Цветанов: Оставката на Симеонов не "счупва" коалицията!

Този акт ще успокои обстановката, убеден е зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 17 ное 2018 15:46 | 17 ное 2018 10:48, Елка Василева
259
Цветанов: Оставката на Симеонов не "счупва" коалицията!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява, настоя председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Този акт ще успокои обстановката и ще можем да се върнем към по-нормална среда на работа. Когато има напрежение, не е толкова продуктивна законодателната и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно", подчерта той.

По думите му в случая няма риск за голямата коалиция, защото Симеонов сам е взел решението за оставката си – без натиск от страна на ГЕРБ

"В последните няколко дни самият той е имал такива изказвания в по-тесен формат. Казвал е, че за него властта не е всичко и би приел да подаде оставка", обясни Цветанов пред bTV.

Още по темата

Какви са изводите от случилото се?

"Трябва да бъдем много по-обединени и по-обрани в изказванията си (…) От умора или от емоция може да изпуснеш една дума, но тя да се окаже фатална", посочи Цветанов.

"Не очаквам предсрочни избори, разколебаване и връщане в периоди, които знаем какъв беше дефицитът и наследството на БСП", коментира още той.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че в следващите дни първо НФСБ трябва да предложат в рамките на "Обединени патриоти" вариант за вицепремиер.

След като в малката коалиция се обединят около конкретно име, то ще бъде обсъдено и с ГЕРБ.

Цветанов не пожела да коментира информациите за влизане в кабинета на Явор Нотев, Борис Ячев или дори Волен Сидеров.

"Има една организация, която беше създадена за тези протести – желание на БСП, на президента Радев, на някои от извънпарламентарните партии това да е възможност да се търси оставка на правителството (…) Реваншът е на избори", категоричен беше Цветанов, който посочи, че управляващите ще изпълнят ангажиментите си към майките на деца с увреждания.

"Ако погледнем финансовите показатели на страната и цените, ако съпоставим 2013 г. есента и сега, разликата е в предимство на сегашното управление – възнагражденията са по-добри, а цените са по-ниски", категоричен бе той.

Цветанов нападна президента Румен Радев, като определи изказванията му от последните дни като "безотговорно поведение на държавен глава, който се стреми да е обединител на нацията".

Бившият силов министър припомни, че президентът е имал възможността да състави "еднолично правителство%, което обаче е вкарвало по-малко приходи в хазната, а в медиите е имало "съмнения" за голям разход в областта на отбраната.

"Мога да кажа на г-н президента, че когато беше в Министерството на отбраната, съм бил вицепремиер и министър на вътрешните работи и дадох живота си, за да има реални политики в борбата с престъпността (…) Този човек не може да дава морални оценки за политическото състояние в страната", заяви Цветанов.

Той все пак изрази задоволство от предстоящата среща между държавния глава и премиера Бойко Борисов. Цветанов обаче не пропусна да отбележи, че за 2 години Радев е имал достатъчно възможности да се запознае с управленската програма на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До професионалистКато начало ще го взмат в СЦЗ поне за 5 - 6 години за белите и далаверите, които извърши. Сетне ще го вземат в училището в с.Шума за даскал по физкултура.
196
0
 
1
 
! Отговори
Счупен Цуци преди 5 години
"Счупен" (broken) Цецко, намери по-подходяща дума или израз: "не вся раздори/противоречия в коалицията", а не думата broken, която е типичен английски идиом. Хем си глупав, хем си неук, хем се мъчиш английски думи в буквален превод да пришиваш в българския език.. С.у.с, бре!
195
0
 
