Менда Стоянова иска среща с Радев за "Гражданската"

Шефката на бюджетна комисия се надявай той да е на нейна страна
96
Менда Стоянова иска среща с Радев за "Гражданската"
Снимка: Булфото, архив

Шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова от ГЕРБ ще поиска среща с президента Румен Радев, за да му обясни как стоят нещата с промените при данъците и застраховката "Гражданска отговорност".

Още по темата

Според нея, ако тя разгоря с него и му обясни проблема, държавният глава ще застане на нейна страна.

"Искам Румен Радев да разбере как точно стоят нещата и да изрази информирана позиция", коментира Стоянова пред Нова тв.

"За мен е важно всички да разберат за какво става дума, защото в момента се счита, че "Гражданска отговорност" ще се повиши заради предложението на Менда Стоянова, а е точно обратното. Предложението ми би помогнало за това тя да не расте", настоя председателят на бюджетната комисия.

По думите й, предложението което е направила за задължителната застраховка, брани всички тези хора, които са на улицата, от повишаване на "Гражданската отговорност".

Късно снощи се състоя поредно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на което е била разгледана причината за протестите и исканията на протестиращите.

"За миналата година застрахователите са платили над 280 млн. лв. за болки и страдания. Досега кръгът на лицата, които получаваха обезщетения, беше сведен до майки, родители и деца на загинали. С решение на ВКС този кръг се разширява до всички възможни роднини, включително и нероднини, които докажат определена емоционална връзка. При всички случаи застраховката при различни сценарии може да стане двойно и тройно по-голяма", коментира още Менда Стоянова.

"В предложението са направени няколко неща. Първо - да се изработи методика, чрез която с индикатори да се оценяват имуществените и неимуществените вреди при ПТП. И второ - да се сложи лимит на онези обезщетения за болки и страдания на разширения кръг лица", поясни тя.

Според нея задължително трябва да има таван на обезщетения за онзи кръг лица, който досега не е бил включен, ако не искаме цената на застраховката да скочи драстично.

"Ако аз изтегля предложението си, цената на "Гражданска отговорност" ще се увеличи. Трябва да се търси решение в рамките на това предложение. В никакъв случай институциите не трябва да имат разнопосочно виждане в тази посока", заяви още Менда Стоянова, уточнявайки, че не става въпрос за лобиране на една или друга застрахователна компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мендо гледай си строежите и не се напъвай да мислиш! В кооперацията срещу Новотела вървят ли продажбите? Ония мошенник Петров продава ли добре? Кадруването в НАП Пловдив върви ли?
19
2
 
20
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Шменда, всички вие, които си определяте тлъсти заплати сте избрани да защитавате ИНТЕРЕСА НА НАРОДА, А НЕ НА БИЗНЕСА. От сутринта слушам как щял да пострада нечий бизнес. Това мен не ме интересува. Ако не правите това, по - добре се махайте доброволно , за да не се наложи народа да ви изхвърли в кофи за ***. Оставка!!!
18
6
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 18. Изключително банален коментар. Ами той важи за всички.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът поиска да се оттегли този законопроект и да се подложи но обществено обсъждане. Обществото казва твърдо - НЕ!!!Да разбираме ли, че ПГ ГЕРБ бойкотират премиера? Това намирисва на дворцов преврат!
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мента Стоянова!
15
4
 
12
 
! Отговори
застрахован преди 5 години
Г-жо Менда Стоянова, случаите за които говорите,за пострадалите близки или емоционално свързани хора,които са облагодетелствани от застраховката при катастрофи са може би 20, 30, 50, 100 или 500 човека.Защо трябва заради тях да се повиши цената на застраховката "Гражданска отговорност" на останалите 2 000 000 застраховани.Не можете ли да направите промени и да сведете изплащанията да се ограничат до най-близките. Мисля даже, че това също се прави от следващата година.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като почнете да застрховате хората в колите ,а не колите тогава бих приел по скъпа застраховка.Откъде накъде ще купя да речем кола от друг човек и ако колата му има нарушения ще ми се прехвърлят произшествията й.По останалият свят застраховат хората ,не автомобилите.То е ясно че тука пак правят някви шменти капели.Дано само да не вдигат цените на услугите заради въвеждане на еврото у нас. Тихом мълком като осемедесет и девета и после деведесет и шеста както ни прекараха .
13
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя е Менда? Нямаме ли премиер да разговаря с Президента? Изобщо, какво им става на управляващите?
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък имам едно предложение - да се впрегнат всички институции на работа, за да си заслужат бонусите. КАТ с постояннен контрол на пътя, а не единични акции 1-2 пъти годишно, за всяко нарушение плащане на глобата на място или сваляне на номерата до заплащане в най-близкото РПУ. За една година броя на загиналите ще спадне до европейските нива, които за населението на България са 200-250 души (намаление с 2/3) съответно и обезщетенията ще намалеят.
11
2
 
27
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Президентът Радев изрази своето мнение ! Интересно ,къде е баце ? Нищо не е казал по въпроса, освен че просперираме, забогатяваме и всичко е много точно...
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мендила Стоянова що не иска среща с гражданите, нали те плащат? А смее ли?
9
3
 
20
 
! Отговори
Терена преди 5 години
Гербери, вие сте, като чумата за България през Средновековието. Обезлюдихте я.Долу ГЕРБ. ДОЛУ БСП.
8
5
 
28
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Отвратителна лъжкиня от нова година до сега застраховките вече се вдигнаха тихомълком вкараха и зелената карта която уж беше по желание. Мутрите нямат насита щели да фалират е как хем са на загуба, хем още оживявали нещо май не се връзва. След като непрекъснато ни уверяват, че пазара регулира всичко тези които не могат да оцелеят да фалират по тази логика останалите ще се справят .
7
2
 
31
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Менда -счетододителката на царя на ментетата-цар Киро !!!Те това е тая ..
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами направете я 1000 лв. да видим кой ще я плати? Много ще ми е интересно!
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръководството на ГЕРБ разпределило задачите, за да се реагира на протеститеЕстествено авангарда за Сутрешните блокове бил поверен на проверените бойци на Партията - Тома Биков Плу жека, Антон Тодоров Шайката и Цветан Цветанов Бездомника.
4
5
 
36
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Да не сме Президентска Република, че Шменда ще ходи при президента за да му обяснява нещо си. Спрете да се излагате Гербери. Оставка на цялото некадърно и корумпирано правителство !!!!
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Менда е свикнала със счетоводни хватки,с поправка на подчинени изречения,с премахване на ред от данъчната декларация тихомълком да те набута да плащаш. като бивша данъчна е разбираемо.само дето не е морално и отблъска икономически активните лица.
2
4
 
32
 
! Отговори
zeus преди 5 години
В римската империя един роб е струвал между 6 000 и 25 000 сестерци, което в днешни пари е между 150 000 и 625 000 долара. Едно магаре е струвало 500 сестерци, което е 12 500 долара в днешни пари. В европейска България живота на един човек е приравнен до цената на едно магаре в римската империя...
1
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев не го интересува,той е против и "вето".