Цветанов: Оставката на Симеонов не "счупва" коалицията!

Този акт ще успокои обстановката, убеден е зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 17 ное 2018 15:46 | 17 ное 2018 10:48, Елка Василева
259
Цветанов: Оставката на Симеонов не "счупва" коалицията!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява, настоя председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Този акт ще успокои обстановката и ще можем да се върнем към по-нормална среда на работа. Когато има напрежение, не е толкова продуктивна законодателната и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно", подчерта той.

По думите му в случая няма риск за голямата коалиция, защото Симеонов сам е взел решението за оставката си – без натиск от страна на ГЕРБ

"В последните няколко дни самият той е имал такива изказвания в по-тесен формат. Казвал е, че за него властта не е всичко и би приел да подаде оставка", обясни Цветанов пред bTV.

Още по темата

Какви са изводите от случилото се?

"Трябва да бъдем много по-обединени и по-обрани в изказванията си (…) От умора или от емоция може да изпуснеш една дума, но тя да се окаже фатална", посочи Цветанов.

"Не очаквам предсрочни избори, разколебаване и връщане в периоди, които знаем какъв беше дефицитът и наследството на БСП", коментира още той.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че в следващите дни първо НФСБ трябва да предложат в рамките на "Обединени патриоти" вариант за вицепремиер.

След като в малката коалиция се обединят около конкретно име, то ще бъде обсъдено и с ГЕРБ.

Цветанов не пожела да коментира информациите за влизане в кабинета на Явор Нотев, Борис Ячев или дори Волен Сидеров.

"Има една организация, която беше създадена за тези протести – желание на БСП, на президента Радев, на някои от извънпарламентарните партии това да е възможност да се търси оставка на правителството (…) Реваншът е на избори", категоричен беше Цветанов, който посочи, че управляващите ще изпълнят ангажиментите си към майките на деца с увреждания.

"Ако погледнем финансовите показатели на страната и цените, ако съпоставим 2013 г. есента и сега, разликата е в предимство на сегашното управление – възнагражденията са по-добри, а цените са по-ниски", категоричен бе той.

Цветанов нападна президента Румен Радев, като определи изказванията му от последните дни като "безотговорно поведение на държавен глава, който се стреми да е обединител на нацията".

Бившият силов министър припомни, че президентът е имал възможността да състави "еднолично правителство%, което обаче е вкарвало по-малко приходи в хазната, а в медиите е имало "съмнения" за голям разход в областта на отбраната.

"Мога да кажа на г-н президента, че когато беше в Министерството на отбраната, съм бил вицепремиер и министър на вътрешните работи и дадох живота си, за да има реални политики в борбата с престъпността (…) Този човек не може да дава морални оценки за политическото състояние в страната", заяви Цветанов.

Той все пак изрази задоволство от предстоящата среща между държавния глава и премиера Бойко Борисов. Цветанов обаче не пропусна да отбележи, че за 2 години Радев е имал достатъчно възможности да се запознае с управленската програма на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал Радев беше единствената надежда на хората и от страх,да не поиска народа Радев да вземе властта,според Афера сте му сложили свой човек там "Цветлин Йовчев",за да провалите и президента,за да служи на вас!Варвари!
176
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо изгонихте немската ЕВН от южна България?Осирате се навсякъде!Некадърници!
175
0
 
11
 
! Отговори
Емигрант преди 5 години
Оставката на Симеонов е очевиден резултат от сделка с ДПС, вероятно подпечатана днес на срещата Карадайъ - Цветанов, след която от ДПС отново повториха ултиматума си "или оставка на Симеонов, или избори". До вчера Борисов уверяваше, че една оставка на Симеонов може да доведе до "счупване на конструкцията" на управлението и "правителството да падне". Сега явно вече жертването му се е оказало част от откупа за Доган. Дали сделката е за още време на власт или е за това как ще изглежда следващо управление - ще видим съвсем скоро. Едно е сигурно - днес Борисов направи още една крачка към все по
174
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нали щеше да я счупи нали беше гайката която ако падне пада и правителството -сега вече не е така кога стана така когато се надигна вълната от всеобщо недоволство .Ами това раздаване на 40лв за пенсионерите тези от които са и моите родители с 40г трудов стаж и пенсия от 230лв защото са попаднали в такъв период на изчисляване ами преизчислете пенсиите -Призовавам всички да им върнат тези пари те са унижение -Докога ще ни унижават-тези които им изкарваме заплатите -те нищо не произвеждат
173
1
 
