26 дни протести след едни "уж болни деца": Валери Симеонов хвърли оставка!

Вицепремиерът е депозирал оставката си в Министерски съвет
Обновена: 16 ное 2018 21:25 | 16 ное 2018 19:38,
750
26 дни протести след едни "уж болни деца": Валери Симеонов хвърли оставка!
Снимка: Булфото

Вицепремиерът Валери Симеонов хвърли оставка преди минутки. Той е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Оставката на вицепремиера идва след няколко седмици протести, предизвикани от изказването на Симеонов, с което той нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

Още по темата

"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях", бяха точните думи на Валери Симеонов.

Решението за оставката му е взето от коалицията "Обединени патриоти". Цял следобед лидерите Красимир Каракачанов - на ВМРО, Волен Сидеров - на "Атака" и самият Валери Симеонов - на НФСБ, са заседавали по темата.

Валери Симеонов е роден 14 март 1955 г. в град Долни чифлик, област Варна в семейство на Симеон Балевски, военен (запасен полковник от армията) и учителка.

Завършва електроинженерство във ВМЕИ – София. Започва работа по разпределение като помощник технически ръководител в "Трансстрой", след това работи в отдела по реконструкции на Летище Бургас и в кораборемонтния завод "Драгни Недев".

Синдикален лидер на КТ "Подкрепа, един от основателите на СДС – Бургас.

През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната телевизионна мрежа в жилищен комплекс Меден рудник.

След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия "Атака" за председател на общинския съвет в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, като става председател на общинския съвет.

През януари 2009 г. подава оставката си, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в ж.к. Меден Рудник.

През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветника от "Атака" напуска партията, те посочват че "не припознават в действията на парламентарната група на Атака двадесетте принципа и цели на партията, заради които те са влезли в местната власт". Оттогава прекъсва и контактите си със своя кумец Волен Сидеров.

На 17 май 2011 г. е сред тримата учредители на политическа партия "Национален фронт за спасение на България". През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти. Председател на ПГ на "Патриотичен фронт" в 43 Народно събрание.

На 10 юни 2016 г., след седем години пауза, Валери Симеонов се среща с Волен Сидеров за сближаване на позициите и заедно с ВМРО-БНД  участват с за обща кандидатура на трите партии за президентските избори през 2016 г.

На 4 май 2017 г. е избран за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика в третото правителство на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
628
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 679Не са две, цял свинарник е.
627
7
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Още една седмица и са фалирали майките!Идва студ, идват минусови температури!!!Идва време за ядене и пиене!!!Агент Ървин Бенет!ЦРУ!!!
626
3
 
6
 
! Отговори
Швед преди 5 години
Добро утро едно прасенце отиде в кланицата, остават още две прасенца и една голяма сви.ня ...
625
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали се извини , какво искат още от него. Ще му останат токове от тези майки.
624
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 667 Бад КомпотаниПърч - работя по 12 часа на ден и съм от онези "високоолатените" с 2000 лева заплата (смях в залата) и ИСКАМ ПО-ДОБЪР СТАНДАРТ. Това, че и разни хулигани го искат, просто означава, че хора от всички слоеве на обществото искаме едно и също. Папуняк!
623
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези кресливи майки такъв шут му биха на валерката, въпреки че се извини, че години ще го сърби отзад.
622
2
 
7
 
! Отговори
Deadly Company преди 5 години
До Bad CompanyЩе се погрижиме за теб
621
10
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Червените *** по цял ден спамят из нета.........Баси и медиите а?
620
2
 
5
 
! Отговори
теляк преди 5 години
До 667 Bad CompanyТи наистина търсиш някой да те почеше, сърбежът ти е голям
619
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да скрие презрението си към народа и да се направи на грижовен. Така правят политиците .
618
6
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Футболни агитки с хулиганчета дето работа не са пипнали блокират магистралите и реват за "по-висок стандарт"..........Баси и протеста а?
617
6
 
7
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Майки с мотори Харлей , недоволен от цената на бензина с Г-класа с руска регистрация...... Баси и протеста а?
616
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов не можа да си даде сметка, че не може да бъде нагъл и безмилостен към хората , за които уж се грижи.
615
7
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Майките сега искали реформа!!!Каква реформа???Луди ли са!!!Те само взимат и са в тежест на бюджета и на обществото!!!Реформират се системи, независимо социални,икономически или администрации и други, които са обществено полезни, така че да бъдат по-ефективни и по-полезни за хората!Те само усвояват от бюджета, и трябва да бъдат благодарни, че им дадоха повече пари и ще вкарат закон!!!Какви реформи, какви пет лева???Агент Дейвид Комароу!ЦРУ!!!
614
4
 
6
 
! Отговори
The Big Щепсел преди 5 години
Това е елементарна сделка ,с която правителството си купува няколко месеца и се стреми да излъже народа,че се вслушва в неговите искания ...а за В.Симеонов -това е просто изпълнение на нареждане и нищо повече...
613
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам какво неточно е казал - тези майки са същите като просякините с упоени бебета едно време! Само дето не им се занимава да просят на дребно а ходят да малтретират държавата. Раждат на по сто години *** а после протестират - трябва просто да има застраховка за такова дете и така...
612
5
 
17
 
! Отговори
65 преди 5 години
Нещо не разбирам ,защо играят хоро тези жени?И със изчезването на Симеонов ,какво ще се промени?
611
12
 
11
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Гадна и мазна физьономия като на Бойко
610
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ при НДСВ. На заслужилите подарък райран костюм още за нова година.
609
9
 
22
 
! Отговори
ЩО САМО ТОЗ преди 5 години
НАРОДА ЧАКА ОСТАВКАТА И НА БОРИСОВИЯ НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА НА ТЕЗ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ С ОСТАВКА НА ТАТАРИНА ГЕРБ В ЗАТВОРА И ВСИЧКИ КРАЛИ 30Г. ВСИЧКИ ОБОГАТИ ЛИ СЕ И РЯЗАЛИ ЗАВОДИ НА СКРАП.