Румен Радев за заплатата си: Не аз я определям, а парламентът

Президентът за срещата с Борисов: Първо визия за справяне с корупцията
Обновена: 21 ное 2018 06:38 | 20 ное 2018 20:45, Красимир Ангелов
277

Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят, както намерят за добре. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти призива на лидера на БСП Корнелия Нинова депутатите да намалят своите месечни възнаграждения.

Още по темата
"Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстоянието на българските граждани. Такива тендениции засега няма", отчете президентът, цитиран от "Фокус".

Според него една от причините българските граждани да бъдат по улиците е, че не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. "Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата", добави още Румен Радев.

Президентът коментира и евентуалната срещу между него и премиера Бойко Борисов, за която се говори от няколко дни. "Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета "Борисов" 3, която изведе хората на улиците?, попита Радев.

Президентът бе помолен да коментира и случващото се в малката коалиция и смяната на вицепремиера Валери Симеонов. "Не се меся в кухнята на коалициите и на партиите", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
12
 
14
 
! Отговори
Бонев преди 5 години
Човекът,който искаше да пробута сделката с Грипените по време на неговото служебно правителство,сега ни говори за визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта.Ало,Радев,погледни се в огледалото и ще видиш визията.То бива да си нагъл,ама чак пък толква...
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 172Ама ти знаеш...
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 174Е нали вече имаме социална система, дето помага на болните деця?Да даде на мене, защото съм хубав, красив 7 умен българин! Нали еше ни помага. Щом нема пари, ко ми помага, а?
153
1
 
11
 
! Отговори
Радев за смях... преди 5 години
Нашият прецедент не бил червен, а само румен...
152
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев гузен! Премина в оправдания и обяснителен режим! Жалко поведение!
151
10
 
6
 
! Отговори
Do175 преди 5 години
Ти ли не знаеш , защо птотестира народа ? А знаеш ли защо ти плащат за да драскаш тука ? За да може да се закрепят още малко, че има българска земя за продаване на арабите ! За да може каквото е останало да го окрадат , а хората протестират защото ги докараха до просешка тояга и Президента ти го каза !
150
8
 
15
 
! Отговори
паднал рейтинг преди 5 години
И какво ще прави сега Радев зеления чорап като му е паднал така... рейтинга , че даже и Слави и Мая(Костинбродска) го бият.
149
0
 
8
 
! Отговори
Джендерал Радиф преди 5 години
От къдя на къдя бря?
148
19
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Радев е най-жалкият президент на България, може би след Първанов! Толкова просташко-*** популизъм не си е позволил никой преди него. Този човек има тотално сбъркано чувство за чест и достойнство. Опериран е от чувство за вина и отговорност.
147
4
 
14
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Оставете човека на мира , да се ползва от келепира.
146
13
 
16
 
! Отговори
Жалко за Радев преди 5 години
Радев по поведението си прилича повече на пощенския гълъб на Путин отколкото на български президент. Жалко
145
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този със суджуците хапна ли си от тях тази сутрин.Много си щастлив.
144
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той има и пенсия ,да се откаже от заплата,да я дари за болните деца.
143
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До The Big ЩепселИ за какво протестират некадърниците по улиците - и те не знаят горките. Чуват се призиви за смяна на властта, достоен живот и пр.,едни празни лозунги от време оно, това означава, че народа е толкова ***, че не разбира нищо
142
9
 
15
 
! Отговори
Радев смешен преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
141
9
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До The Big ЩепселСпоко бе, дишай свободно. Това че плюем тази пионка - Зеления Чорап не значи, че харесваме Боко Тиквата, най-прословутия страхливец и скатавка. И той е същия като този плешивец и грозник
140
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова необразован и неподготвен Президент не сме имали. По празните приказки са си лика прилика с др. Нинова. Такъв какво да го коментираш той даже не е интересен .
139
12
 
17
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
138
13
 
8
 
! Отговори
The Big Щепсел преди 5 години
Чета гербаджийските постове и в тях няма и думичка за вина на управляващите, за анализ на причините за протестите, за някакво обективно виждане на ситуацията-не! Всички те, са насочени към "громене" на БСП и ДПС като "организатори" на протестите и Радев като страхливец ,който не желае да се срещне с Б.Б.Интересно ми е,дори да е вярно горното, това по какъв начин променя справедливия гняв и искания на хората, как отменя дебелащината, наглостта и недоучилата крадливост на уродливото им управление, как това извинява корупцията, провала и отказа от реформи.
137
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!