Менда Стоянова иска среща с Радев за "Гражданската"

Шефката на бюджетна комисия се надявай той да е на нейна страна
96
Менда Стоянова иска среща с Радев за "Гражданската"
Снимка: Булфото, архив

Шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова от ГЕРБ ще поиска среща с президента Румен Радев, за да му обясни как стоят нещата с промените при данъците и застраховката "Гражданска отговорност".

Още по темата

Според нея, ако тя разгоря с него и му обясни проблема, държавният глава ще застане на нейна страна.

"Искам Румен Радев да разбере как точно стоят нещата и да изрази информирана позиция", коментира Стоянова пред Нова тв.

"За мен е важно всички да разберат за какво става дума, защото в момента се счита, че "Гражданска отговорност" ще се повиши заради предложението на Менда Стоянова, а е точно обратното. Предложението ми би помогнало за това тя да не расте", настоя председателят на бюджетната комисия.

По думите й, предложението което е направила за задължителната застраховка, брани всички тези хора, които са на улицата, от повишаване на "Гражданската отговорност".

Късно снощи се състоя поредно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на което е била разгледана причината за протестите и исканията на протестиращите.

"За миналата година застрахователите са платили над 280 млн. лв. за болки и страдания. Досега кръгът на лицата, които получаваха обезщетения, беше сведен до майки, родители и деца на загинали. С решение на ВКС този кръг се разширява до всички възможни роднини, включително и нероднини, които докажат определена емоционална връзка. При всички случаи застраховката при различни сценарии може да стане двойно и тройно по-голяма", коментира още Менда Стоянова.

"В предложението са направени няколко неща. Първо - да се изработи методика, чрез която с индикатори да се оценяват имуществените и неимуществените вреди при ПТП. И второ - да се сложи лимит на онези обезщетения за болки и страдания на разширения кръг лица", поясни тя.

Според нея задължително трябва да има таван на обезщетения за онзи кръг лица, който досега не е бил включен, ако не искаме цената на застраховката да скочи драстично.

"Ако аз изтегля предложението си, цената на "Гражданска отговорност" ще се увеличи. Трябва да се търси решение в рамките на това предложение. В никакъв случай институциите не трябва да имат разнопосочно виждане в тази посока", заяви още Менда Стоянова, уточнявайки, че не става въпрос за лобиране на една или друга застрахователна компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам се колко *** трябва да си за да избираш да те управляват откровени тъ панари като Борисов и Цветанов и крадливата им шайка от нагли неграмотници ???
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Менда, дано да четеш мнения от форумите, защото явно не разбираш за какво недоволстват хората. Имаме 2 милиарда излишък, който са на всички хора в България - или поне на тези, които си плащат съвестно данъците. Говориш постоянно за едни 200 милиона? Ами отделете ги от излишъка и ги дайте на застрахователните дружества да запълните дупките. Това, пак повтарям не са пари на ГЕРБ, а на народа. Ще направите нещо полезно, вместо да си раздавате излишъка като бонуси, както правите в края на годината.
58
1
 
14
 
! Отговори
страшния съд преди 5 години
Затвор за всички политиции от прехода и преди това както и бонус малус за децата и внуците им!казах!!
57
1
 
17
 
! Отговори
wer преди 5 години
Очевидно има картел на застрахователите, който се подкрепя от най-високото ниво на власта. Всички вдигат едновременно и на едни и същи нива. Някой от застрахователите щял да фалира. Нека, това е здравословно за икономиката, ще останат по-добрите. Стига с тази властова подкрепа на мутрите с вратовръзки.
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадливи и лъжливи гробари , Оставка
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
някой проверил ли е какъв процент от адвокатските хонорари се връща на някои отговорни лица от застрахователните дружества.
54
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Менда-мендила вече е провела среща със застархователите и си е уредила тлъсто бонусче за дзверкото дране което предстои за българския електорален ***
53
1
 
10
 
! Отговори
до 53 преди 5 години
Интересни са твойте директиви за всякакви изгърбвания ,а в Европа директиви за пенсии и заплати няма ли ,аии моля ти се глупости и адвокатстване на гербавите няма нужда...ДОЛУ ГЕРБ !!!
52
0
 
