Фрагментирани патриотични частици: Разривът в Обединените патриоти

Идват евроизбори, борят се за един и същи електорат
20 ное 2018 10:45,
70

Важен Коалиционен съвет на "Обединени патриоти" ще се състои днес. След като вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка в петък вечерта, сега за първи път лидерите на малката коалиция се събират, за да обсъдят отношенията си.

Напрежението се подклажда допълнително от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който първо искаше оставката на Валери Симеонов, а последните дни имаше изказвания, с които намекна, че иска и оставката на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов като вицепремиер.

Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров ще заседават, за да решат как продължават при създалата се ситуация.

Социологът Мира Радева коментира пред Bulgaria ON AIR, че с оглед на предстоящите избори за Европейски парламент, тримата лидери вече ще се изправят един срещу друг, защото се борят за един и същ електорат.

Още по темата

Журналистът Петър Волгин пък се съгласи с Радева, че самите патриоти осъзнават, че са по-слаби разделени, ако не са в коалиция, но по думите му същото са осъзнавали и партиите от "Реформаторски блок", които също бяха коалиционен партньор на ГЕРБ.

"Те бъдейки във властта са обект на гняв и са обект на неприемане от страна на хората. Вероятно ще се опитат да се спасяват поединично, доколко ще успеят - е съмнително", подчерта Волгин.

Журналистът коментира още реакциите на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов при последните кризи. Петър Волгин смята, че министър-председателят е започнал да губи политическия си нюх за това кое кога да се направи и кога да се освободи от определени хора. Мира Радева пък беше категорична, че умората у Бойко Борисов от управлението е очевидна.

"Самият факт, че той предпочита да е активен извън страната, започва да изглежда като бягство от вътрешните проблеми", каза още Радева.

По думите ѝ всички премиери, преди да паднат от власт, започват да говорят за външнополитически успехи и че хората не виждали резултатите от управлението им.

Петър Волгин пък беше категоричен, че дали някой е потупал Бойко Борисов по рамото, гражданите не ги е грижа. Според него лидерът на ГЕРБ и партията му все повече живеят извън реалния свят и това си личи по неадекватното реагиране на протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
Психиатрията преди 5 години
Волен ,пили си хапчетата?????? ХАПЧЕТАТАААААА!!!! Или В ЛУДНИЦАТАААА!!! Нали трябва да те излекуваме!!!!!! ХАПЧХАПЧЕТАТАВОЛЕНЕЕЕЕЕЕЕ
44
1
 
3
 
! Отговори
фердо преди 5 години
сайдера ще го признаем за патриот ако набие тескере войвода
43
2
 
8
 
! Отговори
АfD Германия преди 5 години
Какви патриоти са т.н. Обединени Патриоти, като не вдигат глас срещу злокобния и унищожаващ Еропейската цивилизация ГЛБОБАЛЕН ПАКТ ЗА МИГРАЦИЯ ?Истинските патриоти в Европа протестират и се борят срещу продажните режими на Меркел и Макрон, или пък управляват страните си в интерес на собствените си народи - Австрия, Унгария, Полша, Чехия, Италия, Дания...скоро ще се присъединят и други.
42
6
 
3
 
! Отговори
Unvas преди 5 години
Uuuuuuuuu, ortodoksalni bg teroristii!Bulgarskite predpriemachi se nujdaiat ot stabilna, sigurna i spokoina sreda za proizvodstvo i realizacia v rbg i po sveta, kak iskate da vdigat bg zaplatite na bg trudova sila v europeiska rbg?! Vie ste sram i pozor za bg narod, uuuuuu! Koi ste vi kupi izstrebiteli?! Kreslivite maiki li?! Ili korumpirania bg prezident i negovata Ni nova?!
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Марешки това е най-тъпия политик, които някога съм виждал в политиката
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера как хора могат да гласуват за тея трима ***..... що за държава е това нямам обяснение..... ти да се оплакваш за заплати гориво и тем подобни неща и дойде момент за нови избори и пак хората гласуват за тези ***.... и като няма алтернатива да се изберат друг за гласуваме не тея ***
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случайно да сте чували за БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД? Само той ще спаси света от разруха! Само тази система ще вдигне България икономически на крака. Българин я е доразработил и приспособил за БГ. Не пишете глупости, а прочетете! Има път напред! Това е истината и единствения изход. Поне за България. Тука сме останали последните мохикани и пазим територията един вид като войници на пост в тази прокълната територия от която и мигрантите бягат. Всеки има в рода си загинали по бойните полета в Балканската война и в Първата световна война. И в момента се води тихата война дали ще я има България.
38
2
 
21
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 години
Вчера в интервю Марешки каза, че очевидно е, че Сидеров е най-нормалния сред тия патриоти.... Страх ме е да мисля по темата, ако наистина Сидеров е най-нормалния!
37
2
 
14
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
До 1.Жълтата тиква както го наричаш за нищо не е излъгал. Твойте хора от Атака излъгаха за големите пенсии и заплати. С десете лева дневни за тролене от обединените мафиоти скоро и хляб няма да си купиш.
36
5
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен34,абе *** ,целия свят разбра,че комунист-премиер имаме,само ти не разбра.
35
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Гашо,бялата златка ,не знам,но жълтата тиква пуши пури.
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров е американска марионетка и иска оставката на Каракачанов за да саботира покупката на изтребители.
33
3
 
18
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Бялата златка да каже как пуши пури по 100 лв. парчето, пие коняк от по 1500 лв. бутилката и купува джипове за деница гаджева за по 100 000 лв. А тези, където му гласуваха чакат да им вдигне пенсиите на 500 лв. Ще чакате, но в друг живот. Продължавайте да гласувате за подобни алчни карикатури и да ги правите милионери. И не...нито бялата златка е луд, нито шкембе воевода е глупав. Гласувалите им доверие са глупави и луди.
32
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите поне се занимават с някакви български проблеми,а герберите само гаф след гаф и нито веднъж не видяхме ББ да се изкаже на някой български празник,даже го няма и не почита българските празници.За България ли работят герберите или за лобита и чужди интереси?
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите изпълниха със съдържание едноименното стихотворение на Ботев ...
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно,Волен заби нож в гърба на другарчетата си,единствените патриоти са ВМРО,а Валери само донякъде.С патриотите лошо,без тях още по-лошо.Спрете геноцида над населението!Направете минималните пенсии 500 лева,а минимални заплати 1500 лева! За силовите структори имате високи плащания,а за народа нямате?
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Види му се края.
28
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОРУПЦИОНЕН СЪВЕТ на малката патерица на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ са лишени от 500 000 лева конфискувани от банкова касета на Каракачанска .
27
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите пак им текат лигите за власт.
26
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волгин е член на БСП.