Цветанов: Оставката на Симеонов не "счупва" коалицията!

Този акт ще успокои обстановката, убеден е зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 17 ное 2018 15:46 | 17 ное 2018 10:48, Елка Василева
259
Цветанов: Оставката на Симеонов не "счупва" коалицията!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява, настоя председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Този акт ще успокои обстановката и ще можем да се върнем към по-нормална среда на работа. Когато има напрежение, не е толкова продуктивна законодателната и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно", подчерта той.

По думите му в случая няма риск за голямата коалиция, защото Симеонов сам е взел решението за оставката си – без натиск от страна на ГЕРБ

"В последните няколко дни самият той е имал такива изказвания в по-тесен формат. Казвал е, че за него властта не е всичко и би приел да подаде оставка", обясни Цветанов пред bTV.

Още по темата

Какви са изводите от случилото се?

"Трябва да бъдем много по-обединени и по-обрани в изказванията си (…) От умора или от емоция може да изпуснеш една дума, но тя да се окаже фатална", посочи Цветанов.

"Не очаквам предсрочни избори, разколебаване и връщане в периоди, които знаем какъв беше дефицитът и наследството на БСП", коментира още той.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че в следващите дни първо НФСБ трябва да предложат в рамките на "Обединени патриоти" вариант за вицепремиер.

След като в малката коалиция се обединят около конкретно име, то ще бъде обсъдено и с ГЕРБ.

Цветанов не пожела да коментира информациите за влизане в кабинета на Явор Нотев, Борис Ячев или дори Волен Сидеров.

"Има една организация, която беше създадена за тези протести – желание на БСП, на президента Радев, на някои от извънпарламентарните партии това да е възможност да се търси оставка на правителството (…) Реваншът е на избори", категоричен беше Цветанов, който посочи, че управляващите ще изпълнят ангажиментите си към майките на деца с увреждания.

"Ако погледнем финансовите показатели на страната и цените, ако съпоставим 2013 г. есента и сега, разликата е в предимство на сегашното управление – възнагражденията са по-добри, а цените са по-ниски", категоричен бе той.

Цветанов нападна президента Румен Радев, като определи изказванията му от последните дни като "безотговорно поведение на държавен глава, който се стреми да е обединител на нацията".

Бившият силов министър припомни, че президентът е имал възможността да състави "еднолично правителство%, което обаче е вкарвало по-малко приходи в хазната, а в медиите е имало "съмнения" за голям разход в областта на отбраната.

"Мога да кажа на г-н президента, че когато беше в Министерството на отбраната, съм бил вицепремиер и министър на вътрешните работи и дадох живота си, за да има реални политики в борбата с престъпността (…) Този човек не може да дава морални оценки за политическото състояние в страната", заяви Цветанов.

Той все пак изрази задоволство от предстоящата среща между държавния глава и премиера Бойко Борисов. Цветанов обаче не пропусна да отбележи, че за 2 години Радев е имал достатъчно възможности да се запознае с управленската програма на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гросмайстор Цвък-мъдър и дълбок
156
1
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До 177 Смелчага, върви понеделник на протеста да ги ступаш и да не забравиш да кажеш че аз(цвъки) те пращам.
155
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще стане още по смешно герб с дпс и патриотите хахах
154
1
 
7
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До СТРАНДЖАТАБСП е стара партия с постепенно затихващи функции.ГЕРБ го чака бърз залез.По-интересно е с какво ще бъде заменен-нещо от рода на НДСВ или нещо съвсем ново.
153
1
 
22
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Стига сте плашили децата с БСП и ДПС!Цялата ви пропаганда се върти около това!Спокойно,няма да дойдат БСП и ДПС на власт,ама и вие няма да останете!Народът иска нещо съвсем различно и то ще се появи,бъдете сигурни.Историята помни много такива "безалтернативни",дето са си заминали и нищо не е останало.Като СДС,примерно.Времето на "Проектът ГЕРБ" изтече,поради изчерпване....
152
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Демократична България" са страите провалили се ДСБ и Да България - стара претоплена манджа.
151
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом и Странджата се е цанил да защитава гърбавите, краят е близко.
150
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще сменим ГЕРБ с коалицията "Демократична България"- единствените малко останали интелигентни политици, които знаят как да изведат България напред и какви реформи да се направят, за да догоним другите Европейски държави. Но Герберската пропагаднда за оплюване не е за подценяване. Би ли обяснол по-точно за какви реформи знаят "Демократична България"за които другите не знаят и с които ще догоним другите в ЕС. Защо не ги казват тези реформи, народът тъне в мизерия, а те ги пазят в тайна!
149
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитаме. Колко се изхарчи държавата с парите от народа за заведените дела във Страстбург когато г-н Цветанов беше вътрешен министър.
148
0
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Цецо Дългото ухо прави точно това,което препоръчва да не се прави-плещи глупости.Ако има нещо,което хората да мразят най-много в ГЕРБ,то това е самия Цветанов.Поне 3-4% от вота им се губи заради него,обаче си го държат и то на предна линия!Обаче може и да са прави,ако неговите изборни шашми носят повече гласове от загубените.
147
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писаха, че дъщеря му е започнала веднага работа при Кристалина Г. в СБ след завършване на бакалавърска степен в Англия. Вероятно е случайно, момичето е много кадърно.
146
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 156Ще сменим ГЕРБ с коалицията "Демократична България"- единствените малко останали интелигентни политици, които знаят как да изведат България напред и какви реформи да се направят, за да догоним другите Европейски държави. Но Герберската пропагаднда за оплюване не е за подценяване.
145
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой може ли да ми обясни по-точно ако сменим ГЕРБ с БСП какво конкретно ще направи БСП да се повишат доходите? Защото аз нито съм чул, нито съм видял нещо по-различно от ГЕРБ в това което те смятат да правят ако са на власт.
144
3
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
представете си само: картина на сиенен от хеликоптера на дойче вела... сънсет булевард е каптиран от млади, брадати майки с деца в ръцете... които търсят справедливост от папата, за децата си от мъжки пол под 15 години..трагедия! а? но това е е действителността!
143
7
 
8
 
! Отговори
Я да видим преди 5 години
Грозник викате ама шест апартамента. Вие умници и красавци по колко имате? Жалки ***.
142
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се п'уашите малко ви остана. За гърбавите става въпрос ако някой не е разбрал.
141
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов прилича на живущ в Столипиново.
140
1
 
18
 
! Отговори
Добре де преди 5 години
Абе Цвъки, уж нищо не е счупено, пък изведохте България на първо място по корупция и кражби. От това по голямо счупване, едва ли може да има.
139
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ ЗАЩО МИ ПРИЛИЧА НА ПАЛАЧ?
138
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИмеЦветанов поне има европеидни черти ти сигурно си някой двупръсточел азиатец.