26 дни протести след едни "уж болни деца": Валери Симеонов хвърли оставка!

Вицепремиерът е депозирал оставката си в Министерски съвет
Обновена: 16 ное 2018 21:25 | 16 ное 2018 19:38,
750
26 дни протести след едни "уж болни деца": Валери Симеонов хвърли оставка!
Снимка: Булфото

Вицепремиерът Валери Симеонов хвърли оставка преди минутки. Той е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Оставката на вицепремиера идва след няколко седмици протести, предизвикани от изказването на Симеонов, с което той нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

Още по темата

"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях", бяха точните думи на Валери Симеонов.

Решението за оставката му е взето от коалицията "Обединени патриоти". Цял следобед лидерите Красимир Каракачанов - на ВМРО, Волен Сидеров - на "Атака" и самият Валери Симеонов - на НФСБ, са заседавали по темата.

Валери Симеонов е роден 14 март 1955 г. в град Долни чифлик, област Варна в семейство на Симеон Балевски, военен (запасен полковник от армията) и учителка.

Завършва електроинженерство във ВМЕИ – София. Започва работа по разпределение като помощник технически ръководител в "Трансстрой", след това работи в отдела по реконструкции на Летище Бургас и в кораборемонтния завод "Драгни Недев".

Синдикален лидер на КТ "Подкрепа, един от основателите на СДС – Бургас.

През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната телевизионна мрежа в жилищен комплекс Меден рудник.

След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия "Атака" за председател на общинския съвет в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, като става председател на общинския съвет.

През януари 2009 г. подава оставката си, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в ж.к. Меден Рудник.

През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветника от "Атака" напуска партията, те посочват че "не припознават в действията на парламентарната група на Атака двадесетте принципа и цели на партията, заради които те са влезли в местната власт". Оттогава прекъсва и контактите си със своя кумец Волен Сидеров.

На 17 май 2011 г. е сред тримата учредители на политическа партия "Национален фронт за спасение на България". През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти. Председател на ПГ на "Патриотичен фронт" в 43 Народно събрание.

На 10 юни 2016 г., след седем години пауза, Валери Симеонов се среща с Волен Сидеров за сближаване на позициите и заедно с ВМРО-БНД  участват с за обща кандидатура на трите партии за президентските избори през 2016 г.

На 4 май 2017 г. е избран за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика в третото правителство на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
568
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бях напълно безсъвестен, алчен крадец щях и аз да се наредя на гербавата софра...Ама не мога. Не съм достатъчно нагъл.
567
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"От десет години на всички избори гладувам само за Бойко и ГЕРБ."Брат, ти засрами Босия бре! 10 години гладуваш! Бравос!Ами не искаш ли вече да хапнеш нещо? Иначе си прав-и народът гладува от десет години, именно заради Бойко и Герб!
566
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси...Аз си мислех, че сме имали водачи като Крум, Симеон, Калоян, Иван Асен ll, пък то...гербавият *** ми отвори очите, че Боко Сикаджийската Мутра бил най-великият в цялата ни история!Хвала!
565
1
 
3
 
! Отговори
pomak преди 5 години
Super
564
4
 
2
 
! Отговори
Ц.ц преди 5 години
Сега само дръпни юздите на Ц.ц. да не говори и може и да се закрепиш!
563
20
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
От десет години на всички избори гладувам само за Бойко и ГЕРБ. Дори да съм имал и малки колебания след ези нагласени протести реших че и следващите десет години ще дам гласа си за Бойко. Никога няма да го смените освен ако той сам не рече да си тръгне. Ще остане завинаги като най-великия държавник в цялата българска история. Факт.
562
2
 
10
 
! Отговори
до 575 преди 5 години
Това ,че ни ти харесвам партията не означава, че симпатизирам на тези които си изброил ,опитвате се да разделяте, тези които са против ГЕРБ --- са за БСП...между партиици които са си останали в партията и такива които са се пребоядисали не правя разлика ,но има хора които твърдят ,че вторите са по-лоши.
561
10
 
2
 
! Отговори
Футболен фен преди 5 години
Сменят ли Бойко ще вземат Армията на Гришата. До червените фенове - вие си знаете кого да подкрепите.
560
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като сте тръгнали да сменяте Бойко помнете Станишев, Орешарски, Доган и Пеевски. Това ни чака ако Бойко падне. Затова всички задружно да се съберем на контрапротеста утре.
559
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгнихте вече, гербави!Оставка!
558
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"полувината" само тиняк, завършил гербавото училище във Вършец, съученик на Цвъко Бездомното, може да го напише!
557
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Получавам душевен оргазъм като гледам троловете на Тиквуний как се гърчат , предусещайки края .
556
8
 
21
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Валери Винкела Симеонов е олицетворение на тая власт - нагъл, безпардонен прoстак с много власт и пари.Ако тоя е български националист при следващото преброяване ще се пиша ескимос.Срам ме е от такива "патриоти" като Винкела, които вместо да затварят заведения в ромските махали, затварят такива на етническите българи по морето.От такива "родолюбци" нямаме нужда.Те са новите еничари !
555
4
 
10
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Оставкааъ в пакет.
554
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българския народ е много докачлив, и не обича да му се казва истината!Валери Симеонов в много от изказванията си е прав!Никой не може да ме убеди ,че поне полувината от протестиращите майки с деца не бяха платени протестъри!БГ-общество е едно от най-пропадналите в Европа състоящо се предимно от безморални индивиди които само искат ,а не се поглеждат какво претставляват!
553
4
 
25
 
! Отговори
eve1 преди 5 години
Хайде пък скоро и други министри!
552
3
 
5
 
! Отговори
Полумандатник преди 5 години
Така, така просто баце цели да остане сам и да има претекс да ърли пешкира!
551
4
 
11
 
! Отговори
Патреот преди 5 години
Добра новина. Сега и Шкембето Агент Иван да подава оставка
550
4
 
22
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ГЕРБ махайте се живи докато още можете ,народен ултиматум!После незнам!
549
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко-тиквата би си отрязал и двете ръце само и само краденето да продължи СЕГА !!!Или както е казал поета:КрАжбАта безмилостно жестока.КрАжбАта както казват, е епична.Аз паднах. Друг ще ме смени и... толкоз.Какво тук значи някаква си личност?!Поздрави на наивниците.