14
 
! Отговори
Народа преди 5 години
Една дума за гЕРБ - ОСТАВКА!!!Ако искат втора - ЗАТВОР!!!
172
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига, бе! Нали при оставка на Симеонов щеше да се срути небето, щеше да настъпи апокалипсиса.
171
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под думата "управление" за 30 години българските политици доказаха, че разбират едно - да продават интересите на България. Колко ли е мизата? Явно е много висока при толкова свръхбогатство вече.
170
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е,че хората не ви дишат!Нищо освен насилието,ви държи на власт,насилие над собствения си народ.
169
0
 
7
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Стига с тая мантра обединител.Такова животно няма.
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Масонът и библиотекарят Цветлин Йовчев, който Цацаров спаси от арест по аферата Червеи последната му мръсотия!Цветлин Йовчев, който овъртоли и провали целия ДАНС, който провали Орешарски още тогава написахме, че щом Цветлин Йовчев е вътрешен министър на това правителство, с него е свършено от първия ден, и точно така се случи.РАДЕВ, РАДЕВ, ПИШИ СЕ БЕГАЛ, С ТОЗИ СЪВЕТНИК! ЯЗЪК ЗА ЕНЕРГИЯТА НА ХОРАТА, КОИТО ТЕ ХАРЕСВАХА! С ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ, РАДЕВ, НАПРАВО СЕ САМОУБИ!",цитат от Афера
167
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този от снимката когато го видя правя две асоциации, раирани дрехи и затвор.
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП и ГЕРБ са за затвора, както и всички управлявали през последните 30 год.
165
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 169Ами тези реформи, които ГЕРБ 10 години протакваха, тези реформи, които беше започнал Христо Иванов - съдебната реформа, от която ГЕРБ се уплашиха, защото е важно за тях да пазят статуквото на олигарсите. И после той безсилен подаде оставка. Лъжите на ГЕРБ вече ги виждаме, да, правят по нещичко, по малко, колкого да не е без хич, но не е достатъчно и е толкова мудно, че изостанахме и вече сме последни в ЕС. А БСП не са решението. Само коалицията "Демократична България" е, но българинът още
164
1
 
15
 
! Отговори
Х преди 5 години
А тоя къв бандит е !!!
163
3
 
17
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Най-хубавото от цялата работа е, че Борисов ще го отнесе. Всеки път, когато турат, Борисов да "управлява" хората се спукват от протести, защото Борисов е тотален некадърник.
162
1
 
9
 
! Отговори
До 189 преди 5 години
Поплювко ако си мислиш че правиш услуга на гърбавите с глупостите които плештиш давай смело.
161
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, много обичам да ги гледам и да им се радвам на олиго...фр.нията.А най-обичам като изтипосат това недоразумение на снимката да дава акъл.Колкото по-често го дават, толкова по-добре за България. Има мозък колкото да не падне като ходи. И му личи отдалече.
160
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен до Странджа преди 5 години
Странджо ГЕРБ наистина са пътници но искрено се надявам за централния Софийски затвор. После ще издирим и такива като теб кото тролят за хунтата ГЕРБ.
159
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много обичам разни кандидати за 4-ти километър и Карлуково да дават дефиниции за БСП.Гледайте си епикризите, че вече и антидепресанти не ви действат.
158
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, как ще я `счупи` нефелната коалиция. Тия и да измрат от гроба ще викат - `Стабилни сме! Стабилни сме!`Ще се държат като кърлежи един за друг , иначе уйде коньо у ряката - край с баници и лапачки, край с еврофондове и офшорки.