ще ви махнем.Обрахте ни до шушка,окрадохте евросредства и затънахте в дългове.Пилеете бюджетния излишък за да си купувате гласове за изборите,а хората кретат с африкански заплати.КАК НЕ ВИ Е СРАМ???
37
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
35 000 ПЛАТЕНИ ТРОЛА работят за ГРОБ срещу десетки милиони на месец! Повече са от българската армия!
36
4
 
41
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Апартаменчик, защо търсите причините другаде? Кой управлява 10 години? За 10 години, защо не намалихте бедността сред хората и районите, а в същото време милионере се умножават? Защо няма здравеопазване, образование, справедливост, съдебна система? Защо все повече хора бягат от страната? Защо все повече деца умират от отказа от финансиране за лечение в чужбина? Може ли някой да изкара на сила цялата страна да протестира ако няма причина? Хептен изперкахте. Оставка и стига сте ограбвали народа.
35
5
 
39
 
! Отговори
Тозии... преди 5 години
Тази орка сутринта пак хукна по телевизийте...на въпроса на Хекимян дали оня със *** венци-симеонов трябва ли да си ходи,орката се чудише какво да каже...и пак как ги хвалели от брюксел,как работили за благото на народа...ей този е най нагъл..този работи за чужди но не и за интересите на народа
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак след дъжд качулка. ББ май е обещал и на мафията и на ЕС разни работи и сега излиза наяве, че не може да изпълни обещанията си. Естествено, опитва да прехвърли отговорността на народа и да каже "те не ме искат", да подаде оставка и да излезе сух. Работа трябва, повече работа. Ама как да кажеш на мафията, че каквото си обещал няма да стане?
33
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отличника на Помощното училище във Вършец - Цветан Цветанов.Това ли е тeжката артилерия на ГРОБарите ?
32
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикво, тикво...а колко беше петрола 2013 и колко е сега бе, тиква...И недей да правиш аналогия с 2013 защото тогава други цени ви събориха.Вече на всички им е ясно, че си отивате, дали ще продължите агонията някой друг месец си е изцяло ваш проблем. А ако подържите още малко, към точките на недоволство ще се добавят и сметките за отопление след скока в цените на тока и газта. Просто инфлацията е толкова огромна, че е непосилна и на хората им писна!!!
31
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръководството на ГЕРБ разпределило задачите, за да се реагира на протеститеЕстествено авангарда за Сутрешните блокове бил поверен на проверените бойци на Партията - Тома Биков Плу жека, Антон Тодоров Шайката и Цветан Цветанов Бездомника.
30
3
 
27
 
! Отговори
Швед преди 5 години
Държавният глава каза в прав текст, че управниците до такава степен са се оляли и са затънали в собствената си тиня, че ако те не намерят воля и сили да се измъкнат от блатото, няма кой да ги измъкне. А че те нямат никакъв шанс да се измъкнат, това си е тяхна работа и никой не им е крив, че се докараха до тук.
29
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов, малко ви остава нагляри долни.Скоро ще ви залюлеем по дърветата.
28
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе 200-литровия бидон от Банкя, тука от както започнаха протестите никакъв го няма.Дори слугинските му телевизии го крият от народа.Защо така - не знам.
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де го Краля Тиква никакъв о няма в медийното пространство?