От другата страна: Полицаи свалиха каски в солидарност с протеста

Хората ги поздравиха с викове: "Българи юнаци", "Браво"...
15 ное 2018 09:00, Анисия Иванова
85

Полицаи свалиха каски в знак на солидарност към протеста в Перник снощи. Хората ги поздравиха с викове: "Българи юнаци", "Браво" и "Респект", а протестът беше прекратен, съобщава Bulgaria ON AIR.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът отново беше срещу високите цени на горивата. По данни на МВР той е преминал нормално и без ексцесии.

За поредна вечер вчера хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната. Освен в София и Перник протести имаше и в Стра Загора, Шумен, Бургас.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите. В София за 24-ти пореден ден протестираха майките на деца с увреждания.

Около 200 служители на жандармерията са командировани на различни места в страната заради протестите. До момента са изпратени допълнително екипи в Кюстендил, Перник, Благоевград и Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
31
 
12
 
! Отговори
До 46 преди 5 години
И какво по-точно означава протест относно "доходите на хората"? Протестрат защото какво? Някой им пречи да работят и да печелят пари ли? Някой им е сложил таван на доходите? Някой им пречи развиват бизнес? Доходите на всеки човек зависят единствено от неговите лични качества, доколко е образован, до колко е трудолюбов, до колко е амбизиран, предприевчив, разумен и т.н.
47
7
 
24
 
! Отговори
misira преди 5 години
Значи платените писачи на ГЕРБ са 2ма. Гледам, че и БСП са пуснали някакъв в съседната тема. Нали осъзнавате, че сте се продали на лоши хора за жълти стотинки? Вървите против народа си като подкрепяте тези измамници. Сега ще вземете някои лев, но след време няма да можете да се гледате в огледалото.
46
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До misiraИ като раздадеш пари на калпак, какво ще постигнеш? Днес ще раздадеш по 100 лв., утре ще имаш общество от убедени мързели, клиенти на социалната система, нищоправещи търтеи, в резултат на което в бюджета няма да има пари, държавата свещенната дойна крава ще обяви фалит и мързелите ще се самоизядадат.
45
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
34 - хората купуват "трошки" защото са бедни. Това - да налагаш такси върху трошките е андроповщина. не търсиш проблема - а повода. Дай финансови стимули на хората, които купуват нови коли. Ааааа, не искаш да даваш пари, а само да събираш....... ама иаче бюджета бил много социален.
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
коя револйюция в световната история не е станала заради доходи? Френската? Октомврийската?
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 42 - а според мен ЕДИНСТВЕНИЯТ разумен вид протест засяга доходите на хората.
42
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в България и да си много кадърен и можещ пак не можещ да станеш богат, ако не ни някой на някой. Мой познат ми довери, че има близка роднина учила на запад - върнала се с висше образование и прочие и никъде в провинцията не я наемат, защото трябва да й дадат висока заплата. познавам много такива случаи.
41
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
А министер мето,дали ще ги поздрави,с уволнение.
40
7
 
24
 
! Отговори
misira преди 5 години
Вместо да давате пари на писачи на коментари под новините, дайте ги за народа. Тука има няколко човека, които за по 20-30лв. на ден ще си счупят пръстите да тракат по клавиетурите, за да омаловажат протеста. Скоро ще изхвърчите и вие...
39
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да приема за сериозен протест свързан с данъци, доходи, цени на горива и т.н. Като се протестира, трябва да има разумна основа - да се индентифицира проблем и да се посочи неговото решение. Това в момента е една безумна глупост, тези хора нито знаят защо са там, нито знаят какво искат, още по-малко знаят как да го постигнат.
38
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в България се смята, че с мърморене, псуване, мятане и реване се става богат. Нека неудачните да си простестират, но да не пречат на нормалните заети хора, благодарение на които те съществуват.
37
20
 
14
 
! Отговори
българин преди 5 години
Браво , чичо , абсолютно си прав ! И аз мога да кажа хиляди неща на младото момче , като например , че в провинцията киселото мляко се продаваше само сутрин от 6.00 до 8.00ч. , а хляба само на обяд от 11.00 до 12.00 , а в месарския магазин имаше само кренвирши ( с хрущяли тях) , и то само в четвъртък !!!!!!!!!
36
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чичо Чичак,живал си дълго,но нищо не си разбрал!Аз съм с около 17-18 г. по-млад от тебе,та за това ти го казвам! Започнах работа през 85-та г. с около 450 чисто,а през 89-та получавах следно 800 лв.месечно на годишна база.Дори и по-късно,на опашки не съм се редил,редяха разни маниаци,които по принцип обичаха да се редят на такива,те създаваха и масовата психоза и се презапасяваха,все едно че утре света ще свърши.Е,не свърши...
35
6
 
13
 
! Отговори
ПЕРНИК-ЧЕСТ И СЛАВА преди 5 години
ИНТЕРНЕТ ПРИЗРАК-ИЗПЪЛЗИ ОТ ДУПКАТА СИ И НАПРАВИ НА ВСЕОСЛУШАНИЕ ТОВА, КОЕТО ПИШЕШ ТУК ЗА ХОРАТА НА ЧЕСТА ОТ ПЕРНИК, КОИТО СА ОТ МАЛКОТО БЪЛГАРИ ЗАЩИТАВАЩИ ПРАВАТА И ДОСТОЙНСТВОТО СИ!
34
9
 
38
 
! Отговори
Чичо до СЕГА преди 5 години
До 32 Аз съм на 70 години млади момко и съм видял и изпитал две и двеста.И съм почнал работа със 68лева заплата.Ти на мен не ми обяснявай кога сме живели СВОБОДНО И БОГАТОи кога си бършехме з ...ка с вестници И всички ,,успехи" на недоносчето,на Луканов и Виденов съм ги преживял.Тъй че на краставичар ,краставици не продавай пъпчиво мишле,ами питай мама и тате как са се снабдявали с млпяко за теб през ,,онази" зима ако си бил роден и как баба ти с 30 лв.пенсия е живяла,,по добре".
33
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е ясно...въпрос на време е...
32
17
 
8
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Рая и протести цирк от 1990 та до сега
31
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Перник разбирам... То там не са хора и е нормално.Но хайде сега, кажете и кой купи 10000.дули в София. Да маршируват и как един не се изцепки, че са го купили?
30
8
 
45
 
! Отговори
сега преди 5 години
До чичоПротестират за да живеят по добре и такива мишки като теб,ясно мишле....
29
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28Да, парчета казвам. И не си мисли, че ако някой има пари, то и той не иска промяна. Аз същ си докарва добри доходи, но това не означава, че не ми е писнало от мизерията и глупостта, която е наложена над тази държава. И не, не съм "частник".