От другата страна: Полицаи свалиха каски в солидарност с протеста

Хората ги поздравиха с викове: "Българи юнаци", "Браво"...
15 ное 2018 09:00, Анисия Иванова
85

Полицаи свалиха каски в знак на солидарност към протеста в Перник снощи. Хората ги поздравиха с викове: "Българи юнаци", "Браво" и "Респект", а протестът беше прекратен, съобщава Bulgaria ON AIR.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът отново беше срещу високите цени на горивата. По данни на МВР той е преминал нормално и без ексцесии.

За поредна вечер вчера хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната. Освен в София и Перник протести имаше и в Стра Загора, Шумен, Бургас.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите. В София за 24-ти пореден ден протестираха майките на деца с увреждания.

Около 200 служители на жандармерията са командировани на различни места в страната заради протестите. До момента са изпратени допълнително екипи в Кюстендил, Перник, Благоевград и Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
13
 
! Отговори
факт преди 5 години
Това не е солидарност а тактически ход за да се ботуши недоволството и май е минал номера....
27
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На един приятел му пратиха актот после от е протести. Компанията му протестирала, полицаите питки кои са те я момчета и СЕГА им пратени актове. Ама моя човек е в САЩ лятото до сега. А въвшрви разбирай... Може да се е портнал.
26
1
 
21
 
! Отговори
ПАРЧЕТА КАЗВАШ.. преди 5 години
До АнонименКогато едно ПАРЧЕ кара хубава кола е ПИЧ и готин в очите на другите,но когато слезе от нея си е СЬЩОТО ПРОСТО ПАРЧЕ с голямо его.С колите се хвалим значи..
25
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! За пръв път ви е, но беше крайно време да се сетите, че протестите са и за вас !
24
37
 
20
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Какъв протест бе!? Какъв протест с тези бръснати събирани от стадионите и фитнес залите? Когато идват избори и автоматично се вади скелета от гардероба под надслов - "протест срещу високите цени на горивата". Участниците са едни и същи - хората на Ториното, Нощните Вълци, агитките, и няколко полезни , които са там без да им се плаща. Стаахте смеши вече. Ако искахте да се промени нещо с монопола на горивата, да бяхте отишли пред централата на БСП и Лукойл.
23
29
 
15
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Ами те,, протестиращите" бяха 20-30 души .И за какво точно протестират?Май и те не знаят.
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни свалят каски, но други по нареждане на началниците извършват политически репресии.Политическите репресии от блозкото минало са реалност. Във фейсбук има видео на една Българска майка Anita Hristova от Самоков как милиционерите и връчват предупреждение за това че синът и е споделял статуси за протести в социалната мрежа.
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе всички гербави ли изговаряте и пишете "пръстове"?Наистина сте неграмотни!
20
22
 
11
 
! Отговори
James преди 5 години
"Имаше 2 парчета с хубаво коли. Останалите бяха 10-20годишни трошки"Благодаря за информацията, значи ситуацията е ясна - организират ви кръговете около политическите партии с лъскавите коли (толкова са нагли, че дори не се крият), а останалите 20-30 учстника се събират от финтес залите и футболните агитки. Това ви е протеста. Така беше и февруари 2013, така е и сега. Тогава идваха изборите, сега пак идват избори, но за европейски парламент. Нинова просто иска да използва ситуацията.
19
16
 
12
 
! Отговори
Критик преди 5 години
Театрото продължава, само дето не разбрах кой написа сценария?
18
2
 
12
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
По заповед на ръководството на МВР служителите записват най-малко по 20 лица и след това пишат докладни и викат лицата в РУ и им съставят АКТ
17
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гоуем протест... Преброих 20 души и то приличаха на футболна агитка.
16
16
 
22
 
! Отговори
варна преди 5 години
Чуден протест съставен от хора с качулки, маски и показващи средни пръстове. ПОчти ще повярвам, че не е платен от другарката. НЕка е безплатен бензина, и тока, водата и тя... Протеста не е за корупция и за лошите бизнес условия, а за бензин. Ама то си е така... селската революция, без която комунизма нямаше да е факт. Няма само трудови хора в БГ
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До JamesИмаше 2 парчета с хубаво коли. Останалите бяха 10-20годишни трошки, дето днес не струват и 10000 лева, а повечето бяха с цен до 5000. Толкова богатство и разкош на едно място, та да не повярва човек.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пичС граждани, подобни на тебе, не ни трябват ***.
13
14
 
20
 
! Отговори
James преди 5 години
"Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната"Тия с джиповете за по 100К лева, които водят колоната по магистралите, и те ли протестират срещу лошите условия за живот? Искат мазерати и ферари?
12
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалък опит, на някой полицай, да му рязцепят главата (Все пак е Перник - насилието там е ежедневие) и да ги намлатят яко.
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ушевите треперят от страх да не емигрират и малкато останали данъкоплатци, скоро и гащите ще си свалят като ги оставят хората със със небесно-сивите и политиците хахаха ще се почувстват като в ивицата Газа.
10
14
 
17
 
! Отговори
XxX преди 5 години
Значи е София пребиваме хората когато протестират, ама в Перник е друга работа ... там са наши хора, така ли? Аххх, ***-мицата ви селка и проста, ушеви. Скачате според тоягата и каквото ви наредят. Когато Нинова организира протест и полицията козирува. Време е за крайно дясна диктатура в стил - Поночет, и месечни чистки на стадиона.
9
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпи ли са ви горивата, че те ако са ви евтини как ще си купите ел-коли от Германия да не би да искате Германия да фалира. Я гледайте танте Меркел какъв доклад ще ви издокара сега за мръсния въздух за да си купите нови ел-автомобили, русофобството е психическо заболяване, ама като имате излишни пари дайте ги на немците и пащайте данък след данък и купувайте вече сте се превърнали във консуматорска безлична биомаса неспособна да създаде нищо и да живее само от кредити и подаяния.