Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа

БСП се опитват да яхнат протестите, коментира политолог
13 ное 2018 22:53,
419
Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа
Снимка: Архив, БТА

Още по темата

Интригата между институциите продължава да се заплита. Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане. Това е 11-ото вето на президента. Румен Радев обаче не отговори на въпроса дали ще приеме поканата на ГЕРБ за среща с него заради измененията в Кодекса за застраховането, свързани със задължителната "Гражданска отговорност".

Журналистът Валерия Велева и политологът Любомир Стефанов коментираха в студиото на "Денят ON AIR" вътрешнополитическата ситуация у нас и бяха категорични, че комуникацията между държавния глава, премиера, ГЕРБ и въобще институциите, е нарушена, а напрежението у нас продължава да се покачва.

Любомир Стефанов допълни, че е нарушена и комуникацията между народ и управляващи, а по думите му напрежението между институциите е добре да го има, но само ако е градивно, а не в този вид, в който е то сега.

"Радев създава това усещане, че има нещо личностно в този конфликт. Той казва ти и ти си виновен, като си казал А - казвай Б", допълни още политологът пред Bulgaria ON AIR.

Валерия Велева също застана зад идеята, че президентът Румен Радев трябва освен да критикува, и да каже или посочи път, по който да се излезе от тежкото положение.

"В дадени моменти президентът говори като политолог, като анализатор, а не като държавник, не като президент", подчерта журналистът.

Двамата коментираха и протестите. Валерия Велева беше категорична, че гражданското недоволство е насочено не просто към сегашното правителство, а към цялата политическа класа и протестите на хората показват катастрофата на политическия ни елит.

Любомир Стефанов също коментира и каза, че БСП се опитват да яхнат протестите, но това няма да може да стане, защото гневът на народа е насочен към всички.

Политологът беше категоричен, че България сега е в ситуация, в която "властта се търкаля по улиците" и е възможно раждането на нов политически субект.

Велева пък каза, че в България сега няма силно лидерство и ако то се роди на улицата, може да е опасно, а Стефанов допълни, че дори и при появата на нов политически субект при това голямо обществено недоволство, то не е ясно дали той ще успее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
1
 
32
 
! Отговори
Невена преди 5 години
Не мога да разбера неодобряващите протестите?!Най-бедната държава в ЕС, най-нисък стандрат на живот, най-голяма корупция, бедност, липса на здравеопазване, лошо образование, пенсионерите гладуват, бездомни, работещи бедни, ровене по кофите за храна..Държавата разграбена и преразпределена от бивши комсомолци и дс..Мафията си има парламент, държава, законотворци,симулираме възход,ама той е за малцина..ЕЕЕ,ами след толкова чакане недоволството изригна...Пази се от гнева на търпеливия!!!
329
1
 
22
 
! Отговори
ха преди 5 години
ами правителството е част от този елит значи и срещу него се протестира още повече в него е изпълнителната власт стига сте драскали глупости че не били против правителството протестите некадърните хора не са желани никъде тях ги уволняват
328
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 328Сиреч, няма нищо лошо и коварно в нея.
327
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И Видин каза:-Бпйко-к..рво -Оствака!"--------------------------Монтана-също.Над 300 автомобила бяхме в неделя.По медиите-нито дума.
326
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа"Демек срещу двете?!?
325
0
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Тъпо няма пари! Не стигат вече нито европейските фондове, ни кредитите. Това от което страда Бг. е таканаречения "работодател" Политическата класа му е каймака.".....Така е.Те просто и идея си нямат, какво да се прави, за да се излезе от ситуацията.Типично по мутренски-знаят само да взимат.От народа, от ЕС от фирми. Нямат и капка идея, как да създадат предпоставки, за развитие и растеж на икономика и държава, все се оправдават, че, ЕС, САЩ, Нато , и едва ли не Господ, не разрешават...
324
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз протестирам срещу гербавите престъпници на всички нива!
323
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 263Програмата на протестите беше публикувана още преди дни. Потърси я и се ограмоти!Знам, че няма да ти хареса.
322
29
 
8
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 5 години
Ха-ха-ха... Насъбрали се 20-на селски *** неудачници дето по цял ден мастурбират върху снимката на Правешкият ром в очакване Пидорашка да ги освободи от НАТО....
321
0
 
6
 
! Отговори
До 322 преди 5 години
Частицата ,, сиреч" със значение тоест,е стара диалектна дума. На страницата protobulgarians ще я намериш под номер 46.
320
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПитамЗащото са платени.Повечето от коментарите ни след малко ще бъдат заличени и ще оставят само коментарите на герберските хейтъри и ***.
319
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 318То не е до грамотност и интелигентност. Цел манипулация е.Медиите изопачават целта на протеста, за да угодят на управляващите.Как ще признаят, че при управляващите всичко е провал?!
318
1
 
33
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Защо журналисти, социолози и политолози все сте на страната на ГЕРБ? Умишлено си замълчавяте за ситуацията в страната. Повече от 30 града протестират, а чувам само, че от протестите нямало смисъл. Пазарът бил виновен за други, сега протестите една ли не били насочени срещу някой друг , не срещу Бойко. Напишете истината, не я изкривявайте. Нека хората кажат своите искания. Искат оставка, защото никой не иска да ги изслуша.
317
1
 
21
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Мадам В, символ на журналистическата проституция, дава интервюта и акъл???? След падането на гробарите от власт трябва и техните "любовници" да бъдат изкарани на улицата и позорно пребити, остригани и обругани, както това става с французойки и италианки, забавлявали няколко години с фашистите
316
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА !
315
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 314И какво и има на думата "сиреч"?Сиреч си е напълно нормална българска дума.
314
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНинова каза,че подкрепят,но не участват в протеста,което означава,че няма те да са на власт и протеста не е техен!Ако БСП участваха,щеше да е по-добре.
313
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква комуникация? Да излязат пред народа и да го залъгват с празни обещания, от които ще се отметнат след 2 дена. Това ли е комуникацията.Престанете да изопачавате протеста?Първо манипулирахте общественото мнение, че протестът бил за горивата, сега лъжете, че е срещу цялата политическа класа. Протестиращите скандират "Оставка!". Глухи ли сте?
312
1
 
15
 
! Отговори
До 314 преди 5 години
А аз пък питам в пожарникарското училище на вожда преподавали ли са му български?Банкянският му диалект е доста дразнещ. А любимата му дума ,, сиреч" , си мислех,че се употребява само у неговото село. По английски , немски и френски двойки ли е имал? И руският му не става
311
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква е разликата между политическата върхушка и кабинета? Че то са все едни и същи муцуни?Не можа ли някой по-грамотен и интелигентен да ви съчини статията и да ви измисли оправданията и лъжите? Че тези са толкова плитки, че само еднокнижник ще им се върже.В България отдавна няма професионална обективна истинска журналистика. Всичко са лакеи на властта. Дори да пишат не могат.