Менда Стоянова изненадана, че Сидеров иска главата на Каракачанов

Цената на бензина не е данък, за да се намали, уточни тя
18 ное 2018 16:00, Красимир Ангелов
130
Менда Стоянова изненадана, че Сидеров иска главата на Каракачанов
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова изрази изненада от позицията на Волен Сидеров, които поиска оттеглянето на другия вицепремиер от квотата на "Обединени патриоти" - Красимир Каракачанов от властта.

Още по темата

"Изключително съм притеснена и изненадана от това, което чух от господин Сидеров, че той вече търси друг формат на участие в управлението, искайки господин Каракачанов - другият лидер на другата партия, другият вицепремиер, също да се оттегли от властта", обяви Стоянова в предаването "Неделя 150" по БНР.

"Те трябва да се разберат искат ли да бъдат във властта в лично качество, като лидери, или ще участват във властта през парламента и само със свои представители - министри и заместник-министри. Това е проблем, който трябва да го уточнят те тримата", добави тя, визирайки отношенията в малката коалиция.

Самата Стоянова коментира една от най-дискусионните теми в последната седмица - увеличението на данъка върху старите автомобили, както и въпроса има ли проблем да бъде преодоляно ветото на президента:

"Мисля, че няма проблем да бъде преодоляно ветото на президента. То е върху целия данъчен закон. Освен за данъка върху моторните превозни средства, има още три пункта, по които президента е направил ветото. Но основния, който се комуникира в медийното пространството, всъщност е данъкът, както го наричате, върху старите коли. Аз искам да кажа, че това е много манипулативно и невярно определение. Какво е стар и нов автомобил?", запита Стоянова. И уточни, че автомобилите, произведени след 2005 г., са със сертификат Евро 4 и ще плащат по-нисък данък.

Стоянова успокои хората, че вече има спад в цените на горивата, драстичен скок на "Гражданската отговорност" няма да има, а по-високите доходи минават през ръст в икономиката.

"Говорим за цената на бензина, само че това не е данък. Цената на бензина се формира от цената на борсовата стока – петрол. И борсовата стока петрол, на практика, повишавайки цената, няма как да не рефлектира върху цената на нашия бензин", заяви още шефката на парламентарната бюджетна комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари и братя, да ви кажа само за бендзина. В щата Мизури зареждам на 1,10ст за Литър. За какви цени на световен пазар ми говорят БГ политиците?
64
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигай се народе на протести. Боя настанааа...
63
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Менда Стоянова изненадана, че Сидеров иска главата на Каракачанов"И аз. Трябва да поиска главата и на Борисов, което означава, че и Мента ще остане без работа.
62
1
 
10
 
! Отговори
Ели Ф. преди 5 години
Момчета и момичета, в така създалата се политическа среда, винаги лявата идея за социална справедливост привлича интелектуалците: Чаплин, Ленън, Мартин Лутър, Стоунс - знаем за арестите, Корбин, Де Гол, Чомски, Айнщаин, Чаплин, няма елит, който да не страда от нещастието и социалната несправедливост на заобикалящата го среда. Трябва да си чу довище, за да не затищиш народът си.Не може да се радваш на ковчезите на БГ момчета загинали в Ирак.Няма здрав разум,оправдаващ дивият монопол.
61
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидер е получил пари за това под масата ит началниците си! При него няма морал, щом става въпрос за пари
60
0
 
18
 
! Отговори
Хихихи... преди 5 години
Мендилка стоянова...едно от *** на герберската хранилка...тома неверни(биков) също...черната янка(караянчева) и тя...все *** гладно за парче месо..
59
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махайте се всички демократи ГЕРБ СДС, ДПС, ОП и т.н в Белене. Щом не можете да вдигнете заплатите, по-добре е БКП
58
0
 
24
 
! Отговори
????????????? преди 5 години
Добрия чобанин ляга вечер спокоен когато стадото му е нахранено,напоено,обгрижено.....когато чобанина не мисли за стадото,то ще е мършаво,гладно и болно,и ще се затрие....
57
1
 
