Патриотични рокади: Миглена излиза от НС, Марияна влиза в МС?

Малката коалиция с събира на среща в бившия Партиен дом
Обновена: 20 ное 2018 07:27 | 20 ное 2018 07:00,
60
Патриотични рокади: Миглена излиза от НС, Марияна влиза в МС?
Снимка: архив, Булфото

Три варианта за рокади в "Обединени патриоти" стоят пред малката коалиция. Става въпрос за сегашния депутат от квотата на "Атака" Миглена Александрова, която ще излезе от парламента, ако Валери Симеонов се върне в пленарната зала като народен представител.

Другата рокада е за досегашния шеф на политическия му кабинет Марияна Николова – юрист, работила като юристконсулт в "Топлофикация-София" и шеф на отдел в НЕК, която от НФСБ предлагат за вицепремиер в правителството на мястото на Симеонов.

Все по-актуален сред управляващите ставал и вариантът да няма нов вицепремиер на мястото на Валери Симеонов.

Още по темата

"Има такава работа, че избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна", заяви вицепремиерът в оставка Валери Симеонов в отговор на "Труд" решил ли е вече дали ще се върне като депутат в Народното събрание.

Той категорично отказа да коментира дали ръководството на НФСБ е обсъждало друга фигура за поста, който оваканти с оставката си.

"Не ме карайте да говоря преди Коалиционния съвет на "Обединени патриоти", каза още Симеонов. И допълни: "На него ще обсъдим както тези, така и други творчески въпроси".

На въпрос дали ще постави темата за общо явяване на "Обединени патриоти" на европейските избори догодина, Симеонов бе лаконичен: "Рано е още!"

Аритметиката показва, че "Атака" е най-малката в коалицията "Обединени патриоти" със своите 7 депутати. След завръщането на Симеонов в НС, НФСБ ще има 9 народни избраника, а тези на Красимир Каракачанов ще са 11.

Тази развръзка прави възможна управляваща коалиция и без Волен Сидеров, пресмятат депутати.

ГЕРБ, ВМРО и НФСБ ще имат 117, но към управляващите и до този момент в ключови гласувания се присъединяват независимите Спас Панчев (бивш ляв) и Ангел Исаев (изключен от ДПС).

Така реално за прокарване на решения на управляващите ще им е нужно да си осигуряват подкрепата само на 2-ма - 3-ма - от "Воля" или отделни представители на "Атака".

Коалиционният съвет на "Обединени патриоти" ще се събере днес в сградата на Народното събрание на площад "Княз Александър I". На него присъстват обикновено тримата лидери на партиите – Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
28
 
! Отговори
Нима преди 5 години
Има такава работа, че избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна" , заяви вицепремиерът в оставка Валери Симеонов.Никой не е гласувал лично за теб ( възпитан човек съм, но ти не заслужаваш учтивата форма на обръщение )!Ако има умни хора, никога повече не биха те допуснали не само до парламента: не биха те допуснали до никакви ръководни длъжности!Никъде! Никога!
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка! Съд! Затвор!
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минималната пенсия в България е 100 евро. Дори в Албания е 150евро.Е ми да, в Албания са нямали АЕЦ Белене, ТЕЦ МАРИЦА, Цанков камък, КТБ и много други кражби на комунистите.
2
2
 
28
 
! Отговори
Терена преди 5 години
Минималната пенсия в България е 100 евро. Дори в Албания е 150евро.В криминалната държава-протекторат Косово е 130.За Хърватска е 360.Долу бандата наречена ГЕРБ и Патриотите!
1
2
 
7
 
! Отговори
Един преди 5 години
Кефи кои новини сте дали в секцията "Още по темата". Много професионално!