Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа

БСП се опитват да яхнат протестите, коментира политолог
13 ное 2018 22:53,
419
Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа
Снимка: Архив, БТА

Още по темата

Интригата между институциите продължава да се заплита. Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане. Това е 11-ото вето на президента. Румен Радев обаче не отговори на въпроса дали ще приеме поканата на ГЕРБ за среща с него заради измененията в Кодекса за застраховането, свързани със задължителната "Гражданска отговорност".

Журналистът Валерия Велева и политологът Любомир Стефанов коментираха в студиото на "Денят ON AIR" вътрешнополитическата ситуация у нас и бяха категорични, че комуникацията между държавния глава, премиера, ГЕРБ и въобще институциите, е нарушена, а напрежението у нас продължава да се покачва.

Любомир Стефанов допълни, че е нарушена и комуникацията между народ и управляващи, а по думите му напрежението между институциите е добре да го има, но само ако е градивно, а не в този вид, в който е то сега.

"Радев създава това усещане, че има нещо личностно в този конфликт. Той казва ти и ти си виновен, като си казал А - казвай Б", допълни още политологът пред Bulgaria ON AIR.

Валерия Велева също застана зад идеята, че президентът Румен Радев трябва освен да критикува, и да каже или посочи път, по който да се излезе от тежкото положение.

"В дадени моменти президентът говори като политолог, като анализатор, а не като държавник, не като президент", подчерта журналистът.

Двамата коментираха и протестите. Валерия Велева беше категорична, че гражданското недоволство е насочено не просто към сегашното правителство, а към цялата политическа класа и протестите на хората показват катастрофата на политическия ни елит.

Любомир Стефанов също коментира и каза, че БСП се опитват да яхнат протестите, но това няма да може да стане, защото гневът на народа е насочен към всички.

Политологът беше категоричен, че България сега е в ситуация, в която "властта се търкаля по улиците" и е възможно раждането на нов политически субект.

Велева пък каза, че в България сега няма силно лидерство и ако то се роди на улицата, може да е опасно, а Стефанов допълни, че дори и при появата на нов политически субект при това голямо обществено недоволство, то не е ясно дали той ще успее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
48
 
! Отговори
ШИЗОФРЕНИЦИ ЛИ СА? преди 5 години
ЗНАЧИ СИТУАЦИЯТА Е ШИЗОФРЕНИЧНА. ТОЗИ КАБИНЕТ БОКО III, КРАДЕ, ЛЪЖЕ, ВДИГА ЦЕНИ, ДАНЪЦИ, ТАКСИ, НАРОДЪТ СТАЧКУВА, НО....НЕ СРЕЩУ НЕГО. НАПРОТИВ -ТОЗИ КРАДЛИВ, НАГЪЛ И ЦИНИЧЕН КАБИНЕТ БОКО III Е НЕВИНЕН. И ЗНАЧИ НЕ СЕ ЗНАЕ СРЕЩУ КОГО Е НАСОЧЕНО НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО И ЗАЩО АДЖЕБА НАРОДЪТ Е НА УЛИЦАТА И СКАНДИРА ОСТАВКА, МАФИЯ, БОЙКО КУ.ВО И ПР. БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО!!! А СЯ ДЕ!
9
27
 
6
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 5 години
Хората от село Шарково разказват, че *** Нинова и козата, която тя прегърнала носели еднакви фланелки с надписи Герб ни убива....
8
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И миналите 2 пъти бяха срещу класата и дойдоха БСП и ДПС
7
7
 
31
 
! Отговори
V преди 5 години
Това е само началото на края.А по логично нещо от края няма. Трябва си смяна на системата барабар с всички системни играчи ;)Държавнохранилческия сектор
6
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е тази класа, да не би Бойко Тиквата да се прави на аристократ? Да не споменавам колко е благороден Валери Симеонов. Тези *** просто не трябва да управляват.
5
1
 
53
 
! Отговори
О*С*Т*А*В*К*А БОЙКО преди 5 години
А на кого викат Оставка протестиращите? На кабинета, който съставлява политическата класа.Аман от политолози и социолози. По-добре и те да си подадат оставката
4
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите са срещу зеления чорап и грипените какъв e смисълът от Грипен като не мое го пoдкаpаш без гориво ЕС да продава гориво на некой. Зеления чорап забърка голяма каша с тоя евроатлантизъм що не е сред протестиращите да ги подкрепи като е много загрижен, а плямпа от една трибуна нека излезе на улицата що се крие.
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като го повторите 100 пъти това ,ще почнат ли да ви вярват хората .
2
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно срещу кабинета протестираме!Оставка престъпници!
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работническата класа се изправя срещу политическата класа и бизнес класата. "Политическа класа" за първи път използва президентът Петър Стоянов. С това той върна понятията за класовата борба и класовото разделение. Ако има класи, това са трите класи - работническа класа, политическо-управленска класа и бизнес-картелно-олигархическа класа.