Още двама без имунитет: Пламен Христов и Георги Михайлов

За да няма игри с кворума – поименна проверка в залата
Обновена: 14 ное 2018 10:31 | 14 ное 2018 10:23, Камелия Цветанова
9
Още двама без имунитет: Пламен Христов и Георги Михайлов
Снимка: архив "Булфото"

Още двама депутати се отказаха доброволно от имунитетите си, които им поиска главният прокурор Сотир Цацаров.

Това са Пламен Христов от "Воля" и Георги Михайлов от БСП. В петък със защитата си се простиха и Елена Йончева от БСП и Васил Кърчев от ГЕРБ.

Още по темата

Цацаров поиска имунитета и на лидера на "Воля" Веселин Марешки и на неговата депутатка Кристина Таскова, но те обявиха, че най-вероятно ще изчакат съдбата им да бъде решена с гласуване в пленарната зала.

Разследването срещу Марешки, Таскова и Христов е за изнудване. За Георги Михайлов е за умишлена безстопанственост и за неизгодни договори, които е сключил като директор на Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София.

Главният прокурор поиска имунитета на Борис Кърчев от ГЕРБ, за престъпления за неплатени данъци в особено големи размери. Разследването срещу Йончева е за пране на пари.

За да няма игри с кворума от страна на опозицията, още в началото на пленарното заседание в сряда от ГЕРБ поискаха поименна проверка.

Съгласно правилника за организацията и дейността на парламента преброяването на всеки един депутат може да се прави само веднъж на заседание.

В 9:00 ч. в пленарната зала бяха 125 депутати, но понеже очакванията са, че по-късно през деня ще намалеят, Данаил Кирилов от ГЕРБ предложи да се направи поименна проверка. Тя пък показа, че на работните си места са 134 депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИНО, НЕ МЕ ГЛЕДАЙ УМНО- ЗАЛОСТВАЙ МАНДРИ, ПРИБИРАЙ ЖИВОТНИ- ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ ГИ НЯМА В ПАРЛАМЕНТА- ОТ КЪДЕ МИНАТ ТРЕВА НЕ НИКНЕ.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩО БЕ ГОСПОДА ГИ ИЗБИРАТЕ ТИА ЧЕРВЕНИ Г-А КАТО НЕ ВЛИЗАТ ДА РАБОТЯТ.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама как така без имунитет. Зима идва, току виж настинали и ги пипнал грипът. После защо не ходели на заседания...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво стана с изявлевнията на Марешки, че няма да влиза в парламента от днес ако Валерката не е освободен? Или това изявление беше ий така като почти всиките му, само приказка да има.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данък имоти скача двойно. Никой не го разбра това защото го прокараха тихомълком между първо и второ четене! Оставка!!!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този имуните трябва да бъде премахнат за всички депутати. Както и субсидиите да се намалят на нивото на субсидиите в Германия.
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не се яви 3 пъти в залата и да го уволняват със забрана повече да заема държавни постове също да им вземат и мерцедесите и да ги пращат при Груевски, ***.