Не е обсъждано, но се очаква човек от НФСБ да поеме поста вицепремиер

От БСП: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла
17 ное 2018 14:08, Елка Василева
78
Не е обсъждано, но се очаква човек от НФСБ да поеме поста вицепремиер
Валери Симеонов. Снимка: БТА

Все още не е обсъждано кой би могъл да поеме поста на вицепремиер на мястото на подалия оставка Валери Симеонов, но е логично това да е човек от НФСБ. Това коментира пред БНР Юлиан Ангелов от ВМРО, който е и секретар на парламентарната група на Обединените патриоти.

"Предполагам, че колегите от НФСБ ще предложат кандидат за този пост и след като го обсъдим, ще вземем нашето решение от трите партии за номинация на подобна кандидатура. Надявам се, че като господин Симеонов се върне в Народното събрание, ще допринесе за по-добрата работа на парламентарната ни група", каза Ангелов.

От своя страна лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки заяви, че освен вицепремиерът Симеонов оставка трябва да подаде и Красимир Каракачанов и те ще продължат да настояват за това.

Още по темата

"Оставката на Валери Симеонов приемаме като спечелване на справедливите искания на целия български народ за справедливост и показва, че в България има само един човек, който все още може да се противопоставя на тези справедливи искания и да не следва волята на българския народ и това е Красимир Каракачанов.  Надяваме се, че след тази и следващата оставка - на Красимир Каракачанов, положението в България ще се нормализира", каза Марешки.

Като закъсняла определиха оставката на вицепремиера Валери Симеонов депутатите от „БСП за България“ Весела Лечева и Дора Янкова. Във Велико Търново, където се провежда семинар на жените-социалистки от Северна България, те коментираха, че гражданското напрежение няма да спре.

"Събра огромно напрежение и то породено от политика на инат от страна на вицепремиера, събра много гняв. Ще продължават протестите, породени от най-големия проблем пред българските граждани – бедността", коментира Лечева.

Според Дора Янкова оставката няма да постигне целта си за намаляване на напрежението.

"Направиха се много глупости в подготовката на бюджета. Не можеш върху най-бедната група да стовариш най-много тежести и паралелно с това да се хвалиш – ние вдигнахме 5,7 пенсиите, 10 % заплатите, а инфлацията си е инфлация, тя „яде“, каза Янкова.

Лечева e категорична, че БСП не е инспирирала гражданските протести.

По думите им политиката на управляващите е възбудила страхове у хората, които намериха изражение в протестите.

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада, заяви по-рано днес в интервю за bTV председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него оставката на Симеонов ще заздрави конструкцията на управляващата коалиция.

"Смятам, че този акт действително ще успокои обстановката и ще можем действително да се върнем към по-нормалната среда за работа, защото, когато има напрежение, не е толкова продуктивна и законодателната, и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно, защото при всички положения всеки един скандал, всяко едно напрежение, което се създава винаги има допълнителни отражения, както към управленската мощ, така също и към парламентарното мнозинство," каза Цветанов.

Следващите дни от НФСБ ще предложат в рамките на "Обединени патриоти" вариант за вицепремиер. Цветанов  уточни, че "след като в малката коалиция се обединят около конкретно име, то ще бъде обсъдено и с ГЕРБ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ВСИЧКИ САЙТОВЕ СА ГЕРБЕРСКИ! ТРИЕТЕ ЯКО ТЕЗИ КОМЕНТАРИ КОИТО СА ПРОТИВ ГЕРБ! СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ БЕ ПИСАРУШКИ! ГЕРБ Е ПЪТНИК!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига глупости! За да са успешни справедливите протест, те трябва да са организирани и да имат подкрепа. Това с "яхането на протестите", с дискредитирането на водачите е много смешно и плоско! Тълпата, неорганизираната тълпа, без подкрепа няма никакъв шанс да постигне справедливите си искания!Пълна перверзия са 11 лева на глас за партиите! Има и други перверзии, които плащат данъкоплатците, но парите за слабите и хората в нужда не са от тях!
55
6
 
