Петров не казал "ненормални деца". Фалшива новина!

Депутатът се отрече от думите си, казани пред "Дарик"
Обновена: 16 ное 2018 10:27 | 16 ное 2018 10:23, Камелия Цветанова
68
Петров не казал "ненормални деца". Фалшива новина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

НФСБ излезе с официална позиция след скандала с депутата от политическата сила Петър Петров, който пред Дарик радио обяви, че децата с увреждания трябва да бъдат отглеждани в специални домове, а след това отрече да е казвал такова нещо.

"Тези деца, е моето дълбоко убеждение, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти", твърди той.

В аудиозапис, качен на сайта на радиото, Петров добавя, че е "виждал това чудо, как тези деца, ненормални във всяко едно отношение, как изнасят концерти, как рисуват" в един завод за телове до Мездра, чието име не може да се сети.

Още по темата

Няколко часа по-късно Петров се отрече от думите си: "Изобщо не съм казвал, че децата с увреждания трябва да бъдат оставени в домове, за да могат майките им да работят".

От НФСБ пък коментираха, че това е опит да се създаде фалшива новина.

В позицията на партия се казва: "Грижата, отговорността към децата с увреждания е обща – тя е както на семейството, така и на държавата, както на близките, ката и на специалистите".

"Споделяйки усилията на семейството, не подценявайки родителската грижа към всяко едно дете с увреждане, смятаме, че специалистите са тези, чиито квалифицирани услуги спомагат за неговото по-добро развитие. За нас това е отговорната позиция към децата с увреждания – а именно общата грижа на семейството, но и на държавата към тях", допълват от НФСБ.

Според депутатите на Валери Симеонов всичко останало било търсене на евтини спекулативни внушения и насаждане на напрежение в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези майки на деца с увреждания прекалиха. Държавата и българското общество според силите си дава парична помощ и издръжка , както и съчувствие и грижа за тези НЕ виновни за телено- психическото си състоянието деца. Тези майки, ако са майки, би трябвало най-накрая да се кротнат . 150 милиона лева допълнително ще отидат за тях, и общо взето изискванията на тези майки са изпълнени от страна на Държавата. Тези майки НЕ са единствените майки и жени в тази Държава.
30
4
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Не желая да ползвам каквито и да е социални помощи г-н ревлив ***, нито за себе си, нито за децата ми, аз човек с достойнство, за разлика просяк като теб. И два лева данък да плащам, не желая те да отиват в джоба на търтей, държавата не е благотворителна организация! Не желая с мойте данъци да се стимулира мързела, простотията, посредствеността и либерастката лицемерна милозливост.
29
0
 
11
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Не се обяснявай всички знаем какво е отношението на НФСБ и Валерката към проблема
28
3
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 5 години
Братко, аз побеснявам, че такива се пишат за патриоти! А аз да не съм патриот! Розовобузият шкембо го величаят "воевода"! И името на партията му е небългарско! Представи си в някоя страна да има партия с включено название на територия извън тази държава! Не знам нито един пример. Ами скандалният Валерка? На мен ми прилича на черкезин, а и поведението му е като на черкезин! Волен? Бояджия, скандалджия, прави се на русофил, без да е такъв. Всичкото това - вън! Явно Симеонов държи Б.Б. за орхчетата
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Peevski(Doganovi)medii
26
6
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 5 години
Абе работнико, не знам и не се интересувам, какви данъци плащаш! Но надали са големи, като гледам в какъв час пишуркаш тук, надали се скъсваш от работа. Аз също съм данъкоплатец, а пропо.А сега си представи, ако си в размножителна възраст, че ти провряка някое отроче с физически дефекти! Или се хлъзнеш, паднеш и ти се случи лезия на гръбнака и останеш цял живот на количка. Не ти го желая! Само питам - моите данъци разрешаваш ли да се използват за твоите или на отрочето ти лечение, помощи, асист
25
8
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Да изкажеш мнение, да предложиш реформа в интерес на обществото, да кажеш истината явно вече е забранено, цензура и ревливо-мърмореща инквизиция. Това се превръща в пълзяща диктатура, левите либерастки търтеи със сила, заплахи и подмолно-манипулативни методи, прокарват всевъзможни деградантски закони, на гърба на заетите хора, които вече нямат глас, нямат право нито на мнение, нито на позиция, те имат правото само да търпят гаври и да работят, за да може търтеите да си живуркат качествено.
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каза го, чухме повторението по ТВ. След това се отметна! И нас ни представляват и управляват такива лъъжци и неггодници!
23
14
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Много писнаха такива ревливи женички като теб - защо пък аз като данъкоплатец да съм длъжен да отглеждам който и да е било до живот, да му осигурявам прислужница и забавления в центрове? И човек над 18, че и по-рано за мен, не е дете, а пълнолетен човек. Това кой къде живее, къде работи, колко изкарва и т.н. си е лично негов проблем, не на обществото. В България всички бягат от лична отговорност, създали деца, обществото да плаща за тяхното оглеждане, даваш му пари, никаква благодарност!
22
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво пък толкова е казал този Петров? Напълно е прав за мен, тези деца са специализирани домове, те не са нормални, това е обективната истина, останалото са някакви хипи-*** либерастки простотии, заряване на главите в пясъка. Пари на калпак е злоупотреба, недопустима деградантска практика.
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сведение на аудиторията,това ми е последният коментар за трите кресливи майки с увреждания !
20
0
 
11
 
! Отговори
Гоуем смех преди 5 години
Че той и Волен искаше оставката на Симеонов, пък сега когато Баце му прехвърля топката, щот бил подписал "коалиционни споразумения", го извъртя че бил "отговорен" и неможело да се "разтуря седенката"...т.е въртим дупетата на къде ни е изгодно!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснах си Сигнал. Най ме кефи "СБОГОМ".....патреоти!
18
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кой нормален ще си зареже дете с увреждане и ще тръгне нощите като шемет да сваля првителството, което му даде помощи и привилегии които и в най-развитите страни си мечтаят !?
17
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че политиците трябва да отказват вече да коментират темата "майки на деца с увреждания", когато ги канят от медиите. Исканията на майките са изпълнени, останалото не е необходимо да се коментира повече. Иначе вече се вършат какви ли не манипулации от БСП и подобни, за да се предизвиква напрежение, па а дано, белким се докопат отново, поне за малко, до властта. И а дано успеят да ни спънат за Шенген.
16
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТЕЗИ И ОТ МАЙКИТЕ СИ ЩЕ СЕ ОТРЕКАТ САМО ДА СА НА ВЛАСТ!
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез от НФСБ истински патриоти ли са или фалшиви, как може да има 3 патриотични партии колко вида патриоти има ?
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говорят каквото им дойде на устата, после се отричат от думите си. И го правят пак и пак... Вече се питам нарочно ли го правят, да дразнят?
13
13
 
16
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Е, нормални ли са децата -касички???? Все едно аз да се обидя, ако някой ми каже, че съм стара....е стара съм. И, за друго е прав: В белите държави децата с увреждания се водят в дневни центрове, където различни специалисти се занимават с тях, има и медицински персонал . Родителите на децата ходят на работа и плащат част от парите за издръжката на дневните цетрове....а не стоят по градинки, не пият, пушат, издържат и хранят с парите, които се отпускат за болните им деца...от нашите данъци.
12
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като децата им са нормални, защо искат пари за тях?