7
 
! Отговори
мислете бе ей... преди 5 години
Протести не се правят в най-големите дъждове и студове ... няма да има хора и герберите ще ви се изсмеят..както и го правят доволни от всякъде , че просто присъстващи няма .. а и това е най-добрия вариант те да си продължат данъчната полити ка с аргумента ,че българите са с тях . Даже бих отишъл по-далеч в паралел между неуспешния ,,преврат,,в Турция и неуспешен протест тука....след такива неуспехи се сбъдват мечтите на управляващите....
56
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарко Мендо. Защо в Македония откъдето зареждам гориво дизела е 64 денара което се равнява на 1.75 лева за литър. Знаеш ли че Македонците внасят горивата от нефтохима в Бургас. На каква цена го внасят и каква надценка му слагат че е толкова ниска цената. Ще ти кажа другарко менто. Внасят го на 60 ст за литър. 1 лев печалба за държавата и 15 ст за безинжията. Защо там може а тук в мутреландия да неможе да се продава на 1.75 а е със 60 ст по скъп Менто. За идио.ти ли ни мислите *** Менто.
55
0
 
12
 
! Отговори
Ели Ф. преди 5 години
Истинският селянин е много мислещ и мъдър Човек - Радичков.Оказа се, че сурогати на селяни и граждани се опитват да диктуват живота ни.Те нямат лице, достойнство и почтеност.Благодаря на "враговете ми", които ме научиха на мъдрост.В този смисъл няма селяни и граждани.Има добри и други хора, човекът посадил дърво е Велик, човекът защитил Дете и Жена е Велик, Човекът спасил човешки живот е Велик.Какво е това безумно делене, има хора които минават през човешки съдби и убиват, другото е..?!
54
23
 
2
 
! Отговори
Професор преди 5 години
До 54Къде виждаш "протести" бе комунист! 10 болшевишки отпaдъка излезли с таратайките и го раздухвате като мащабен национален протест. Страната е в подем благодарение на мъдрото управление на Герб. Мачкай Бойко комунистите! Този мандат ще бъде изкаран после следва Борисов 4.
53
0
 
13
 
! Отговори
Време разделно преди 5 години
90те години С,./ И/К и В./И //С изпращаха дебеловрати провалени борци от спортните школи и рекетираха с бухалки.Днес тази практика става с добре облечени образовани тарикати с якички. Не се промени нищо. Обират си законно народа който им дава всичко !Подиграват ви се .И навънка до някваква степен управляващите се възползват от плебса си, но поне им дават евтина храна, дрехи колкото да не мислят за бунтове .И там почват да дерат местният *** за да може да дават пари на бежанците.
52
0
 
8
 
! Отговори
Ели Ф. преди 5 години
Простолюдието г-жо Стоянова, никога не проявява благородство, каквито и висоти да постигне във финасов аспект. Хищническият капитализъм е отблъскващ и отвращаващ, дори западните Ви патрньори обръщат гръб на безгръбначието и лобизма - Т. Блеър - Доклад Чилкот.Ще дам пример с Веска, баща й е прекрасен човек, дядото също, съпругът й още повече - пожарникар, но въпросното момиче не иска да види реалността и изсипва гнева си от собственият си емоцианален и културен дефицит в/у околните.Карма!
51
1
 
28
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Хазната е празна. Борисов издумка всичко и сега няма.Затова "експертите" от ГЕРП се нахвърлиха да доят отново Народа.Борисов изплюска 16 милиарда лева външен заем и сега се чуди от де.
50
1
 
19
 
! Отговори
маверик преди 5 години
цената на бензина не е данък да се намали,ами намалете данъците *** КИФЛО
49
0
 
19
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Счетоводство и Контрол. Задочно.Голем капацитет. На ГЕРП.
48
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ НАЙ ГО Е СТРАХ ОТ НАРОДНЯ ГНЯВ.МАЙ СКОРО ПАК ЩЕ ТИЧА ДА СЕ КРИЕ ПОД ОПЪР ДЯНОТО РАСО.
47
1
 
8
 
! Отговори
Ели Ф. преди 5 години
Простолюдието винаги се стреми по един особено отблъскващ начин да търси внимание.Моите извинения г-жо, но ми приличате на съседката ми Веска, която има претенции, но няма покритие, и единственото, което може да направи е да из.. пръцка невъзпитанието си, форсирайки количката си, мислейки, че да въртиш геврека е мечтата на всяка БГ прос...такеса в БГ.Това й е възпитанието, да ми открадне портфейла с 5 карти, то горкото не знае, че има борси и фондове.Та и вие като девойчето със стране поглед.
46
0
 
20
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
Г-жа Цибулкова имала 3 нощни гърнета : бронзово , сребърно и златно за изненадващи положения!Но...когато дошли руснаците се насрала на гащите ....от изненадата!При Вас Мендо изненадата толкова голяма ли беше?