4
 
! Отговори
ТЪПОТИЯ преди 5 години
КАК Е ВЪЗМОЖНО МАЙКИ НА *** ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВО И ТО С ИСКАНЕ ЗА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ НА МЕСЕЦ,АМИ ТЕЗИ ПАРИ СА ИЗКАРАНИ И ЩЕ БЪДАТ ИЗКАРВАНИ ИЛИ ДОКАРВАНИ ОТ ЗДРАВИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА ,ПЪЛНА ПЕРВЕЗИЯ
54
2
 
3
 
! Отговори
Зима преди 5 години
Идва зима, и като си видя надутите сметки за ток, парно, вода, данъци, плодове и зеленчуци, лекарства, изобщо не ме интересуват Патриоти ли са, жълти ли са, сини ли са?Като не могат да намалят цените да си ходят.Просто е!
53
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Контра протестите пък са много показателни за БСП и никой себеуважаващ се човек няма да го направи. А пък тези които хвалят Президента да се спомнят, че Валери беше единствения, който го сложи на мястото му, и Резидента как мълчеше и гледаше наакано
52
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Жалко. Но като не мислиш какво говориш и се стига до тук, а за мен Валери си казваше нещата право куме в очи и то не тъпо както Болен и след това тая изцепка. Жалко.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващият път има ли протести организирани от БСП предлагам ние да направим контрапротести, защото дойде ли БСП на власт веднага ще фалират всички банки.
50
0
 
1
 
! Отговори
15801 преди 5 години
Ама разира се, че от НФСБ - там има още хулигани - всички да се зиредят да ругаят българските граждани.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Симеонов се справи много добре досега като вицепремиер. Може да му се предложи нов пост като министър например.
48
1
 
4
 
! Отговори
ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВДЕН преди 5 години
МУНЧОВЦИ, НЯМА ВЕЧНИ НЕЩА. ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН, ВАС ОТ ГЕРБ ЩЕ ВИ ЗАМЕРЯТ С КАМЪНИ ПО УЛИЦИТЕ, А ГЛАВАРТАРЯТ ВИ ЩЕ СЕ ЧУДИ ПРЕЗ КОЯ ГРАНИЦА ДА БЯГА КАТО ГРУЕВСКИ.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СИМЕОНОВ ТРЯБВА ВЪОБЩЕ ДА НАПУСНЕ ПОЛИТИКАТА, ЗАЩОТО Е КОМПРОМЕНТИРАН И АМОРТИЗИРАН КАТО ПОЛИТИК.А НЕ СЕГА ДА ЦЪФНЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КАТО ДЕПУТАТИН. ВЪН!
46
3
 
1
 
! Отговори
аз казах преди 5 години
парламента да отхвърли оставката на СИМЕОНОВТЪПО Е ДА СЕ ПОДВЕЖДАТ ПО НОМЕРАТА НА БСП
45
2
 
2
 
! Отговори
ДО 55 преди 5 години
До АнонименПЛАТЕНО ГЕРБЕРЧЕ ОТ МЛАДЕЖКОТО ДРЕБ--АБЕ ТИ ИМАШ ПРОБЛЕМИ БЕ--БЕГОМ НА ОКОЛОВРЪСНОТО ДА ТИ СВАЛЯТ НАПРЕЖЕНИЕТО-
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите бяха организирани от БСП и платени от руснаците за да махнат единственият "партиот" който не беше назначен и платен от руснаците и защищаваше българския интерес .
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петър Петров е най-подходящ
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45Господ си знае работата. Той не греши.
41
9
 
5
 
! Отговори
Среден ви пръст! преди 5 години
Отвратителен протест!Събрали са се точни под Опашката на коня 20-30 човека и подвиквас едно мегафонче към минаващите коли. Като прости тутки. Призивите са за унижение и унищожение на Българската държава. Русофилска про стащина...
40
1
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
Евалата, брат. Подкрепям. Онези нехранимайковци само драпат да ни седнат на мястото.
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те свалиха вицепремиер и вече се мислят за велики. Сега ще искат много, много пари. Стягай се, данъкоплатецо.
38
10
 
2
 
! Отговори
Чиновник от ГЕРБ преди 5 години
И така се сложи точка на протестите организирани от озлобените комунисти. Ще си управляваме още много мандати защото народа го иска. За доброто на България.