44% от българите не симпатизират на партия... Дори не гласуват!

С най-високо доверие от институциите – президентската!
Обновена: 14 ное 2018 19:20 | 14 ное 2018 18:00,
116
44% от българите не симпатизират на партия... Дори не гласуват!
Снимка: архив, Investor Media Group

44% от българите не са решили кого биха подкрепили, или изобщо не биха отишли до урните, ако днес се провеждаха парламентарни избори. Такива са резултатите от национално представително проучване, финансирано и проведено от "Маркет Линкс".

Отношението към политическата класа в страната остaва силно негативно. След края на Европредседателството нивата на доверие към ГЕРБ остават над 37%, но същевременно недоверието е почти 60%.

"Обединени патриоти" и БСП запазват сходни нива на доверие и недоверие, отчитат социолозите.

Още по темата

Преднината на ГЕРБ в електоралната подкрепа пред втората политическа сила БСП е около 2.1% – съответно 19.4% и 17.3%.

Българите имат най-високо доверие в президентската институция. Народното събрание пък за пореден път е в дъното на класацията с над 3 пъти по-висок дял на гражданите, които нямат доверие, от тези, които имат.

Европейското председателство се отразя положително на доверието към Европейската комисия.

62% от участвалите в анкетата изразяват неудовлетвореност по отношение на развитието на страната. Почти две трети от имащите право на глас споделят това мнение, докато около 30% са тези, които са удовлетворени в една или друга степен, коментират от "Маркет Линкс.

---------------------------------------------

Обем на извадката: 1065 лица над 18 г. Период на провеждане: 23-28 юни 2018

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 82много се надявам това, което си пожелаваш, да не стане. Защото понякога това има гибелни последици. Човек трябва да внимава какво си пожелава. Все пак храня някаква надежда, че тази партия най - после ще изчезне, защото се превърна в партия на алчни и корумпирани хора, които най - лицемерно реват за справедливост и равенство, а всъщност са си най - жалки крадци вече толкова години. И който досега не го е видял, наистина е слепец с очи.
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** крепи Бойконе си далеч от истината. Нинова е най - лошото нещо което БСП можеше само да си причини. гл....а, пък алчна - страхотна комбинация.
83
1
 
1
 
! Отговори
БСП-жалка преди 5 години
Въпрос: Какво става като се срещнат комунист и крадец ? Отговор: поздравяват се - Здравей колега...
82
0
 
2
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 5 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Ха-ха-ха...
81
1
 
2
 
! Отговори
Ами , да .... преди 5 години
Не гласуват на избори , като всички нормални хора --А ДНЕС СЕ ПРАВЯТ НА "КОМУНИСТИ -АНАРХИСТИ" , ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ и искат да управляват Държавата от улицата!Да ....ама НЕ..!!!ТРЯБВА ДА ИМА РЕД И ЗАКОН В ТАЯ ДЪРЖАВА!ТОЯ НОМЕР--НЕМА ДА МИНЕ!
80
1
 
4
 
! Отговори
трън преди 5 години
Вие май вярвате,че като гласувате променяте нещо?! Явно сте много наивен/а.
79
1
 
5
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
в БГ от избори файда йок,и да гласуваш и да не гласуваш все тая.Едни и същи грабят от 30 години и си делкат взаимно пая. ТРябва да се изхвърли всичката ***.т.е. нещо като гражданска забава(война)
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не гласуват и не искат партии, да изберем Патриарха. Поне другите да имат шанс за нормално съществуване.
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето къде е грешката. Ето за това в държавата е ***. На избори- не ми пука, после - какво да правя. Как си го направиш, така си го живееш.
76
0
 
4
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До СтоянЗабравил си младежкото БКП/ГЕРБ! Всички знаем, че бай Тиквонии и Курналина са любовници още от първия момент когато са се видяли на конгресите на БКП! А Свинетзила? Внучка на национален предател (***) и членка на партията на националните предатели БКП! А Цвачка Цвачева? И тя си призна в ефир - БКП-ка е била. В ГЕРБ има повече бивши БКП-ци от колкото има в БСП бе!
75
1
 
8
 
! Отговори
присъединявам преди 5 години
се към разсъжденията на ,,гражданин,, и ако това не се случи няма да гласувам- да се избират сами
74
0
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Обем на извадката: 1065 лица над 18 г. Период на провеждане: 23-28 юни 2018Интересно, Да бяхте качили анкета от 09.11.1989
73
2
 
3
 
! Отговори
,.,.,., преди 5 години
....С най-високо доверие от институциите президентската!....?????????----Защото у нас президента реално е паркетен фигурант рецитиращ това което партията която го е издигнала му нареди.Така беше при всичките ни президенти,така е и при този.Де факто президента защитава само партийната си линия.Никога не е бил и обединител-излишна институция и партийна патерица.Не мога да повярвам как хората имат доверие на сладки но празни приказаки.Цялата политическа КЛИКА у нас е от един дол дренки.ВЪН.
72
0
 
14
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 5 години
Ще си възстановя ДОВЕРИЕТО към депутатите, когато: ЗАПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ ЗДРАВО ЗА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА И СИ ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИТЕ; ОТКАЖАТ СЕ ОТ СУБСИДИИТЕ И СЕ ИЗДЪРЖАТ САМО ОТ ЧЛ. ВНОС; ВКАРАТ В ЗАТВОРА СОБСТВЕНИТЕ СИ КРАДЦИ, АВТОБИОГРАФИИТЕ ИМ СА ПУБЛИЧНО ДОСТЪПНИ, ОТКАЖАТ СЕ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПРИВИЛЕГИИ...и т.н. А до тогава - НЯМА ДА ГЛАСУВАМ! НЕ СА ЗАСЛУЖИЛИ МОЯТ ГЛАС!
71
0
 
24
 
! Отговори
НЯМА БГ СРЕДНА КЛАСА преди 5 години
В бг няма средна класа. Има едни политикани = богаташи от едната страна и бедните от другата страна. Политиканите решили да нарекат малко по-скъпо работещите бедни = основно в ИТ сектора, средна класа. Но в коя развита държава т. нар. средна класа не може да си позволи нова кола от среден клас, както е в България!?
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези мръсночервени богаташчета, които оглозгват до кости българският народ вече 29г., а преди това още 45г., могат да правят само едно нещо- да разсипят България. Те вече са ни довели до над 5 фалита с некадърността и алчността си. Не се съмнявам, че ще продъжат в същия дух. По безкръвен начин тези *** няма да сдадат властта, което автоматично ме изпраща на терминал 2, защото аз не искам да живея в бедността и ***, в която те превърнаха България.
69
3
 
26
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
44%?Много повече сме!
68
5
 
16
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Никога повече БКП/БСП !
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак ли ще крадете след 130 години?
66
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е изкарала близо 130 години , ще изкара още толкова, така че не я мислете.Колко партии изтекоха в канализацията за тези 29 години, уж времето беше тяхно, ама не би...И ГЕРБ ще отиде там, щото няма вечни неща. Само БСП ще остане.