От другата страна: Полицаи свалиха каски в солидарност с протеста

Хората ги поздравиха с викове: "Българи юнаци", "Браво"...
15 ное 2018 09:00, Анисия Иванова
85

Полицаи свалиха каски в знак на солидарност към протеста в Перник снощи. Хората ги поздравиха с викове: "Българи юнаци", "Браво" и "Респект", а протестът беше прекратен, съобщава Bulgaria ON AIR.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът отново беше срещу високите цени на горивата. По данни на МВР той е преминал нормално и без ексцесии.

За поредна вечер вчера хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната. Освен в София и Перник протести имаше и в Стра Загора, Шумен, Бургас.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите. В София за 24-ти пореден ден протестираха майките на деца с увреждания.

Около 200 служители на жандармерията са командировани на различни места в страната заради протестите. До момента са изпратени допълнително екипи в Кюстендил, Перник, Благоевград и Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
59
 
! Отговори
чичо Скруч преди 5 години
"Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната."Протестите не трябва да спират в никакъв случай. Днес в ***.бг видях обява за работа, в която предлагаха заплата от 280 до 500 лева нето!!! Кой мaлoумник си позволява да дава заплата, която е ПОД ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА минимална 510 лева. Такъв работодател трябва да бъде съден за неспазване на закона.
7
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста дълго време Баце неглижира държавата, гледа само къщето в Барселоната, време е да му се потърси сметка. Тоя плешивия от КНОПОКИ кога ще влезе в Лукоил?
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А така - всичко с фиксирани цени. Цена на бензина 0.80 лв. за литър; цена на сиренето - 2.65 лв.; цена на хляба 0.34 лв.; яйце - 0.10 лв. И ще настане изобилието. От време на време корекции на цените по време на пленуми.
5
15
 
27
 
! Отговори
браво преди 5 години
Само поздравления за полицаите !! И те са срещу боковото управление ,но работата им е такава !!!
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да не станете жертва на каквото и да е престъпление, стойте на страна от ушевите. Слухтят, дебнат, правят се на добронамерени и близки, докато не ви забият нож в гърба. Това са *** които нямат място в обществото. Само кражби, далавери и престъпления, са им в потомствените кухи кратуни. От векове се знае, че от който нищо не става, го вземат за кияк в милицията.
3
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не споменавате протеста във Варна, който беше един от най-многолюдните?
2
16
 
22
 
! Отговори
XAXA преди 5 години
Елементарен трик за деескалиране на ситуацията. Онея си мислят, че някой ги подкрепя еле па, че полицията минала на техна страна. Смехурковци.
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pitayte bay Doncu zashto se uvelichi cenata