Цветанов: Оставката на Симеонов не "счупва" коалицията!

Този акт ще успокои обстановката, убеден е зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 17 ное 2018 15:46 | 17 ное 2018 10:48, Елка Василева
259
Цветанов: Оставката на Симеонов не "счупва" коалицията!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява, настоя председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Този акт ще успокои обстановката и ще можем да се върнем към по-нормална среда на работа. Когато има напрежение, не е толкова продуктивна законодателната и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно", подчерта той.

По думите му в случая няма риск за голямата коалиция, защото Симеонов сам е взел решението за оставката си – без натиск от страна на ГЕРБ

"В последните няколко дни самият той е имал такива изказвания в по-тесен формат. Казвал е, че за него властта не е всичко и би приел да подаде оставка", обясни Цветанов пред bTV.

Още по темата

Какви са изводите от случилото се?

"Трябва да бъдем много по-обединени и по-обрани в изказванията си (…) От умора или от емоция може да изпуснеш една дума, но тя да се окаже фатална", посочи Цветанов.

"Не очаквам предсрочни избори, разколебаване и връщане в периоди, които знаем какъв беше дефицитът и наследството на БСП", коментира още той.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че в следващите дни първо НФСБ трябва да предложат в рамките на "Обединени патриоти" вариант за вицепремиер.

След като в малката коалиция се обединят около конкретно име, то ще бъде обсъдено и с ГЕРБ.

Цветанов не пожела да коментира информациите за влизане в кабинета на Явор Нотев, Борис Ячев или дори Волен Сидеров.

"Има една организация, която беше създадена за тези протести – желание на БСП, на президента Радев, на някои от извънпарламентарните партии това да е възможност да се търси оставка на правителството (…) Реваншът е на избори", категоричен беше Цветанов, който посочи, че управляващите ще изпълнят ангажиментите си към майките на деца с увреждания.

"Ако погледнем финансовите показатели на страната и цените, ако съпоставим 2013 г. есента и сега, разликата е в предимство на сегашното управление – възнагражденията са по-добри, а цените са по-ниски", категоричен бе той.

Цветанов нападна президента Румен Радев, като определи изказванията му от последните дни като "безотговорно поведение на държавен глава, който се стреми да е обединител на нацията".

Бившият силов министър припомни, че президентът е имал възможността да състави "еднолично правителство%, което обаче е вкарвало по-малко приходи в хазната, а в медиите е имало "съмнения" за голям разход в областта на отбраната.

"Мога да кажа на г-н президента, че когато беше в Министерството на отбраната, съм бил вицепремиер и министър на вътрешните работи и дадох живота си, за да има реални политики в борбата с престъпността (…) Този човек не може да дава морални оценки за политическото състояние в страната", заяви Цветанов.

Той все пак изрази задоволство от предстоящата среща между държавния глава и премиера Бойко Борисов. Цветанов обаче не пропусна да отбележи, че за 2 години Радев е имал достатъчно възможности да се запознае с управленската програма на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Цеци, миналата седмица каза, че правителството пада ако Валери си даде оставката, ще настане хаус, зимата ще спре. Слънчето ще избяга в друга галактика. Айде чакаме да падне правителствово, да се порадваме на *** и после и тя да си ходи след месец, те червените бързо инервят народа. Ама вас не можем да ви търпим ВЕЧЕ!
116
16
 
4
 
! Отговори
Честен преди 5 години
Най-честния и непокварен политик. Имаше шест апартамента когато влезе в политиката, толкова има и днес. Не открадна и лев през всичките тези години. Такива светли хора трябват на България.
115
1
 
0
 
! Отговори
Обичам Елена! преди 5 години
Моята Хелън! И тя ме обича! Що ми слагате дизлайкове бе,завистници?!
114
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Социализма беше лош, но бай Тошо беше добър и затова живеехме по-добре тогава. И сега трябва да ни дойде някой добър при днешната лоша система която ни убива да ни прави добрини като Мая, да живеем добре.
113
17
 
1
 
! Отговори
Благодарим преди 5 години
Благодарим ти, Цецо, за неуморните усилия да поддържаш стабилността в управлението. Продължавай все така да се раздаваш и помни че България е с теб. Хич да не ти пука за озлобените комунисти.
112
1
 
8
 
! Отговори
Цвъ взатвора кога преди 5 години
Хаха на Сидеров му махат един депутат за да влезе корумпе Валерко в парламента.Сидеров пак на колене!
111
1
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Вижте сега в защита на физкултурника може да се каже ,че е много грозен и противен, но за сметка на това е уникално *** :)
110
9
 
2
 
! Отговори
Гербераст преди 5 години
Че аз не съм видял в програмата на БСП връщане на социализма и национализация на бизнеса? БСП са същите като ГЕРБ - капиталисти, само дето ГЕРБ не лъжат, че са социалисти. Щели да водят социлана политика - и как ще взимате от богатите и давате не бедните ако не национализирате бизнеса?
109
1
 
13
 
! Отговори
Банчо преди 5 години
Туй за успокоение ли е???стабилноста ви е още по голяма да,кон да ви го наблъска задна ще дадете за баланс,толкова сте стабилни
108
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам предложението на Нинова какво е,но Предложението на хората Е гърбавите да си ходят!
107
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До При бай ТошоПри бай Тошо живяхме много по-добре.Вярно, ама то не беше главно заради бай Тошо, ама щом не сте го разбрали блъскайте сега, и още има да видите.
106
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ счупва ***.
105
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се сетя как К. Нинова седеше в каруцата за протестите с чумавите кози. Това ли е пътя Без проверка на заразната. С какво предложение са сега????
104
2
 
15
 
! Отговори
Доволен седераст преди 5 години
Нямаме заплати и пенсии, но имаме банани!
103
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Дигни мерезето бе, дигни мерезето!
102
3
 
16
 
! Отговори
Бай Тодар преди 5 години
Вкусен ли е банана? Мека ли е тоалетната хартия. Бегате ли на запаТ.
101
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от БСП - ДПС нямат какво да покажат. Освен протест и анархия. Нищо градимно.Нямат човешкия потенциал.Да си стоят на яслата и да вегетират, това им устана.
100
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ке падне "байно" Фидане и мишки като теб ще се скрият, твоят Идол да му мисли че много са му набрали и отдолу и отгоре!
99
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При бай Тошо живяхме много по-добре.Шууу гpeздей, ти помниш ли Живков или само си му сложил снимката в белият Мерцедес?
98
2
 
18
 
! Отговори
Б. Борисов преди 5 години
Цецо, пращай трoловете!! Да се внушава, че нямаме алтернатива!