Румен Радев за заплатата си: Не аз я определям, а парламентът

Президентът за срещата с Борисов: Първо визия за справяне с корупцията
Обновена: 21 ное 2018 06:38 | 20 ное 2018 20:45, Красимир Ангелов
277

Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят, както намерят за добре. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти призива на лидера на БСП Корнелия Нинова депутатите да намалят своите месечни възнаграждения.

Още по темата
"Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстоянието на българските граждани. Такива тендениции засега няма", отчете президентът, цитиран от "Фокус".

Според него една от причините българските граждани да бъдат по улиците е, че не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. "Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата", добави още Румен Радев.

Президентът коментира и евентуалната срещу между него и премиера Бойко Борисов, за която се говори от няколко дни. "Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета "Борисов" 3, която изведе хората на улиците?, попита Радев.

Президентът бе помолен да коментира и случващото се в малката коалиция и смяната на вицепремиера Валери Симеонов. "Не се меся в кухнята на коалициите и на партиите", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Котка по гръб пада ли? Не аз как' Сийке! Отговор за изостанали в развитието си!
175
7
 
9
 
! Отговори
решетников преди 5 години
***, четиригодишната програма на кабинета не е изкарала ХОРАТА на улицата, а САМО няколко хиляди организирани от БСП протестиращи. СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ХОРА ще излязат, когато одобрената от него визия на *** стане програма за управление. Ей, тогава ще види какво значат протести.
174
2
 
1
 
! Отговори
Cenit преди 5 години
Uuuuu, teroristi na bg nationalen trezor! Dolu prezidentstvoto, dolu dance, dolu korumpiranata chervena rodninska partizanska mafia! Uuuuu, ubiici, teroristiii!
173
5
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Не е добра политика популистката. Може да е печеливша за момента, но не и в дългосрочен план. Г-н президент, не Ви отива да пригласяте! Първо, не всички българи искаме висшите ни държавници да са бедни. Напротив, искам да получават достойни заплати, това е част от виждането ми за достойно общество. Другото ми е аналогия на вица за Нане и Вуте - аз не искам на мен да ми е добре... Между другото, замислете се само със заплатата ли живеете?!!
172
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми като даваш много съвети др.Радев що не дарявяш заплатите си на социални домове........нали се правиш на много загрижен
171
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-старата европейска държава с най-нисък жизнен стандарт,с най-ниски пенсии,по-назад сме от Косово даже,а ние да си хвалим крадливите депутати,министри-милиардери,да искаме от президента да си върне заплатата.А те другите нека да си лапат и де се уреждат до десето коляно.Президента като си върне заплатата,всичко ще си дойде на мястото.
170
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се ровехте в заплатата на Плевнелиев, ама в парите на Радев се ровите.Никой дума не обелва за МРЗ и пенсиите. Но заплатите на депутатите и министрите ги увеличават на всеки 3 месеца, щото са бедни. На фона на сегашните протести пак си увеличиха заплатите.
169
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на власттатрябва да започнат с тебе - как си назначил мурвата Деса за ПР и си и вдигнал с 400лв заплатата, как накара катаджиите да обвинят блъснатия от баща ти инвалид, как мълча като пън пред руския поп и продаде интересите на България за няколко рубли.
168
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента взима една заплата,а депутатите и министрите-комисионни,подкупи..Не се знае под масата какви суми трупат.Станаха милиардери,ограбиха и ограбват с пълни шепи.Хората,назначени на работа по партийни линии и си взимат хубави заплати силно защитават управляващите,защото им е добре около врата.На кой му пука за останалата част от народа.Вместо да си мълчат,критикуват мирните протести,защото при една президентска държава,при смяна на правителство,може да не са печалившите работещи...
167
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко взе да преиграва Радев. ЕС написа положителен доклад, че не иска да събаря бате, а той сега поде същите обвинения за корупции и прочие, ама само на приказки- идеи никакви и конкретика. Малко дразни да се прави на ментор, а Нинова да дойде- това е пълна катастрофа.
166
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още една лъжа на *** падна, че уж държавата ни пропада надолу заради лошото управление на герб, обаче данните, които вчера се обявиха показват точно обратното: за пръв път след промените брутния ни вътрешен продукт е над 100 Милиарда , а именно 102 Милиарда! През 2020 ще мине 120 милиарда, но разбира се, ако не дойдат червените айдуци на власт, че тогава инфлацията от Жанвиденовото време ни е в кърпа вързана! Крадливите комунисти са силни само в обещанията за светлото бъдеще и в кражбите!
165
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже БКП са нулева опозиция, използват Руменчо да пречи на държавата, слага вето на законите, някакви жалки действия, по които си личи, че това е президент на БКП.
164
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жабата-президент се опитва да мъти блатото, което направи огромна грешка, че я избра! Вместо да работи за просперитета на родината си, този безродник и слуга на комунастите и техните руски господари прави всичко възможно да върне на власт крадливите цоциалисти, които изцоцаха цялата държава, заграбиха милиарди и обрекоха държавата ни да е най-бедната в Европа! Импийчмънт за кухия *** или тоя гламар ще ни върне в 90-те години на анархия и мутрите!
163
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-жалкия президент след Първанов ... да е нека се върне Плевнята ... поне казва някой неща, които са така ... поне може някой човек да се замисли не само да си спами по формите и по кирливата му стена в фасебоока ... колкото до слави ... ако се кандидатира той ... чудя се колко ли хора ще отидат да гласуват само защото си мислят, че ще оправи нещата ... и колко ще са тези, които ще гласуват само защото знаят "АЗ СЪМ И АД И РАЙ" ...
162
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много се радвам и гордея с Президента Г-Н РАДЕВ! Това ще го кажа, когато Руменоида си тръгне заради импийчмънт или просто се махне, като може да е спокоен, че ще се направим, че никога не е бил президент.
161
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вива Президенте !!!Радев разбърка статуквото, цялата мафия реве !
160
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле,каква мощна офанзива да се плюе по Радев ! ,чак и Слави се включи - грешен ход ! май ще излезе вярно за заговора и записа .Милиарди ! крадът па се дърлят за 11 хил на Президента -ка не ви е срам Бе !
159
16
 
23
 
! Отговори
Марко преди 5 години
На Радев заплатата я взема жената му и тя му дава 5 лв джобни всеки ден за семки, дъвки и фетишиско порно с кози.
158
9
 
24
 
! Отговори
Не забравяйте! преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
157
7
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Заплатите на Радев и Борисов трябва да се разменят.