Царят го мъчи предсрочния вот: Капиталът от чужбина иска стабилност!

Призова политиците да помислят как изглеждаме зад граница
139
Царят го мъчи предсрочния вот: Капиталът от чужбина иска стабилност!
Снимка: БТА

На фона на протестите в страната и искането на опозицията за предсрочни избори, експремиерът Симеон Сакскобургготски призова политиците да погледнат извън България и да преценят как се отразяват вътрешните ни трусове на имиджа ни навън.

Още по темата

Според него България не е единствената страна, където има оставки на министри, това се случва и в по-зрели  стари демокрации и не заслужава да се коментира много.

"Когато обаче има нещо, което може да прозвучи като нестабилност, това се отразява винаги в чужбина", допълни той.

Затова трябвало да има поглед и навън, за инвестициите, защото "капиталът търси спокойствие, предсказуемост и система, която да е изрядна".

Сакскобургготски смята, че политиците не трябва да гледат на нещата в момента и на парче, когато новината е топла, а да се гледат в перспектива и да преценят ходовете си.

"Винаги трябва да се гледа в по-общ план", препоръча той.

Иначе е убеден, че предсрочните избори са съвсем нормална практика и в момента има вероятност за такива във Великобритания, в Испания. Според него това е част от демократичните процеси.

Експремиерът обаче смята, че е за предпочитане е мандатите да са си цели и макар че обясни, че няма да дава себе си за пример, констатира, че неговото правителство и това на Сергей Станишев, а преди това и на Иван Костов, са изкарали пълни мандати.

Той смята, че след края на кабинета "Станишев"  има премиер, който повтаря мандата си, което не се е случвало в най-новата ни история.

Сакскобурготтски валидира днес марка с лика на баща си Борис III по повод 100 г. от възкачванито му на престола. Заедно с него печатът натиснаха транспортният министър Росен Желязков, шефът на пощите Деян Дънешки и шефът на Съюза на филателистите Спас Панчев.

"Важното е да се помни историята, да се гордеем с нея и да я уважаваме. Често съм го казвал, макар да оставам глас в пустинята, че ако нямаме ясна представа за миналото си или го изопачаване според предпочитания и убеждения, трудно е да мислим за бъдещето, защото няма на какво да се опрем", коментира Сакскобургготски.

Той се радвал, че се отдава внимание така на ролята на цар Борис III, за да можело младите поколения да имат самочувствието, че е имало монархия в България.

"Наследих баща си през 1943 г. и миналата седмица, на банкета на кралица Елизабет си дадох сметка, че съм ветеранът на Европа", разказа още Симеон и допълни, че е бил сложен да седне вдясно от кралицата, защото бил най-стария по чин и така го подредил протокола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А малкото принцче Хасан какво е казало?
72
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царят хубаво говори какво иска "капиталът", ама забравя, че този "капитал" се крепи на работещите. А на работещите им омръзна да работят за 400 лв., докато "капиталът" надува банковите си сметки, трупа имоти, коли, любовници, урежда живота на децата си зад граница... Откъде "капиталът" натрупа тези богатства, Царю?
71
28
 
9
 
! Отговори
дядо ставри преди 5 години
добре че е Бойко да пооправи държавата след тоз серсемин
70
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гражданино цар,може ли вие, политиците, депутатите, синдикатите, НПО на Сорос и бизнеса да не сте толкова загрижени за българите и чуждите инвестиции.От вашата загриженост 28 год. ни инвестиции дойдоха, нито българи останаха в България- изгонихте над 3 млн. в чужбина- " не били кадърни", ама те се доказаха на най- конкурентния пазар- Западния, а вие?Политици,депутати, бизнес реват, че ще фалират и вдигат цени, но заплати не! Да фалират, други ще дойдат- по фермите в Англия търсят работници
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами аз съм ви казал как изглеждате отвън: Като ходите на запад или на изток не казвайте че сте българи. Във Ваш интерес е. (приятелски съвет)
68
1
 
21
 
! Отговори
Granik преди 5 години
Тоя и сестра му направо са се мумифицирали и ще надживеят всички ни. Направо е ужасно зловещо.
67
2
 
24
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Защо го бавят тоя Симеон ? Да идва съдя изпълнител и да го изхвърля от Враня. Има решение на съда. Да се изнася и да запечатват вратите. И втори иск ,че се е възползвал от държавни имоти.
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При БСП взимаха 350- 400 лв, при ГЕРБ 400- 500 лв. масово са заплаткитеама цените при ГЕРБ скачат с по 30- 70 % на всеки 3- 6 месеца.
65
1
 
15
 
! Отговори
стабилно преди 5 години
На тази възраст го мъчи само WС-то.
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политолози на хранилка от 70 млн. народни пари за агенцийки, фондацийки се изцепват за протестите, не били баш протести.Оня подкрепаджията с кръглите софрички с бизнеса- не му били автентични протестите.Некъв си Кисьов, заплашва, бюджета не бил стабилен, иначе за хората с 500 лв. масово заплати и увеличение на цени и данъци не му дреме.Сега пък царя плаши с стабилност на инвестиции, дето ги няма от години.Остана само Лилянка на дядо партизанка да се изцепи: " Марш в чужбина за българите"
63
6
 
11
 
! Отговори
Един от хората преди 5 години
Хората не искат аристократ с образование и чужди езици да е начело. Хората искат еднокнижник - пожарникар да ги управлява.
62
5
 
11
 
! Отговори
трол ферма преди 5 години
КАПИТАЛЪТ, А СЪЩО И ТРУДОВИТЕ ХОРАИСКАТ БСП И РАДЕВ ВЪВ ЗАТВОРА..............................Опаа *** фермите на ГЕРБ били " трудовите хора"? какво произвеждат *** фермите на ГЕРБ и олигархията, че се самоописват като " трудови хора"?
61
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така държавнически би трябвало да говори Президента на България, но добре, че българите си имат жив цар (за разлика от руския Гулаг) чрез който да разберат, че в президентството стои един ***, маша на Кремъл и нищо повече !
60
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
спокойствието на капитала е работниците ти да бачкат за минимална заплата докато трупаш коли и имоти, а после да обясняваш, че бизнеса у нас изнемогва
59
3
 
12
 
! Отговори
АНТИ до фалшивия цар преди 5 години
Ти не си иститски цар,цар беше твоя баща.Болшевиките на пожар,те изгониха като мигрант.Стна червен ти агент,на другарите-господа,и дойде си в указан момент,според дяволски пъклен план.
58
0
 
9
 
! Отговори
dramaqueen преди 5 години
капиталът от чужбина се изнесе скоростно
57
7
 
3
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
Царят само тук е оплют, за твое сведение.
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво заплашва народа гражданина цар за инвестициите- то досега нямало наплив на инвестиции, той ни плаши с отлив!Абе тия като говорят, мислят ли- 3 млн. българи бяха изгонени от политици, депутати, синдикати и бизнес български и чуждестранен с мизерни заплатки от 500- 650 лв. масово в България, а политици, депутати, бизнес, ДКЕВР на ЕРП и ВИК само вдигат цени и данъци!Щял бизнеса, ЕРП-та да фалират, ако не вдигали цените.Ми да фалират, по фермите в Англия набират работници.
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"капиталът търси спокойствие" - кой капитал - черверният или? като инвестиции в последните години или няма, или се "инвестира" в мега магазини, които да продават нискокачествени вносни стоки.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А простатата мъчи ли го, обажда ли се и тя?