12
 
! Отговори
Още един су-- преди 5 години
бект ,които си е продал душата на дявола....работещ за злото на обикновения човек и спомагаш за демографския срив и и ликвидиране на българския народ....ДОЛУ ГЕРБ !!!
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направят референдум.И тогава каквото каже народът.
50
0
 
4
 
! Отговори
До 57 dp преди 5 години
Бъркаш, вида на колата, която шофираш е от голямо значение за размера на щетите при катастрофа. Едно възможно решение е, ППС да се разделят на категории и когато правиш застраховка, размера й да е според най-скъпата категирия ППС, която декларираш, че ще управляващ. Ако след това искаш да управляваш нещо с по-висока застраховка, плащаш допълнителна застраховка за това
49
0
 
8
 
! Отговори
До 57 dp преди 5 години
Казваш, че ако те удари трабант и ТИР е едно и също - вида на колата според теб няма значение.
48
1
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Е ГЕРБ немат ли Премиер ,та пращат при Президента счетоводителката на цар Киро ?!
47
3
 
10
 
! Отговори
dp преди 5 години
ГО на Водача трябва да има, не на Автомобила. Когато някой е рисков водач, извършва нарушения и нанася щети, следва да плаща по-скъпо в следващия период. Какво общо има вида на колата, че да е определящ за цената на застраховката, има хора със скъпи коли, които се държат нормално на пътя, както и джигити които са се качили в каквото намерят.Ако имам 5 коли, на които плащам данък и застраховка каско, за какво са ми 5 граждански, очевадно е че не мога да ги карам едновременно.
46
1
 
16
 
! Отговори
Кой, кой преди 5 години
Кой ще "напълни гащите"? Скоро ще разберем... Този път чувството за недосегаемост ви изигра лоша шега!
45
0
 
24
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Когато тази *** ми даде нейната за плата а аз и отстъпя моята, защото съм убеден че работя много повече от нея, тогава може да настоява да вдига каквото и да е в тая държава
44
6
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До ЖОРКАЗастраховането (в т.ч. и ГО на автомобилистите) в целия ЕС се регулира от единна нормативна уредба - т. нар. Директива Solvency II. Да се твърди, че само у нас се работи така, показва абсолютно непознаване на материята. И цената на гражданската отговорност в България е в пъти по-ниска от всички останали страни в ЕС.
43
0
 
23
 
! Отговори
тази от снимката преди 5 години
Трябва да влезе в затвора!Тя е виновна за милиардите които платихме за КТБ.Защо след като платихме задълженията на собствениците на КТБ държавата не стана СОБСТВЕНИК НА АКТИВИТЕ НА БАНКАТА??!!Защо собственик на тези активи станаха МИЛЕН И ГЕОРГИ ВЕЛЧЕВИ и тяхната ВТББез пари взеха ВЪЗБРАНЕНИЯТ АКТИВ НА КТБ - Виваком!!!УПРАВЛЯВА НИ ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА НА КОЯТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЛОЖЕН 8КРАЯТ!!ЦАЦАРОВ СЪЩО Е ЗА ЗАТВОРА!!НЯМА ОПОЗИЦИЯ , НЯМА УПРАВЛЯВАЩИ - ВСИЧКИ СА ЗА ЗАТВОР
42
0
 
22
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Тая застраховка беше капката, която преля....Временно управляващите по причина, че отдавна се откъснаха от действителността и витаят в облаците решиха, че тая есен е удобен момент да острижат електората "0" номер - ток, вода, бензин, данък за кола и прочие. Е, сега видяха, че пресолиха манджата, ама дали не е късно ??????
41
0
 
14
 
! Отговори
Ей, мишоци и мишки преди 5 години
Сбрани в Народното събрание за да си гласувате закони, изцяло във ваша полза и на т.нар."бизнес"- дойде ви времето! Имайте наглостта още да заемате местата си, против Народната воля! Знаете що е народен съд, със сигурност сте се интересували- все пак сте пряко заинтересовани!