6
 
! Отговори
професионалист преди 5 години
Интересно ако цвъки го изхвърлят от политика кой ще го вземе на работа пък и какво може да прави освен да фалшифицира избори.
194
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Вие сте счупени отдавна! И никакво "заздравяване" Няма да ви спаси! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
193
0
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
УЖАС ГЕРБ И ПИШМАН ПАТРИОТИТЕ СЕ КАНЯТ ДА КРАДАТ ДО ПОСЛЕДНО, НО НАРОДА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГИ ТРАЕ !!!
192
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В затвора ***!
191
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закъснялата оставка на Симеонов ще даде рикошет върху управляващите ,особенно ако остане в парламента като народен представител .-вън на всеки който се самозабрави
190
0
 
13
 
! Отговори
Даола преди 5 години
Каква коалиция ? БЪЛГАРИЯ Е СЧУПЕНА !
189
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чух новините и разбрах че Симеонов се чувства като жертвена Овца не като политик който носи отговорност за състоянието на държавата и за което получава заплата .Вън на Симеонов от парламента
188
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът учил в помощно училище дори не е усвоил българската граматика, но се изживява като Цицерон Герберски! Не чупи, а не -"счупва". Айде Цецо в началното училище и проверка на дипломата ти!
187
0
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Стига с това "счупване" - това е английски идиом, който на български се превежда със "силно пропукване" - от глагола to break, страдателно причастие broken. Тази дума я въведе без да знае смисъла й Борисов и оттам на папагалския принцип я подеха де що има гербер.
186
0
 
12
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Дърта лисица е фиСкултурника еййййй!*** личи си школата на БКП и в частност на ДС.И като настанат едни такива смутни времена, протести -протести, все се сещам как румънците се отнесоха към техните " другаре " - преди около 30 години.
185
2
 
6
 
! Отговори
нова идея от ГЕРБ преди 5 години
нова наредба на правителствотозадължава всички шофьори да носят в аптечката си в автомобилапинсета за скубене на вежди и огледалце.Започват проверки на потестиращите по пътищатаи масово налагане на глобитака ще се напълни бюджетаи ще се увеличат заплатите на протестиращите
184
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KAKVO pravisch s 6 apartamenta 2 vili po naem li gi davasch ili starzeski luksosen dom sa bedni pensioneti schte gi davasch zvak
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ne secradvai zezo ne se snae dohodite ne gi li dignete is4esvate vie milioneri a naroda bednjag i bolen
182
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
явно депутатите са много хитри и това всички го знаем след като толкова месеци не разбраха че протестът е срещу системата -системата на шуро-баджинащина -това никой не го промени до сега ,защото такава държава няма .Да търсиш познати да ти разясняват кое какво е да ти помагат вместо системата да ти помага ей затова протестират майките -не за пари .За пари стоят онези в Парламента.Протестите няма да спрат ,докато няма промяна в системата
181
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Този от снимката когато го видя правя две асоциации, раирани дрехи и затвор."---По-точно: раирани дрехи и "раиран" прозорец. :)
180
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОПАВ скандално.нет пише,че щатите са обявили война на Иран,ако това е вярно,тези с дебелите сметки ще избягат далеч,а българските граждани е възможно са служат за пушечно месо на чужди интереси,не дай Боже.Може и затова да бягат.
179
2
 
22
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
ГЕРБЕРИТЕ МАСОВО ПРЕВЕЖДАТ КРАДЕНИТЕ ПАРИЧКИ В ЗАПАДНИ БАНКИ И НАПУСКАТ БЪЛГАРИ...ПЛЪХОВЕТЕ НАПУСКАТ ПОТЪВАЩИЯТ КОРАБ..ХАХАХА-ДЖЕНДЪРАЦИ КЪДЕ СТЕ ПОБЕГНАЛИ БЕ,ПРОДАЖНИЦИ!!!
178
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
независимо коя партия е управлявала до сега никой от тях не разбра че да управляваш не е привилегия а отговорност .Всичките са един дол дренки така че протестите не трябва да спират докато не потръгнат нещата в държавата а именно това че ние имаме отговорност да внасяме нашите осигуровки и данъци така и управляващите имат отговорност да се спазва реда закона за всички в тая страна за да живеем нормално .Те управляващите не са недосегаеми и трябва да се види