Не е обсъждано, но се очаква човек от НФСБ да поеме поста вицепремиер

От БСП: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла
17 ное 2018 14:08, Елка Василева
78
Не е обсъждано, но се очаква човек от НФСБ да поеме поста вицепремиер
Валери Симеонов. Снимка: БТА

Все още не е обсъждано кой би могъл да поеме поста на вицепремиер на мястото на подалия оставка Валери Симеонов, но е логично това да е човек от НФСБ. Това коментира пред БНР Юлиан Ангелов от ВМРО, който е и секретар на парламентарната група на Обединените патриоти.

"Предполагам, че колегите от НФСБ ще предложат кандидат за този пост и след като го обсъдим, ще вземем нашето решение от трите партии за номинация на подобна кандидатура. Надявам се, че като господин Симеонов се върне в Народното събрание, ще допринесе за по-добрата работа на парламентарната ни група", каза Ангелов.

От своя страна лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки заяви, че освен вицепремиерът Симеонов оставка трябва да подаде и Красимир Каракачанов и те ще продължат да настояват за това.

Още по темата

"Оставката на Валери Симеонов приемаме като спечелване на справедливите искания на целия български народ за справедливост и показва, че в България има само един човек, който все още може да се противопоставя на тези справедливи искания и да не следва волята на българския народ и това е Красимир Каракачанов.  Надяваме се, че след тази и следващата оставка - на Красимир Каракачанов, положението в България ще се нормализира", каза Марешки.

Като закъсняла определиха оставката на вицепремиера Валери Симеонов депутатите от „БСП за България“ Весела Лечева и Дора Янкова. Във Велико Търново, където се провежда семинар на жените-социалистки от Северна България, те коментираха, че гражданското напрежение няма да спре.

"Събра огромно напрежение и то породено от политика на инат от страна на вицепремиера, събра много гняв. Ще продължават протестите, породени от най-големия проблем пред българските граждани – бедността", коментира Лечева.

Според Дора Янкова оставката няма да постигне целта си за намаляване на напрежението.

"Направиха се много глупости в подготовката на бюджета. Не можеш върху най-бедната група да стовариш най-много тежести и паралелно с това да се хвалиш – ние вдигнахме 5,7 пенсиите, 10 % заплатите, а инфлацията си е инфлация, тя „яде“, каза Янкова.

Лечева e категорична, че БСП не е инспирирала гражданските протести.

По думите им политиката на управляващите е възбудила страхове у хората, които намериха изражение в протестите.

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада, заяви по-рано днес в интервю за bTV председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него оставката на Симеонов ще заздрави конструкцията на управляващата коалиция.

"Смятам, че този акт действително ще успокои обстановката и ще можем действително да се върнем към по-нормалната среда за работа, защото, когато има напрежение, не е толкова продуктивна и законодателната, и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно, защото при всички положения всеки един скандал, всяко едно напрежение, което се създава винаги има допълнителни отражения, както към управленската мощ, така също и към парламентарното мнозинство," каза Цветанов.

Следващите дни от НФСБ ще предложат в рамките на "Обединени патриоти" вариант за вицепремиер. Цветанов  уточни, че "след като в малката коалиция се обединят около конкретно име, то ще бъде обсъдено и с ГЕРБ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бялата златка или валери балевски
36
9
 
5
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Ние които произвеждаме основния продукт и които със своя труд осигуряваме лекия и безотговорен живот на тези майки днес осъзнаваме че в никакъв случай не трябва да допущаме БСП на власт.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва ли изобщо някой да замества Валери? Нали уж щяхме да съкращаваме политиците?
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С толерантност и съчувствие, или нещо друго, Западна Европа се напълни с мигранти. С толерантност и съчувствие България допусна група роднини на инвалиди да окупират центъра на София и да рекетират държавата. Правете си изводите.
33
6
 
5
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Прави впечатление че поддръжниците на БСП са особено вулгарни в изразите си средства и не само по форумите.За разлика от тях, ние работим и произвеждаме реален продукт като високо платени специалисти.Аз споделям мнението си във форумите водени от чувството за отговорност и да дадем на младото поколение един добър пример.
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кресливи майки с уж болни деца. след оставката болните деца станаха и заиграха хоро. Майките с уж болни деца 28 дни на протест, къде са ви децата ? аз 28 дни ако не работа после какво ще ям, сметки ? Валери не трябваше да позволява на платените гашници от Сланчака да го свалят... и 280 дни да обикалят онез кресли.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я Сидеров, я Антон Тодоров, до къде стигнахме
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите пак са пуснали пpocтитутките си да заработват по форумите и да защитават недоразумението на снимката.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще е следващия- Петър Петров ли?
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Валерка, който иска да се прави на културен и да си мълчи лицемерно негова си работа, после ще пелтечи ама те другите са виновни, че им дадохме да ни се качат на главата . Тия разбират само от бой еван и сръбска музика или ще докарат пак някой драгалевски ай дук.
27
5
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Изпързаляме и майките и бащите. С оставката сложихме край на протестите а сега Валерката ще си назначи секретарката там и пак по цял ден ще си виси в кабинета. Да не съм видял кьорав протестантин от днес.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хора има за обиждане в тази държава! Първи са троловете
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ще продължат да обикалят около Народното събрание и по жълтите павета, защото не работят и никога не са работили, а това им е забавление. А "забавлението" на данъкоплатеца е да бачка и да им дава пари, защото парите не падат от небето.
24
6
 
4
 
! Отговори
Казах ! преди 5 години
Досега винаги съм помагал на инвалидите и техните придружители, на улицата, при слизане и качване в автобуса. Повече няма да го правя. Това е моят протест.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърдо Касабов ,за да разследва Волен и връзките му с Доган !
22
0
 
8
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Направете бялата златка вицепремиер. Да дига пенсиите и да бори престъпноста. Нали беше обещал. Ааа... и пак за Атака да гласувате и на деница гажева жипове да купувате
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво г-н Симеонов честна и достойна постъпка, сега се вижда ясно, че те са платени и са там да искат оставки и позлват децата си за прикритие и не искат нищо за децата си всъщност. Имате моята подкрепа занапред.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИСкам всяка вечер да съм при СЛави и да обяснявам колко съм увреден, как работодателя е длъжен да ме приме и колко много пари е длъжна да ми дава държавата.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Валери Симеонов и тия протестиращи са всъщност едно - близки на хора с увреждания. И затова са еднакви - злобни и нагли, комплексирани. От такива нищо добро не може да се очаква.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След тази оставка твърдо реших - ще гласувам за Обдинените патриоти. Не трябва да даваме властта в ръцете на комунистите.